Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Krew mnie zalewa patrząc na ceny paliw!!!

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
750 odpowiedzi na ten temat

#681 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

najszybsza na Podlasiu :D

• 564 postów
  • Województwo: podlaskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 15 listopada 2011 - 18:28

Nie bede pisał jak u mnie z ceną paliw ale to jest juz normalnie przegiecie pał* z takimi cenami i zarobkami niestety moj plan swapu na 3.0 musi poczekać do czasu tańszego paliwka no jak tak mozna

#682 OFFLINE   arcade90

arcade90

V8 :D

• 192 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 15 listopada 2011 - 20:08

poczekać do czasu tańszego paliwka

Takiego czasu już chyba nie będzie :D

#683 OFFLINE   misiekzoo

misiekzoo

zafira i astra 1,8

• 1 463 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie wiem jaki mam silnik

Napisany 15 listopada 2011 - 21:11

Jedynie co to do zmiany zarobków na wyższe ale to raczej nie prędko.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Moje ople , byłe i obecny .

#684 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów
  • Województwo: śląskie
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 15 listopada 2011 - 21:14

Dziś w Gliwicach na Shellu - LPG - 2.98 :masakra:

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#685 OFFLINE   __Robert__

__Robert__
  • 2 331 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie

Napisany 15 listopada 2011 - 22:10

Shell ma najdroższy gaz, nie mam pojecia dlaczego ludzie tam tankują, średnio 10-15 gr drożej niż na BP, Orlen, Statoil.

#686 OFFLINE   ermanem

ermanem
  • 1 postów

Napisany 15 listopada 2011 - 22:29

u mnie gaz po 2.87pln a 95 orlen 5.38pln tragedia

#687 OFFLINE   ZAHIR666

ZAHIR666

3.0 w Złomedze i Calibrze

• 1 550 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 15 listopada 2011 - 22:48

Dziś w Gliwicach na Shellu - LPG - 2.98 :masakra:

Obecnie ujeżdżam ;P auto z silnikiem 1.4 i jak porównam spalanie Omegi i tego auta to połowa spalania Omegi :D
Ciężko się bardzo wyleczyć z Omegi choć to już leciwe i paliwożerne auto ale przy obecnych kosmicznych cenach paliw to się coraz częściej zastanawiam czy nie jest wyjściem przesiąść się na stałe na małolitrażowy samochód, choć w nawet średniej wielkości autach się duszę i dostaję klaustrofobii :D

#688 OFFLINE   misiekzoo

misiekzoo

zafira i astra 1,8

• 1 463 postów

Napisany 15 listopada 2011 - 22:57

Do wszystkiego można się przyzwyczaić.
[SIGPIC][/SIGPIC]

#689 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 15 listopada 2011 - 23:10

Do wszystkiego można się przyzwyczaić.

No pewnie, masz rację - trzeba zachować spokój. Ceny paliwa z dnia na dzień nie idą o 1 zł do góry, te parę groszy co pare dni raz wtę - raz wewtę. Jest cały czas na to żeby pomyśleć nad jakimś rozwiązaniem, np. pracę zmienić na lepiej płatną, albo co innego wymyślić :monster:

#690 OFFLINE   Karburator

Karburator
  • 855 postów

Napisany 16 listopada 2011 - 01:09

Ano myślenie ma przyszłość. Pomyśleć, jak to było ekologicznie, jak nie było samochodów, ludzie zdrowsi. Można też pomyśleć nad wprowadeniem talonów na tankowanie dla najbardziej zasłużonych i potrzebujących. Wystarczy tylko odpowiednio uzasadnić. Zmiana pracy też dobry pomysł, w końcu po co pracować za niższą pensję, skoro wokół proszą się, żeby przyjść do pracy za trzy razy tyle. Czyli myśleć, myśleć i jeszcze raz myśleć, a nie narzekać. To jest właściwa droga do sukcesu.
Dziś o północy LUKOIL przy Zachodnim 5,49, Bliska 5,33, Orlen 5,45 (Pb 95). Pomyślałem, że zatankuję jak pomyślę :):):)

#691 OFFLINE   ermanem

ermanem
  • 1 postów

Napisany 16 listopada 2011 - 17:26

a prawda to ze na nowy rok 2012 ceny Paliwa zapowiadają się w okolicy 6pln za litr czy to taka ogólna plota

#692 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów
  • Województwo: śląskie

Napisany 16 listopada 2011 - 17:30

przekonasz się za 45 dni :D , żeby to tylko nie nastąpiło przed końcem roku :(

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#693 OFFLINE   kmd76

kmd76
  • 2 postów

Napisany 16 listopada 2011 - 17:37

Można taniej... :-)
Byłem twardy i nie chciałem się wyłamywać ale jednak - ceny mnie zabiły i się przemogłem.
Kolega załatwił ze stowarzyszenia "Fiesta Klub Polska" karty rabatowe Biznestank na stacje Orlen i Bliska (obecnie 8 gr/l na Orlenie i 5gr/l na Bliskiej). Ja tankuje tylko Verve na Orlenie więc dla mnie było jak znalazł. Mam karty do obu aut i jest git. I paliwa jestem pewny przy okazji.
Jeżeli ktoś się skusi to piszcie śmiało - im więcej ludzi ma te karty tym większa zniżka (do wczoraj mieliśmy 6-O/4-B a od dzisiaj jak pisałem wyżej 8-O/5-B). Rozmawiałem z kolegą - można nadal załatwić - koszt 1 karty to 10 zł. Wady - nie weźmiesz faktury na siebie - tylko paragon. Przy kasie spędzisz trochę więcej czasu. Biznestank nie jest akceptowany na wszystkich stacjach Orelnu (i Bliskiej pewnie tez) - lista stacji oraz szczegóły programu są dostępne tutaj.

#694 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 16 listopada 2011 - 17:46

Obecnie ujeżdżam ;P auto z silnikiem 1.4 i jak porównam spalanie Omegi i tego auta to połowa spalania Omegi
Ciężko się bardzo wyleczyć z Omegi choć to już leciwe i paliwożerne auto ale przy obecnych kosmicznych cenach paliw to się coraz częściej zastanawiam czy nie jest wyjściem przesiąść się na stałe na małolitrażowy samochód, choć w nawet średniej wielkości autach się duszę i dostaję klaustrofobii

ja zapisuje każde tankowanie zarówno Omegi jak i Corsy którą jeździ Sylwia i koszt paliwa na 1km w Corsie wychodzi spooooooro taniej......

ale i tak Omegi nie zmienie :D Bo nie mógłbym jeździć małym autem to raz, dwa że jazda omegą to sama przyjemność, a trzy można się zastosować do rady sypusa :yes: czyli dążyć do tego żeby więcej zarabiać :D

#695 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 16 listopada 2011 - 17:57

czyli dążyć do tego żeby więcej zarabiać

Brawo, bo z życiem trzeba się brać za bary, a nie stać jak ta pi.....a i czekać na zmiłowanie, albo że ktoś coś da.

Adam :ok:

#696 OFFLINE   misiekzoo

misiekzoo

zafira i astra 1,8

• 1 463 postów

Napisany 16 listopada 2011 - 18:13

Można taniej...

Chyba ekonomia się kłania. Jeżdżąc 1500 km miesięcznie omegą co pali 12l na 100 km benzyny zaoszczędzasz na Bliskiej bo większy rabat 8 gr ( nie wspomnę o rabacie na Orlen 5 gr , co podałeś bo na malboro w twardym zabraknie :lol::lol::lol:) całe 14,40 miesięcznie. :confused: aż mi włosy dęba stanęły z wrażenia.
Miłego oszczędzania. :)
Ja tankując na tańszych prywatnych sieciach ( paliwo z Orlena ) płace bez kart 0,20 groszy taniej niż cena na orlenie. Paliwo to samo.
Więc pytam po co przepłacać i gdzie jest ekonomia. :o

Przy kasie spędzisz trochę więcej czasu

kolejna porażka czego nie znoszę na zatłoczonych stacjach.

Sorki ale to takie pic na wodę . Dobre może dla firm co tankują dużo i nawet nie zawsze chodzi o rabat ale o rozliczanie się . Jedna duża faktura miesięcznie zero papierków. Czasem odroczony termin płatności.

Może dobre by to było np u nas jak by były takie karty a np rabat szedł by na konto klubu jak byśmy byli stowarzyszeniem. Ale to już temat nie na dziś i nie w tym wątku.
[SIGPIC][/SIGPIC]

#697 OFFLINE   kmd76

kmd76
  • 2 postów

Napisany 16 listopada 2011 - 18:36

misiekzoo

Orlen - 8 groszy jak pisałem i Bliska - 5 groszy / nie w drugą stronę jak Ty przeliczyłeś :-)

Oszczędności nie są wielkie ale wszystko zależy od tego kto ile kilometrów robi. Ja akurat robię bardzo dużo - podobnie jak i małżonka, więc jak pisałem - dla mnie jak znalazł.

Kupuje na Orlenie i tylko Verve - o tym tez napisałem. Nie interesują mnie ceny zwykłych paliw a w związku z tym, że kupuje drogie paliwo to tym bardziej cieszy fakt, że taniej.

Więc jak kto woli. Nic na siłę ;-)

I jeszcze jedno
Kolejek nie doświadczam. "Dłużej przy kasie" przez wzgląd na to, że 3 karty muszę zatwierdzić - Biznestank, płatnicza i na koniec punkty Vitay. Ot tyle filozofii.

#698 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 16 listopada 2011 - 22:19

bo z życiem trzeba się brać za bary, a nie stać jak ta pi.....a i czekać na zmiłowanie, albo że ktoś coś da.

mam dokładnie takie samo podejście, a ceny już raczej nie spadną więc trzeb do tych cen dorównać ze swoimi zarobkami :D jak to mówią.. dla chcącego nic trudnego :)

#699 OFFLINE   manbuba

manbuba
  • 384 postów
  • Silnik: 2.2 DTI 16v Y22DTH

Napisany 17 listopada 2011 - 20:33

Wbrew pozorom jak zaczął się szum wokół cen paliw to zacząłem wydawać mniej na paliwo, bo zacząłem kontrolować wydatki. I mam takie mgliste wrażenie, że się jakoś luźniej po tym mieście jeździ teraz..

#700 OFFLINE   figop

figop

Tomek

• 101 postów

Napisany 17 listopada 2011 - 20:49

dzis tankowałem ON za 5.60za litr. Paliwo drożeje to automatycznie ceny pozostałych rzeczy tez idą w górę. Zarobków nie dźwigną. Nie ma, że boli. Będzie bieda w tym kraju. Może czas sprzedać diesla a kupić w gazie, albo od razu na rower.
Powyższy Post Wyraża Jedynie Opinię Autora W Dniu Dzisiejszym.
Nie Może On Służyć Przeciwko Niemu W Dniu Jutrzejszym, Ani Każdym Innym Następującym Po Tym Terminie.
Ponadto Autor Zastrzega Sobie Prawo Zmiany Poglądów, Bez Podawania Przyczyny

NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ
[SIGPIC][/SIGPIC]
oddam moją renie. za darmochę. tę co widać na foto.
UWAGA duży GRATIS do reni, zwany kredytem

http://figop.digart.pl/