Ponieważ szukam Omegi mogę powiedzieć co nieco o niżej podanej.
http://moto.allegro....1634987287.htmlTo będzie moje drugie auto jakie kupie więc nie jestem aż tak obeznany w kupowaniu samochodu ale przewertowałem forum i porady na temat zakupu i udało się uniknąć błędu.
Więc tak
-sprzedawca raczej handlarz gdyż pod domem stoją auta na sprzedaż
-gwarantuje że auto bezwypadkowe i wszystko w oryginale jednak na pewno prawy błotnik był malowany, tylni zderzak demontowany bo brak zaślepek na śruby a podobno nic nie było ruszane.
-jedne z drzwi czarne od środka a granatowe na zewnatrz
-data na bocznych szybach różna
- coś puka w tylnym zawieszeniu( sprzedawca ponoć założył gumy na wahacze od BMW)
-podczas hamowania z puszczoną kierownicą znalazłem się na drugim pasie
-obroty falują na gazie i benzynie
-GAZ NIE WBITY W DOWÓD bo sprzedawca nie chciał go wbijać podobno
- podgrzewanie siedzenia pasażera nie działa
-amory z przodu do wymiany czym prędzej
-ręcznego brak
-olej w silniku mineralny bo zdaniem sprzedawcy taki jest najlepszy do 16v,podobno dolewał 1 litr na 10000
-nie wiem jak zachowuje się zimny silnik bo oczywiście był nagrzany
Ogólnie sprzedawca dość upierdliwy, cokolwiek chciałem obejrzeć to zaraz podchodził i robił wykład że "to tak musi być". Podczas jazdy próbnej chwile po odpaleniu pierwszy zakręt sprzedającego bokiem z piskiem opon, dziury nie robiły na nim wrażenia więc raczej o auto nie dbał. Jak zapytałem czy może jakoś udokumentować przebieg to stwierdził że jest to nie istotne bo silnik to część wymienna. Gałka od zmiany biegów podarta, mieszek wymieniony na nowy.
Na kompie palił się cały czas check, jednak nie zapamiętałem komunikatu, wyjaśnienie sprzedawcy że zamontował nie oryginalne żarówki ksenonowe i maja inne napiecie i przez to check - nie wiem ile prawdy z tymi żarówkami, nie znalazłem nic o tym na forum.
Miałem plan jechać i obejrzeć auto a potem pojechać jeszcze na stacje diagnostyczną jednak odpuściłem. Ogólnie sądzę że nie jest wart tych pieniędzy.