Krew mnie zalewa patrząc na ceny paliw!!!
Napisany 15 listopada 2011 - 18:28
Napisany 15 listopada 2011 - 20:08
poczekać do czasu tańszego paliwka
Takiego czasu już chyba nie będzie

Napisany 15 listopada 2011 - 21:11
Moje ople , byłe i obecny .
Napisany 15 listopada 2011 - 21:14

Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 15 listopada 2011 - 22:10
Napisany 15 listopada 2011 - 22:48
Dziś w Gliwicach na Shellu - LPG - 2.98
Obecnie ujeżdżam ;P auto z silnikiem 1.4 i jak porównam spalanie Omegi i tego auta to połowa spalania Omegi

Ciężko się bardzo wyleczyć z Omegi choć to już leciwe i paliwożerne auto ale przy obecnych kosmicznych cenach paliw to się coraz częściej zastanawiam czy nie jest wyjściem przesiąść się na stałe na małolitrażowy samochód, choć w nawet średniej wielkości autach się duszę i dostaję klaustrofobii

Napisany 15 listopada 2011 - 22:57
Napisany 15 listopada 2011 - 23:10
No pewnie, masz rację - trzeba zachować spokój. Ceny paliwa z dnia na dzień nie idą o 1 zł do góry, te parę groszy co pare dni raz wtę - raz wewtę. Jest cały czas na to żeby pomyśleć nad jakimś rozwiązaniem, np. pracę zmienić na lepiej płatną, albo co innego wymyślić :monster:Do wszystkiego można się przyzwyczaić.
Napisany 16 listopada 2011 - 01:09
Dziś o północy LUKOIL przy Zachodnim 5,49, Bliska 5,33, Orlen 5,45 (Pb 95). Pomyślałem, że zatankuję jak pomyślę

Napisany 16 listopada 2011 - 17:26
Napisany 16 listopada 2011 - 17:30

Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 16 listopada 2011 - 17:37
Byłem twardy i nie chciałem się wyłamywać ale jednak - ceny mnie zabiły i się przemogłem.
Kolega załatwił ze stowarzyszenia "Fiesta Klub Polska" karty rabatowe Biznestank na stacje Orlen i Bliska (obecnie 8 gr/l na Orlenie i 5gr/l na Bliskiej). Ja tankuje tylko Verve na Orlenie więc dla mnie było jak znalazł. Mam karty do obu aut i jest git. I paliwa jestem pewny przy okazji.
Jeżeli ktoś się skusi to piszcie śmiało - im więcej ludzi ma te karty tym większa zniżka (do wczoraj mieliśmy 6-O/4-B a od dzisiaj jak pisałem wyżej 8-O/5-B). Rozmawiałem z kolegą - można nadal załatwić - koszt 1 karty to 10 zł. Wady - nie weźmiesz faktury na siebie - tylko paragon. Przy kasie spędzisz trochę więcej czasu. Biznestank nie jest akceptowany na wszystkich stacjach Orelnu (i Bliskiej pewnie tez) - lista stacji oraz szczegóły programu są dostępne tutaj.
Napisany 16 listopada 2011 - 17:46
Obecnie ujeżdżam ;P auto z silnikiem 1.4 i jak porównam spalanie Omegi i tego auta to połowa spalania Omegi
Ciężko się bardzo wyleczyć z Omegi choć to już leciwe i paliwożerne auto ale przy obecnych kosmicznych cenach paliw to się coraz częściej zastanawiam czy nie jest wyjściem przesiąść się na stałe na małolitrażowy samochód, choć w nawet średniej wielkości autach się duszę i dostaję klaustrofobii
ja zapisuje każde tankowanie zarówno Omegi jak i Corsy którą jeździ Sylwia i koszt paliwa na 1km w Corsie wychodzi spooooooro taniej......
ale i tak Omegi nie zmienie

Napisany 16 listopada 2011 - 17:57
Brawo, bo z życiem trzeba się brać za bary, a nie stać jak ta pi.....a i czekać na zmiłowanie, albo że ktoś coś da.czyli dążyć do tego żeby więcej zarabiać
Adam :ok:
Napisany 16 listopada 2011 - 18:13
Chyba ekonomia się kłania. Jeżdżąc 1500 km miesięcznie omegą co pali 12l na 100 km benzyny zaoszczędzasz na Bliskiej bo większy rabat 8 gr ( nie wspomnę o rabacie na Orlen 5 gr , co podałeś bo na malboro w twardym zabraknieMożna taniej...

Miłego oszczędzania.

Ja tankując na tańszych prywatnych sieciach ( paliwo z Orlena ) płace bez kart 0,20 groszy taniej niż cena na orlenie. Paliwo to samo.
Więc pytam po co przepłacać i gdzie jest ekonomia.

kolejna porażka czego nie znoszę na zatłoczonych stacjach.Przy kasie spędzisz trochę więcej czasu
Sorki ale to takie pic na wodę . Dobre może dla firm co tankują dużo i nawet nie zawsze chodzi o rabat ale o rozliczanie się . Jedna duża faktura miesięcznie zero papierków. Czasem odroczony termin płatności.
Może dobre by to było np u nas jak by były takie karty a np rabat szedł by na konto klubu jak byśmy byli stowarzyszeniem. Ale to już temat nie na dziś i nie w tym wątku.
Napisany 16 listopada 2011 - 18:36
Orlen - 8 groszy jak pisałem i Bliska - 5 groszy / nie w drugą stronę jak Ty przeliczyłeś :-)
Oszczędności nie są wielkie ale wszystko zależy od tego kto ile kilometrów robi. Ja akurat robię bardzo dużo - podobnie jak i małżonka, więc jak pisałem - dla mnie jak znalazł.
Kupuje na Orlenie i tylko Verve - o tym tez napisałem. Nie interesują mnie ceny zwykłych paliw a w związku z tym, że kupuje drogie paliwo to tym bardziej cieszy fakt, że taniej.
Więc jak kto woli. Nic na siłę ;-)
I jeszcze jedno
Kolejek nie doświadczam. "Dłużej przy kasie" przez wzgląd na to, że 3 karty muszę zatwierdzić - Biznestank, płatnicza i na koniec punkty Vitay. Ot tyle filozofii.
Napisany 16 listopada 2011 - 22:19
bo z życiem trzeba się brać za bary, a nie stać jak ta pi.....a i czekać na zmiłowanie, albo że ktoś coś da.
mam dokładnie takie samo podejście, a ceny już raczej nie spadną więc trzeb do tych cen dorównać ze swoimi zarobkami

Napisany 17 listopada 2011 - 20:33
Napisany 17 listopada 2011 - 20:49
Nie Może On Służyć Przeciwko Niemu W Dniu Jutrzejszym, Ani Każdym Innym Następującym Po Tym Terminie.
Ponadto Autor Zastrzega Sobie Prawo Zmiany Poglądów, Bez Podawania Przyczyny
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ
[SIGPIC][/SIGPIC]
oddam moją renie. za darmochę. tę co widać na foto.
UWAGA duży GRATIS do reni, zwany kredytem
http://figop.digart.pl/