Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

UWAGA MINA!!!

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1284 odpowiedzi na ten temat

#841 OFFLINE   Rapik

Rapik
  • 253 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 25 grudnia 2013 - 10:18

http://tablica.pl/of...D5-ID4uKDW.html

Następne 600km i pieniądze w plecy. Omega do malowania praktycznie cała - mimo tego że była już malowana. Tu rysa, tam zadrapanie, tu przeszlifowane.
Przedni zderzak połamany.
Rdza na błotnikach tył, na dachu przy uszczelce szyby urósł spory bąbel.
Co najciekawsze - sprzedawca przez tel twierdził że któryś popychacz hydrauliczny stuka - myślę, OK, trudno - zdarza się to w V'kach.
Po zajechaniu na miejsce - w silniku faktycznie coś stuka w głowicy pasażera - ale podczas postoju pukanie ustaje przy 2500RPM a podczas jazdy nasila się wraz ze wzrostem obrotów.
Pan stwierdził że nie może odnaleźć także homologacji na LPG - po zajrzeniu w kartę pojazdu wydało się dlaczego - gaz ma już 10 lat więc homologacja się skończyła.
W karcie pojazdu jest też niewykreślony bank jako współwłaściciel.
Przednia szyba mocno pęknięta - naklejona w połowie pęknięcia naklejka żeby dalej nie poszło.
Omega strasznie pływa w czasie jazdy - sprzedawca stwierdził że po wymianie elementów zawieszenia nie robił zbieżności a do tego po założeniu zimówek zaczęła pływać (?). Szyberdach nie działa.
Sprzęgła praktycznie nie ma - bierze przy samej górze.
Poszukiwania chrupka trwają dalej.

#842 OFFLINE   szakal2004

szakal2004
  • 223 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 25 grudnia 2013 - 12:15

Czego tu się spodziewać w takiej cenie po fl wiadomo że musi być coś z nią nie tak. z Twojej relacji wynika ze za dużo tego było z nią, jednak mimo wszystko cena przeważnie mówi wiele

#843 OFFLINE   wars1977

wars1977

WarsSztat Jagiełły (specjalizacja silniki V6) Opel Tech2 , MDI

• 1 896 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 25 grudnia 2013 - 13:23

Pojedź w końcu do niemiec po auto i będziesz miał święty spokój.

#844 OFFLINE   Maciek-Grucha

Maciek-Grucha

Co jest SROCYK raz dwa trzy :D

• 1 470 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.3D

Napisany 25 grudnia 2013 - 14:31

no za taka cene,to ja nawet fla bym nie jechal ogladac,ale ty chyba masz cysterne paliwa,ze jezdzisz w takiej cenie ogladac okazyjne trupy

#845 OFFLINE   666jack

666jack

Yamaha FZS 600 FAZER

• 141 postów

Napisany 25 grudnia 2013 - 15:02

kolego sam w sobotę kupiłem bfl kombi 3.0 z 2000r z gazem za 6400. oglądałem i wziąłem, bardziej opłaca mi się wziąć takiego i doprowadzić go do konkretnego stanu jak kupić okazje za 12 i potem i tak portfel otworzyć. do naprawy u mnie jest zawieszenie, koszt 800, 2 środkowe tłumiki-sam sobie wymienie 250 zł olej w skrzyni silniku i uszczelnienie silnika, ok 1000 zł, rozrząd jeszcze 20k są kwity, maska do wymiany lub malowania 350, tylne drzwi bo w rogach już ruda 2x150. klima nie wiem? gaz do przeglądu ok 200 z filtrami reszta sprawna razem ok 10, nawet jak mi wyjdzie 11 to przynajmniej wiem, że naprawdę mam auto przygotowane i bez obaw, że zaraz będę coś kombinował, wolałem w tą stronę iść

#846 OFFLINE   WujekJerry

WujekJerry

Łomega :)

• 382 postów

Napisany 25 grudnia 2013 - 15:22

i do tej za 12 tez bedziesz musiał dołozyc chocby starter... zgodze sie z Toba jednak warto kupic coś zdrowszego blachowo...bo walka z ruda jest nie do wygrania :)

#847 OFFLINE   Rapik

Rapik
  • 253 postów

Napisany 25 grudnia 2013 - 20:45

Ale ja na igłe nie liczę bo wiem że za takie auto trzeba zapłacić więcej. Nie widze jednak problemu w tym żeby jeśli auto jest tego warte znacznie doinwestować i przynajmniej będzie dzielnie służyło a ja będę wiedział czym jeżdżę.

Odnośnie wcześniej opisywanej Omegi z Jabłonowa Pomorskiego, stukanie w silniku które pan sprzedawca twierdził że zniknie po zmianie oleju (:masakra:) wystawiona ponownie, tym razem już z padniętym motorem :)
http://tablica.pl/of...html#edffd21dcf

#848 OFFLINE   wars1977

wars1977

WarsSztat Jagiełły (specjalizacja silniki V6) Opel Tech2 , MDI

• 1 896 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 25 grudnia 2013 - 21:13

Ale ja na igłe nie liczę bo wiem że za takie auto trzeba zapłacić więcej. Nie widze jednak problemu w tym żeby jeśli auto jest tego warte znacznie doinwestować i przynajmniej będzie dzielnie służyło a ja będę wiedział czym jeżdżę.

Odnośnie wcześniej opisywanej Omegi z Jabłonowa Pomorskiego, stukanie w silniku które pan sprzedawca twierdził że zniknie po zmianie oleju (:masakra:) wystawiona ponownie, tym razem już z padniętym motorem :)
http://tablica.pl/of...html#edffd21dcf

Bardzo dobry stan, uszkodzony silnik :masakra:

#849 OFFLINE   proxx

proxx
  • 444 postów
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 25 grudnia 2013 - 22:43

Bardzo dobry stan, uszkodzony silnik :masakra:

Lepsze to :D

Samochód w pełni sprawny, Polecam !!!
USZKODZONY SILNIK !!!

:masakra:

#850 OFFLINE   ZAHIR666

ZAHIR666

3.0 w Złomedze i Calibrze

• 1 550 postów
  • Województwo: mazowieckie

Napisany 26 grudnia 2013 - 00:24

Szczerze nawet po zdjęciach widać że to straszny ulep i szrot.
Kit nakładany na kit, przekładany korozją :D

#851 OFFLINE   Jaworess

Jaworess

Biuro Rachunkowe-Ostróda

• 183 postów

Napisany 26 grudnia 2013 - 11:29

Szczerze nawet po zdjęciach widać że to straszny ulep i szrot.
Kit nakładany na kit, przekładany korozją :D

Nic dodać, nic ująć.

#852 OFFLINE   dawtow

dawtow

W posiadaniu , omega Bfl, ascona b, 4x4 i 4 udki und skuter :)

• 1 708 postów
  • Województwo: lubuskie
  • Silnik: nie wiem jaki mam silnik

Napisany 26 grudnia 2013 - 13:05

tylko tak piszecie a za chwilę ktoś z klubu pojedzie po nią jeszcze potarguje do 1500 i w odpowiednim dziale będzie ją sprzedawał na części :D

#853 OFFLINE   VeRay

VeRay

Polar Sea Blue

• 670 postów

Napisany 26 grudnia 2013 - 13:13

Tylko w niej nie ma nic wartościowego na części..

#854 OFFLINE   Rafke

Rafke

Pastor & szperacz fantów

• 2 588 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 26 grudnia 2013 - 15:12

no napis na klapie :)
toc to z naszego klubu oma widac

#855 OFFLINE   dawtow

dawtow

W posiadaniu , omega Bfl, ascona b, 4x4 i 4 udki und skuter :)

• 1 708 postów
  • Silnik: nie wiem jaki mam silnik

Napisany 26 grudnia 2013 - 19:03

Przyznawać się kto dopuścił tą omegę do takiego stanu :o

#856 OFFLINE   se61

se61
  • 994 postów

Napisany 26 grudnia 2013 - 19:21

Przyznawać się kto dopuścił tą omegę do takiego stanu :o

Pewnie jakiś członek klubu , ktory wszystko wymieniał na czas i o wszystko dbal:)

Sent from my GT-P5100 using Tapatalk 4

#857 OFFLINE   Marcin B-ca

Marcin B-ca
  • 153 postów
  • Województwo: kujawsko-pomorskie

Napisany 28 grudnia 2013 - 16:27

Pewnie jakiś członek klubu , ktory wszystko wymieniał na czas i o wszystko dbal:)

Seba pozwoliłem sobie zacytować twoja wypowiedź bo kątem strzału trafiała też we mnie. Jak widzicie ma nalepę z OKP i jest na CBR, Oma należała do mojego kolegi - forumowicza; NIe jednotrotnie latałem tym autem, nie tylko bokiem:) Nie wiem jak to było z malowaniem ale Daniel( ów były właściciel) tego " pocisku" w miare dbał o nią i wymieniał na bierząca rzeczy które należało wymienić. NIe jedno krotnie pomagałem mu dłubać w niej. Z tego co wiem to auto w momencie sprzedaży miało do wymiany "jedynie" rozrząd i łącznik stabilizatora.

W ciągu bodajrze pół roku przeszło przez dwoje lub troje rąk i z tego co udało mi się ustalic od ludzi mi znajomych wokół Jabłonowa Pom to Auto było katowane niemiłosiernie.
P.S tereny Jabłonowa Pom i okolic to moje rodzinne strony więc zbytniego problemu nie było z znalezieniem tego auta i zebraniem opini.

Kolego Rapik- ja wyznaje taką zasade - zanim pojade zobaczyć auto (nawet blisko) to pisze; dzwonie do ziomków z klubu, znajomych którzy mieszkaja bliżej, bądź mogą znać te auto. O tą Ome dzwoniło do mnie chyba z 3 klubowiczy/ forumowiczy i w ciągu 30sek usłyszeli że auto obecnie nadaje się tylko na szrot bo jak ktoś wcześniej wspomniał nie ma rzeczy wartościowych w tym aucie.

Tyle ode mnie. pozdrawiam
Nareszcie Koniec Inwalidy!!! Będzie.... będzie się działo....

#858 OFFLINE   Rapik

Rapik
  • 253 postów

Napisany 28 grudnia 2013 - 16:29

A widzisz, mój błąd - dobrze że miałem po drodze i blisko domu, zresztą dalej po auto za taką kasę szkoda jechać :) Marcin będzie trzeba pomyśleć nad jakimś spotem jak się cieplej zrobi.

#859 OFFLINE   Marcin B-ca

Marcin B-ca
  • 153 postów
  • Województwo: kujawsko-pomorskie

Napisany 28 grudnia 2013 - 16:37

A widzisz, mój błąd - dobrze że miałem po drodze i blisko domu, zresztą dalej po auto za taką kasę szkoda jechać :) Marcin będzie trzeba pomyśleć nad jakimś spotem jak się cieplej zrobi.

Stary wiesz mi zawsze i wszędzie daj tylko znać najlepszym miejscem w naszym regionie jest Toruń Barbarka; tam wszyscy z Kuj- POm maja równo i nikt nie ryczy że ma za daleko:)

jeśli możesz to prześlij mi na pw miejscowośc w której mieszkasz lub uzupełnij swój profil bedzie łatwiej cię namierzyć:)
Nareszcie Koniec Inwalidy!!! Będzie.... będzie się działo....

#860 OFFLINE   se61

se61
  • 994 postów

Napisany 28 grudnia 2013 - 21:37

Seba pozwoliłem sobie zacytować twoja wypowiedź bo kątem strzału trafiała też we mnie. Jak widzicie ma nalepę z OKP i jest na CBR, Oma należała do mojego kolegi - forumowicza; NIe jednotrotnie latałem tym autem, nie tylko bokiem:) Nie wiem jak to było z malowaniem ale Daniel( Ăłw były właściciel) tego " pocisku" w miare dbał o nią i wymieniał na bierząca rzeczy ktĂłre należało wymienić. NIe jedno krotnie pomagałem mu dłubać w niej. Z tego co wiem to auto w momencie sprzedaży miało do wymiany "jedynie" rozrząd i łącznik stabilizatora.

W ciągu bodajrze pĂłł roku przeszło przez dwoje lub troje rąk i z tego co udało mi się ustalic od ludzi mi znajomych wokĂłł Jabłonowa Pom to Auto było katowane niemiłosiernie.
P.S tereny Jabłonowa Pom i okolic to moje rodzinne strony więc zbytniego problemu nie było z znalezieniem tego auta i zebraniem opini.

Kolego Rapik- ja wyznaje taką zasade - zanim pojade zobaczyć auto (nawet blisko) to pisze; dzwonie do ziomkĂłw z klubu, znajomych ktĂłrzy mieszkaja bliżej, bądź mogą znać te auto. O tą Ome dzwoniło do mnie chyba z 3 klubowiczy/ forumowiczy i w ciągu 30sek usłyszeli że auto obecnie nadaje się tylko na szrot bo jak ktoś wcześniej wspomniał nie ma rzeczy wartościowych w tym aucie.

Tyle ode mnie. pozdrawiam

Jakby przed sprzedaża zerwal naklejki nie bylo by tematu ,a tak wyglada jak oma klubowa ;)

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka