Panowie, prośba. Zgubiłem płytkę ze sterownikami do fejsa od Piwka pod XP. Ma może ktoś na szybko podesłać na maila: jarqzzz@o2.pl Sprawa dość pilna. Z góry dzięki
Do OSa czy OP-COMa??
Napisany 24 maja 2012 - 11:10
Panowie, prośba. Zgubiłem płytkę ze sterownikami do fejsa od Piwka pod XP. Ma może ktoś na szybko podesłać na maila: jarqzzz@o2.pl Sprawa dość pilna. Z góry dzięki
Napisany 24 maja 2012 - 12:56
Napisany 24 maja 2012 - 19:26
Napisany 24 maja 2012 - 19:28
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno
" Nie możesz być pewien swej racji, jeśli o argumentach swoich oponentów nie będziesz wiedział więcej od nich samych "
Auto Serwis KrakówNapisany 24 maja 2012 - 19:39
ja mam opel scannera i jestem zadowolony. Z tego co wiem tym 2 to nic nie zdziałasz
Napisany 04 czerwca 2012 - 11:37
Napisany 04 czerwca 2012 - 16:56
Witam a ja mam pytanie do kolegów , mam wersje OS A92 i A274 .
Pytanie jest takie : jak zdiagnozować vectre c , wczoraj chcieliśmy z bratem skasować błąd w niej a tu niespodzianka nie ma tego auta w spisie ,dziwna sprawa.
Dodam ze to 2002r i silnik 1,8
Napisany 04 czerwca 2012 - 21:31
Vectra C jest juz na CAN-ie.OS tego nie obsługuję.
Napisany 09 czerwca 2012 - 19:46
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 09 czerwca 2012 - 20:28
za godzinę sprawdzę i dam znaćpróbował ktoś podłączać opel scannera używając przedłużacza USB , czy mógłby to być zwykły przedłużacz czy musi być taki ze wzmacniaczem sygnału chciałem się podpiąć pod stacjonarny komp i sam interfejs jest z oczywistych powodów za krótki
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno
" Nie możesz być pewien swej racji, jeśli o argumentach swoich oponentów nie będziesz wiedział więcej od nich samych "
Auto Serwis KrakówNapisany 09 czerwca 2012 - 21:55
próbował ktoś podłączać opel scannera używając przedłużacza USB ?? , czy mógłby to być zwykły przedłużacz czy musi być taki ze wzmacniaczem sygnału ?? chciałem się podpiąć pod stacjonarny komp i sam interfejs jest z oczywistych powodów za krótki
Napisany 09 czerwca 2012 - 22:21
Potwierdzam że działa ze zwykłym przedłużaczem USB
ja zawsze działam z przedłużaczem usb ok. 3 metry i działa bez problemu
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 10 czerwca 2012 - 09:57
jeszcze jedno pytanie , po wymianie regulatora wolnych obrotów w corsie trzeba zrobić reset mapy uczącej bloku IAC i wyregulować prędkość jałową , kazano mi to zrobić na techu sprzętowym , czy to samo jest do zrobienia opel scannerem ??
Napisany 30 czerwca 2012 - 18:09
Napisany 30 czerwca 2012 - 22:39
Napisany 04 lipca 2012 - 11:09
Napisany 04 lipca 2012 - 11:29
Przekręcasz zapłon, nie odpalasz ! Restetujesz mapy EXECUTE, powinno się pojawić jakieś "done" albo write to eprom failed. Wyłączasz zapłon, i odpalasz auto. Lejesz za 100zł beny i jeździsz... aż się nauczy.witam Panowie pytanko w sprawie AutoScanner Opel 1.0.1.71 Advanced A274 funkcji
1. Reset IAC BLock Learn Map
2. Reset O2-Loop Block Learn Map
instukcja podaje auto wyłączone zapłan załączony. Wybieramy jedno z powyższych naciskamy "Execute" i co dalej program nie podaje, że zaczyna reset czy po zakończenu będzie jakaś informacje , że ów programik skończył. Dodam, że mam interfejs od viakena OBD2 na USB we wtyku. Prosze o pomoc i info jeśli ktoś z Was używa takiego samego opel scanner i interfejsu.
Pozdrawiam
ps. Omesia jak w opisie