Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

UWAGA MINA!!!

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1284 odpowiedzi na ten temat

#1041 OFFLINE   Maciek-Grucha

Maciek-Grucha

Co jest SROCYK raz dwa trzy :D

• 1 470 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.3D

Napisany 09 lipca 2014 - 15:18

taka jest mentalnosc nasza,zeby patrzec na przebieg :D

#1042 OFFLINE   awhaker

awhaker

Czytamy AWUHAKER... :D

• 905 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 3.0i C30NE

Napisany 09 lipca 2014 - 15:48

panowie, ja teraz polowałem na omege A i znalazłem wreszcie taką jak chciałem :D rocznik 89 181 tysięcy przebiegu :D :laugh:

#1043 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 09 lipca 2014 - 16:44

A jak ktoś wierzy że np rocznik 2000 ma 130tys to już jego sprawa

moja siostra ma rocznik 2001 i 98 tyś przebiegu :p Prawdziwy i dam sobie za to rękę uciąć :p

Więc nie jedźcie liniowo bo się można przejechać

#1044 OFFLINE   slawko76

slawko76

NIECH ŻYJE BAL!!!!!!!!!!!

• 406 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Silnik: 2.6i C26NE

Napisany 09 lipca 2014 - 16:48

:masakra: przebieg, przebieg, przebieg... Jak niedawno kupiłem omę po stłuczce dla motoru to spojrzałem na licznik dopiero u siebie na podwórku :F

#1045 OFFLINE   jedrekkk

jedrekkk
  • 2 postów

Napisany 09 lipca 2014 - 18:03

a wiesz dlaczego oszukuje? bo 90% klientów chce kupic "nowy" samochód za 5 tysięcy... niestety te auta mają po 20 lat..... nie oszukujmy się trafic omegę w stanie idealnym to dzis mega wyczyn, tego nikt nie kupował z myslą o jeździe po bułki tylko trzepały kilometry.... ja swoją sprzedałem parę chwil temu za 5500 a była naprawde w fajnym stanie.... na ceny rzędu 10k trzeba konesera ktory chce tylko omcię i tylko w fajnym stanie, dla pozostałych 95% klientów to zwykły opel

#1046 OFFLINE   barteklodz

barteklodz

y32se y22dth

• 1 333 postów
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 09 lipca 2014 - 18:11

to niech mi ktoś wytłumaczy ceny np corsy
pól roku szukałem drugiego auta i się skończyło na omedze, szkoda tylko że dyszel

#1047 OFFLINE   seba03

seba03
  • 800 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 09 lipca 2014 - 18:21

to niech mi ktoś wytłumaczy ceny np corsy
pól roku szukałem drugiego auta i się skończyło na omedze, szkoda tylko że dyszel

Tego CI nikt nie wytłumaczy bo niestety mentalność ludzi jest taka, że szukaja małego auta bo myślą, że koszta utrzymania są małe ale niestety szybko się można przekonać że jak coś jeździ to się psuje. No i małe samochody często mają małe przebiegi bo chyba nikt tym w trasę nie jedzie. (jak jedzie to podziwiam)

#1048 OFFLINE   Vengazo

Vengazo
  • 168 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 10 lipca 2014 - 09:21

Ej byłem pierwszy z tym pomysłem. A co do tematu, wystawiłem swoją omegę na sprzedaż, przyjechał gościu, obejrzał, pokazałem mu wszystkie papiery na części, byłem z nim u mechanika który to wszystko robił, wjechaliśmy na kanał - ok, podoba się ale... Panie za takie pieniądze to mogę mieć młodszą... No kurde. Ponad 3 godziny mi dzisiaj zmarnował a cena przy jakiej się upierał to 2200... Za nowy dwumas z założeniem tyle dałem :masakra: . Kulturalnie podziękowałem Panu, mówię że mało że interesuję mnie kwota min. 3800. Skończyło się na tym że ome jutro wstawiam do mechanika niech mi ogarnie kilka rzeczy, które mnie drażnią i dostaje u mnie dożywocie...

Cena nie jest wyznacznikiem stan( no prawie.) Kumpel kupował teraz e39 i trafił z 98 roku z pełnym wyposażeniem za 4900pln. Sprzedawał je facet bo mu komornik chciał je zabrać a musiał zapłacić żeby problemów nie miał...

Ale tak jak ktoś tutaj napisał że każdy ma inne znaczenie słowa MINA i tyle...

Dlatego kolego ja nawet nie myślę swojej sprzedawać przynajmniej dopóki nie będzie mnie stać na na prawdę zadbaną fleke :D. Weź wystaw swoją omcie za 4500zł do negocjacji i ktoś sam bez proszenia sie zaproponuje 3800 :). Ja moja starą omcie jak sprzedawałem ( na prawdę idealna ) to byla 2.5 V6 1994 r sprzedałem za 4500zł dokładnie rok temu po prostu trzeba poczekać na kogoś kto szuka czegoś zadbanego a nie żeby dać jak najmniej :). Tak jak już koledzy z forum pisali w wielu tematach samochód wycenia sprzedający wie ile jest wart i musi po prostu cierpliwie czekać :)

#1049 OFFLINE   SzeregowyRDM

SzeregowyRDM

Może będzie 2.2 niedługo.

• 361 postów

Napisany 10 lipca 2014 - 11:21

Dlatego kolego ja nawet nie myślę swojej sprzedawać przynajmniej dopóki nie będzie mnie stać na na prawdę zadbaną fleke :D. Weź wystaw swoją omcie za 4500zł do negocjacji i ktoś sam bez proszenia sie zaproponuje 3800 :). Ja moja starą omcie jak sprzedawałem ( na prawdę idealna ) to byla 2.5 V6 1994 r sprzedałem za 4500zł dokładnie rok temu po prostu trzeba poczekać na kogoś kto szuka czegoś zadbanego a nie żeby dać jak najmniej :). Tak jak już koledzy z forum pisali w wielu tematach samochód wycenia sprzedający wie ile jest wart i musi po prostu cierpliwie czekać :)

Teraz to potencjalny kupujący może mnie cmoknąć w :pupa: :D Na przyszły tydzień do magika wstawiam na remont silnika i dożywocie dostaję, jak to Sypus napisał mi kiedyś:) Remont robię, wyjdę na prostą i odkładam na Fl;)

#1050 OFFLINE   Vengazo

Vengazo
  • 168 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 10 lipca 2014 - 22:57

Teraz to potencjalny kupujący może mnie cmoknąć w :pupa: :D Na przyszły tydzień do magika wstawiam na remont silnika i dożywocie dostaję, jak to Sypus napisał mi kiedyś:) Remont robię, wyjdę na prostą i odkładam na Fl;)

PRAWIDŁOWOOOOO ! :D

#1051 OFFLINE   SzeregowyRDM

SzeregowyRDM

• 361 postów

Napisany 11 lipca 2014 - 20:45

PRAWIDŁOWOOOOO ! :D

Ach dziękuję dziękuję :)
A co do tematu miny;) Z kumplem pojechaliśmy obejrzeć passata b5 2002 rok, oczywiście świeżo sprowadzony zza miedzy. Przez telefon gościu zapewniał że igła jakich mało. Ok 8900pln za niego chciał, jedziemy obejrzeć, zajeżdzamy a an podwórku stoją dwa identyczne kombi... Podchodzimy do "ładniejszego" oglądamy no i faktycznie stan b.dobry. Schodzi właściciel i mówi że to ten drugi bo ten co oglądamy do niego należy. Idziemy do tamtego drugiego, otwieramy i :szpital: .... Jak zaleciało stęchlizną jakąś... Jakby coś zdechło w tym samochodzie, zaglądamy pod maskę, styki na niektórych kablach miały jakiś biały nalot, podłoga dziurawa :masakra: ale zapewnienia sprzedającego że samochód warty swojej ceny. Jak na 1.9 tdi to on mocy nie miał za dużo... Z rury kopcił przy każdym wciśnięciu gazu. A teraz najlepsze : przebieg 115 980. Podziękowaliśmy i odjechaliśmy. Szkoda gadać... dobrze że blisko mieliśmy i kasy na paliwo nie stracił kumpel...

#1052 OFFLINE   Maciek-Grucha

Maciek-Grucha

• 1 470 postów

Napisany 11 lipca 2014 - 20:55

passata b5 2002 rok

w tej cenie

Ok 8900pln

to ja nie wiem,czego wy ludzie wymagacie,chcecie kupic za pol darmo swietny stan,a tutaj temat milion razy walkowany i wrzucany,cale prawie aledrogo w takim przypadku mozna wrzucic,sami omeg nie chcecie za darmo oddac,ale juz kupic to tak :masakra:

#1053 OFFLINE   Matias

Matias
  • 871 postów
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 11 lipca 2014 - 21:05

Dokładnie, za tyle kasy to powiedz znajomemu aby szukal B5 ale do 99 roku a nie rocznik 2002 i jeszcze wybrzydzają. Jeśli naprawdę byłaby zadbana to za taka kasę okazja ale w Polsce ich brak a jak już jest to godzina i jakiś handlarz podjedzie i nie ma

#1054 OFFLINE   SzeregowyRDM

SzeregowyRDM

• 361 postów

Napisany 11 lipca 2014 - 22:07

Ej no nie wybrzydza tylko gość przez telefon zapewniał że ideał. Daleko nie było i pojechaliśmy sprawdzić. Nie dla mnie samochód był więc się nie odzywałem nic. Wiem że za 9k nie ma co szukać paska w takiej cenie. ale przynajmniej gość mógł powiedzieć że do zrobienia jest trochę rzeczy... O odrobinę uczciwości chodzi...

#1055 OFFLINE   Maciek-Grucha

Maciek-Grucha

• 1 470 postów

Napisany 11 lipca 2014 - 22:19

Ej no nie wybrzydza tylko gość przez telefon zapewniał że ideał. Daleko nie było i pojechaliśmy sprawdzić. Nie dla mnie samochód był więc się nie odzywałem nic. Wiem że za 9k nie ma co szukać paska w takiej cenie. ale przynajmniej gość mógł powiedzieć że do zrobienia jest trochę rzeczy... O odrobinę uczciwości chodzi...

juz ktorys raz z kolei zaczynasz zdanie od "ej" mature piszac tez tak zaczales ??:Fkomentarz pozostawie tobie:masakra:,skoro wiesz,ze nie ma co szukac to po kiego jechales skoro mogles od razu swojemu kumplowi powiedziec ,ze nie ma sensu:masakra:

#1056 OFFLINE   ZeusSs

ZeusSs
  • 258 postów

Napisany 12 lipca 2014 - 01:58

Ja znalazłem fajną omegę - chodzi mi o wyposażenie.
Z tego ogłoszenia: http://olx.pl/oferta...html#059a66d1e8 OMEGA BFL Z Bierutowa z silnikiem 3.2 v6 (nie polecam samochodu!!!)
Zadzwoniłem i zapytałem wyraźnie - czy są jakieś wykwity i gdzieś wychodzi rdza?
Usłyszałem, że nie! Nie dopytywałem więcej i pojechałem.
Dojeżdżam na miejsce i od razu otwieram drzwi kierowcy przy uszczelce nad progiem wszędzie rdza! Jak zapytałem czemu mnie okłamał, to gościu zmienił od razu swoją głupią gadkę i powiedział, że jak szukam samochodu bez rdzy to w salonie :masakra:
Skąd się biorą takie głąby?
Dodam, że na moje oko samochód cały malowany.
Jakiś Pan z Grudziądza ma jechać i oglądać tego złoma, to może zdąży przeczytać ten post i sobie odpuści.
Oszust i tyle!!
Takich powinno się zamykać w kryminale od razu.

#1057 OFFLINE   SzeregowyRDM

SzeregowyRDM

• 361 postów

Napisany 12 lipca 2014 - 10:12

juz ktorys raz z kolei zaczynasz zdanie od "ej" mature piszac tez tak zaczales ??:Fkomentarz pozostawie tobie:masakra:,skoro wiesz,ze nie ma co szukac to po kiego jechales skoro mogles od razu swojemu kumplowi powiedziec ,ze nie ma sensu:masakra:

Maciek tłumaczyłem mu ale się uparł i tyle. Bo fajne wyposażenie i dobra cena... Pokazywałem mu inne starsze trochę ale też z tym samym co by chciał. Nie i tyle... Dzisiaj dzwonił żeby jechać kolejnego obejrzeć...

#1058 OFFLINE   Maro

Maro
  • 4 000 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 12 lipca 2014 - 10:57

Dzisiaj dzwonił żeby jechać kolejnego obejrzeć...

Ej... :masakra:

Chyba nie pojedziesz? :D

#1059 OFFLINE   SzeregowyRDM

SzeregowyRDM

• 361 postów

Napisany 12 lipca 2014 - 11:05

Ej... :masakra:

Chyba nie pojedziesz? :D

Nie bo zaraz jadę na King of Europe popatrzeć jak chłopaki bokiem latają ;)

#1060 OFFLINE   WujekJerry

WujekJerry

Łomega :)

• 382 postów

Napisany 12 lipca 2014 - 12:13

Dodam, że na moje oko samochód cały malowany.

Ja juz sie nauczyłem, jesli auto ma te 15 lat i jest malowane to mnie to nie rusza, nie mozna wymagac aby auto lat 15 było igła lakierowo... auta ze Szwajcari - co drugie całe malowane, to nie sa nowe wozy..