HID z allegro
Napisany 17 grudnia 2010 - 13:12
Napisany 17 grudnia 2010 - 13:37
W dniu 2010-12-17 08:51:13 otrzymaliśmy e-mail o treści:
> witam kupilem ostatnio zestaw zarowek hid do auta przyszly po tygodniu wszystko
> zgodne zalozylem je do auta i widzialem ze jest cos nie tak zmienialy barwe
> swiatla i mrugaly i na drugi dzien jedna z przetwornic przestala chodzic pisalem
> gosciowi e-maile to mi odp. ze jak odesle to mi wymieni ta popsuta przetwornice
> wyslalem zestaw i napisalem czy byla by mozliwosc wymiany calego na nowy i wtedy
> zaczela sie cisza nie odpisywal juz mi na e-maile dzwonilem telefonicznie to
> mi powiedzial ze mi nie wymieni poniewaz zestaw sie nie zgadza tzn ze zestaw
> wyglada tak jakbym go mial juz ponad pol roku i ze mi nie wymieni ani kasy nie
> odda. ma takie prawo?????? dodam ze mam fakture
Dziękuję za wiadomość.
Przykro mi z powodu sytuacji, jaka miała miejsce. Sprzedający otrzymał od nas oficjalną prośbę o jak najszybsze wyjaśnienie problemu. Jednocześnie warto podjąć kolejną próbę rozwiązania sprawy poprzez bezpośredni kontakt z Kontrahentem.
Równocześnie chciałabym zaznaczyć, że zakończona aukcja w świetle prawa jest umową cywilną pomiędzy Sprzedającym a Zwycięzcą aukcji. W przypadku naruszenia przez którąś ze stron warunków owej umowy osoba poszkodowana ma prawo zgłoszenia sprawy do organów odpowiednich do rozpatrywania takich skarg (sądów powszechnych lub wcześniej policji).
Mam nadzieję, że sprawa zostanie wkrótce pomyślnie zakończona.
Polecam lekturę Centrum Bezpieczeństwa:
http://www.allegro.p...y_pages/1/0/sc/
Z poważaniem,
--
Anna Smolinska
Zespół Allegro
http://www.allegro.pl
Napisany 28 grudnia 2010 - 16:27
Napisany 28 grudnia 2010 - 16:42
Napisany 28 grudnia 2010 - 17:11
Napisany 28 grudnia 2010 - 17:39
A jak do niego dzwonilem to mowil ze wysle tego samego dnia i do dzisiaj nie ma sa ludzie i taborety
jak nie masz do nie go z 500km w jedna stronę to w samochód i rura do gościa jak dalej nie wyśle przynajmniej ja bym tak zrobił
Napisany 28 grudnia 2010 - 20:12
zgłoś na policji kradzież , skoro wysłałeś uszkodzone do wymiany a on nie oddał kasy ani nie odesłał nowych to jest to najzwyklejsza kradzież .mowil ze wysle tego samego dnia i do dzisiaj nie ma sa ludzie i taborety
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 28 grudnia 2010 - 22:54
Napisany 29 grudnia 2010 - 08:44
jak nie masz do nie go z 500km w jedna stronę to w samochód i rura do gościa jak dalej nie wyśle przynajmniej ja bym tak zrobił
mam 450km w jedna strone wiec to odpada