Olej w komorze swiec
Napisany 21 stycznia 2011 - 01:32
Prosze o jakies wskazowki. Nie mam pojecia skad jeszcze moze leciec olej. Sproboje przykleic uszczelke na silcon, ale watpie czy to cos da, skoro nie zaobserwowalem z tamtad wycieku.
Napisany 21 stycznia 2011 - 06:28
Takie jest moje zdanie przynajmniej ja mialem taka sytuacje.
Pozdrawiam
Napisany 21 stycznia 2011 - 06:49
Napisany 21 stycznia 2011 - 07:47

Napisany 21 stycznia 2011 - 08:06
Moja Galeria >>>http://forum.omegakl...php?albumid=565
=======================================
Napisany 21 stycznia 2011 - 09:45
Widzę że czytałeś tematy o zalanych świecach olejem, za wydmuchiwanie uszczelki pokrywy najczęściej wina leży po stronie zapchanej Odmy (odpowietrzenie skrzyni korbowej) jeśli odma jest zapchana to efektem jest olej w świecach, na bokach silnika itp. Wymień uszczelkę na nową, koszt jest nie wielki i wyczyść odmę... Wystarczy że w szukaj wpiszesz czyszczenie odmy, a będziesz miał lekturę i troszkę grzebania w aucie
Ziutek świeta racja ja oprócz tych zabiegów które wymieniłem wcześniej , odme też czyściłem . Kurcze całkiem zapomniałem o tym napisać , naszczeście jest ktoś kto uważnie śledzi posty .
Napisany 22 stycznia 2011 - 23:36
Mi osobiscie swieczki plywaly jak mialem problem z uszczelka pokrywy zaworow ktora byla cala a nie uszczelniala , tez nie wiedzialem o co kaman az kupilem druga . Wyczyscilem wszystko dokladnie i na dodatek moze to dziwne ale zostalem zmuszony uzyc silikonu smarojac go po uszczelce. Jak wszystko wyschlo problem azniknal ale przed tem mialem wszystko konkretnie zalane a swieczki porcelanke mialy cholernie brazowa z reszta je wyrzucilem .
Takie jest moje zdanie przynajmniej ja mialem taka sytuacje.
Pozdrawiam
A widziales slady splywajacego oleju do swiec z pod pokrywy? Gdy ja zdjalem pokrywe, zaraz po tym jak wrocilem to niezauwazylem zadnego sladu splywajacego oleju. Jakby co to uszczelka nowa i swiece tez. Pokrywa do tego prosta.
Napisany 23 stycznia 2011 - 17:31
A widziales slady splywajacego oleju do swiec z pod pokrywy? Gdy ja zdjalem pokrywe, zaraz po tym jak wrocilem to niezauwazylem zadnego sladu splywajacego oleju. Jakby co to uszczelka nowa i swiece tez. Pokrywa do tego prosta.
U mnie nie bylo widac wycieku na zewnatrz, dopiero zauwazylem jak wyciagnolem przewod zaplonowy w celu przeczyszczenia swieczki. Jednym slowem wszystkie plywaly, pokrywa wydawala byc sie prosta ale i tak uzylem silikonu dla swietego spokoju.
Napisany 30 stycznia 2011 - 12:15

Napisany 30 stycznia 2011 - 14:55
i odczytaj błędy
OPEL OMEGA KLUB POLSKA - FORUM --> Technika --> Sam naprawiam Omegę - sprawdzone porady --> Jak zczytać kody błędów - Omega B i Bfl
Napisany 31 stycznia 2011 - 20:18
Napisany 31 stycznia 2011 - 20:30
a gdzie odczytuje się te błędy ?
tu jest wszystko napisane http://forum.omegakl...hread.php?t=202
przeczytaj od pierwszego posta
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 31 stycznia 2011 - 20:39

Napisany 01 lutego 2011 - 14:01
Napisany 01 lutego 2011 - 21:52

Napisany 01 lutego 2011 - 22:01
Ja tez musze wymienic uszszczelke p0d klawiatura jaki jest kosz wymiany
tej uszczelki czy jadac w długa trase z peknieta uszczelka m0ge zaszk0dzic slinik0wi?
uszczelka kolo 40 pln wymiana tez cos kolo tego.
tego nie wiem ,ale koszt
takiej wymiany to ok.300 zł + uszczelki
w rzedowej 4 czesci i uslugi sa tansze nisz w v6

Napisany 02 lutego 2011 - 20:35

Napisany 02 lutego 2011 - 21:41
Ceny też nie są najmniejsze bo mechanicy mówią, że za V6 płaci się o wiele więcej niż za naprawe innego auta pomijając już fakt, że nie podejmują się naprawy. Co do uszczelki pokrywy zaworów, to dzwoniłam do serwisu Opla do Tczewa i też nie chcieli mi tam jej zmienić bo stwierdzili, że pokrywy się często deformują i nie można dobrze dopasować uszczelki i są częste reklamacje, i że mogą mi to zmienić jeśli kupię nową pokrywę.... :confused:
Napisany 02 lutego 2011 - 23:39
Czy Twoja Oma jest w stanie przejechać Kwidzynia. Jak tak to złap się z Beastem i jedż do Niego na kanał.
I daj Sobie spokój z lokalnymi szamanami
Napisany 03 lutego 2011 - 09:38
Czy Twoja Oma jest w stanie przejechać Kwidzynia. Jak tak to złap się z Beastem i jedż do Niego na kanał.
Omega juz stoi u mnie w warsztacie. dzis bedzie robiona.