HID z allegro
Napisany 22 listopada 2010 - 11:53
Napisany 22 listopada 2010 - 14:44
Rękojmia za wady fizyczne – odpowiedzialność sprzedawcy wobec kupującego w sytuacji, gdy rzecz sprzedana ma wadę zmniejszającą jej wartość lub użyteczność, nie ma właściwości, o których istnieniu zapewnił on kupującego, bądź jeżeli rzecz została wydana kupującemu w stanie niezupełnym.
Rękojmia za wady prawne – odpowiedzialność sprzedawcy wobec kupującego, jeśli sprzedana rzecz stanowi własność osoby trzeciej albo jeżeli jest obciążona prawem osoby trzeciej.
Uprawnienia z tytułu rękojmi
Z tytułu rękojmi kupujący może żądać:
- odstąpienia od umowy,
- obniżenia ceny,
- wymiany rzeczy wadliwej na wolną od wad,
- naprawy.
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 22 listopada 2010 - 15:17
Napisany 22 listopada 2010 - 15:34
czy wy tez tak macie jak staniecie przy scianie to widac jakby mrugaly
nie , całość nadaje się do wymiany
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Napisany 22 listopada 2010 - 18:50
faktura to jak gwarancja , często tak jest że jak masz fakturę lub paragon to wiadomo że daty zakupu masz dwa lata. Szkoda tylko że popłyniesz na kosztach przesyłki.masakra jest bo sprzedawca nie dal mi gwarancji
mam tylko fakture co robic
Moje ople , byłe i obecny .
Napisany 23 listopada 2010 - 10:21
Napisany 23 listopada 2010 - 13:31
Jesli Ci swiatla mrugaja to co tu do rzeczy maja filtry? To nie hid jest zaklocany tylko hid zakloca. A jak mruga to to nie jest wina czegos w samochodzie, tylko samego zestawu.napisalem temu gosciowi ze mi mrugaja itp to mi napisal ze filtry przeciwzakloceniowe trzeba dokupic
No chyba ze masz potężne audio i maly aku i masz tak wielkie wahania napiecia.
Napisany 23 listopada 2010 - 17:54
napisal ze filtry przeciwzakloceniowe trzeba dokupic
to nic nie da , te przetwornice mają chyba niestabilne napięcie i dlatego mruga
Urbino 18
Napisany 23 listopada 2010 - 22:18
napisal mi gosci zeby mu wyslac przetwornice ta co nie chodzi to mi wymienia a druga rzec to jak sie rozgrzaly to swiecily przy przyspieszaniu na zolto a jak chamowalem to na bialo tak jak powinny i zastanawiam sie czy wyslac mu wszystko i napisac co sie dzialo. czy wy tez tak macie jak staniecie przy scianie to widac jakby mrugaly
W poprzedniej omedze tak miałem. Pierwsze co zauważyłem to, że w żarnikach światło skacze. Później na ciemnej drodze podczas ruszania barwa zmieniała się aż do zielonego koloru a jak hamowałem to była lekko żółta. Po jakimś czasie wszystko było ok. A zaczęło się to dziać po zmianie żarników na nowe, bo pierwsze wypaliły się. Nie pamiętam już dokładnie ale ten drugi komplet świecił tylko kilka miesięcy. Ehhh chiński shit

binki123 jeżeli masz możliwość to podmień z kimś żarniki z jakimś kolesiem z innego auta ofcoz
Już to kiedyś pisałem ale mogę dodać do tematu. Ten sam żarnik w zależności od parametrów przetwornicy świeci inaczej. Porównywałem kilka zestawów HID w poprzedniej i nowej omie. Z tego co mi się wydaje to napięcie nominalne (Vnom na przetwornicy) ma na to wpływ. Może ktoś nie uwierzy ale róznica 0,2V już powoduje różnicę w barwie. Jakiś czas temu mój brat Szzymek zamontował HIDa do halogenów i podmieniał przetwornice, szkoda że nie zrobiliśmy fotek

Napisany 16 grudnia 2010 - 08:26
Napisany 16 grudnia 2010 - 11:15
Napisany 16 grudnia 2010 - 11:41
Niech sobie z tego zupe ugotuje i odda pieniadze. Masz paragon? Z reszta i tak aukcja jest prawnie wiążącym potwierdzeniem zakupu. Masz na to gwarancje? Chociaz miesieczna?
nie mam gwarancji tylko fakture a kasy tez nie odda tylko moze mi odeslac z powrotem i 15 zl za przesylke kur... musze jeszcze zaplacic zlozylem juz wniosek o uniewaznienie komentarza. powiedzial ze ta sprawe moge sobie kierowac gdzie chce on ma zdjecia porobione i powiedzial ze stare jakis hidy wyslalem
do bani bo 450 km nie pojade specjalnie zeby mu napukac ale jesli bylo by blizej to odwiedzilbym kolesia
Napisany 16 grudnia 2010 - 11:56
nie mam gwarancji tylko fakture a kasy tez nie odda tylko moze mi odeslac z powrotem i 15 zl za przesylke kur... musze jeszcze zaplacic zlozylem juz wniosek o uniewaznienie komentarza. powiedzial ze ta sprawe moge sobie kierowac gdzie chce on ma zdjecia porobione i powiedzial ze stare jakis hidy wyslalem
do bani bo 450 km nie pojade specjalnie zeby mu napukac ale jesli bylo by blizej to odwiedzilbym kolesia
Faktura czy paragon to jak gwarancja. Ja ostatnio jak kupowałem w sklepie przetwornice też mam tylko paragon. I gość mi powiedział że jak coś siądzie to wymienia na miejscu na nową bo tego nawet nie naprawiają.
Ja miałem kiedyś taki przypadek że nie chcieli mi przysłać towaru . Walczyłem 3 miesiące smarowałem @ do allegro i do nich no i straszyłem policją i takimi różnymi. W końcu łaskawie przysłali. Ale teraz wiem że jak ktoś ma nawet tysiące pozytywów ale i przy tym kilkadziesiąt negatywów to takie przypadki się zdarzają . Ja bym tego nie kupił wtedy ale to żona kupiła i nie popatrzyła na komentarze.
Próbuj walczyć . , wiem jak się przy takim czymś można zagotować. :evil: a człowiek jest bezsilny.
Napisany 16 grudnia 2010 - 12:13
Napisany 16 grudnia 2010 - 12:21
a może miałeś źle zamontowane że tak przemokły . No i pewnie coś było nie szczelne że woda się dostałą.to cala byla w srodku w wodzie
Napisany 16 grudnia 2010 - 12:31
Urbino 18
Napisany 16 grudnia 2010 - 12:32
a zamontowane mialem pod lampami
kazdy uczy sie na bledach wiec mam nauczke i teraz bede wiedzial ale 130zl droga nie chodzi
Napisany 16 grudnia 2010 - 17:08
Napisany 17 grudnia 2010 - 09:05