A ja akurat mam w głowie cały czas S8, od czasu jak se pojeździłem Norberta audikiem. Kurde całe życie pod prąd :hmm:Może czas sprzedać diesla a kupić w gazie, albo od razu na rower.

Krew mnie zalewa patrząc na ceny paliw!!!
Napisany 17 listopada 2011 - 23:24
Napisany 17 listopada 2011 - 23:59

Moje ople , byłe i obecny .
Napisany 18 listopada 2011 - 07:53
A ja akurat mam w głowie cały czas S8, od czasu jak se pojeździłem Norberta audikiem. Kurde całe życie pod prąd :hmm:
Ale jak to napisał wcześniej pewien prześmiewca:
No pewnie, masz rację - trzeba zachować spokój. Ceny paliwa z dnia na dzień nie idą o 1 zł do góry, te parę groszy co pare dni raz wtę - raz wewtę. Jest cały czas na to żeby pomyśleć nad jakimś rozwiązaniem, np. pracę zmienić na lepiej płatną, albo co innego wymyślić :monster:
Czyli nie narzekać tylko wziąć się w garść i zarabiać.
A tak na powaznie to musi juz być źle, skoro nawet najwięksi optymiści zaczynają płakać

Napisany 18 listopada 2011 - 10:19

Chciało się pracować z międzynarodowym koncernie to się ma.
Napisany 18 listopada 2011 - 10:32
Toż właśnie wymyśliłem coś innego na poprawę samopoczucia - S8albo co innego wymyślić

Nie chodzi o niezarabianie, problem jest że muszę czekać na BRYLANTA z Omegą :hehe:Czyli nie narzekać tylko wziąć się w garść i zarabiać
Napisany 18 listopada 2011 - 19:36
Na podwyżki można liczyć - jak najbardziej. Nas własnie poinformowali, że dostaliśmy 1,5% podwyżki. W tym samym mailu dostaliśmy też info, że z założonej wcześniej 7% podwyżki rocznej (była co roku z automatu + kilka, kilkanaście procent więcej jeżeli Twoja ocena roczna była powyżej średniej) zostało nam 5%
. Wyru...i nas bez mydła. Policzcie sobie sami... Szkoda słów.
Chciało się pracować z międzynarodowym koncernie to się ma.
skąd ja to znam, moja uznaniowa 13tka (pow śr.krajowej) jest mniejsza od inflacyjnej szefa więc k...a gdzie ja popełniłem błąd???
Napisany 18 listopada 2011 - 20:03
skąd ja to znam, moja uznaniowa 13tka (pow śr.krajowej) jest mniejsza od inflacyjnej szefa więc k...a gdzie ja popełniłem błąd???
trzeba bylo byc szefem

Napisany 19 listopada 2011 - 22:59
a tak a prpos spalania i cen

co 1,5 góra 2-gi dzień leje 680-750 ON i moj szef tez nie narzeka bo niema na co:D:D:D i tak jest oszczędnie bo akurat jeżdze prywatnie na PB:D
60 ton żelaza swoje musi zjeść

Napisany 25 listopada 2011 - 14:00
nie wiem co o tym myśleć

podnoszą ceny żeby od stycznia był mniejszy szok??
czyli teraz podnoszą dla naszego dobra a sami zarabiają??
podniosą cene Pb, żeby nie było dużych różnic między Pb a ON??

jak w komentarzach: wrównac cene wieprzowiny do wołowiny, zeby różnic nie było??

moze to tylko dziennikarskie wymysły??
oby..........

Napisany 25 listopada 2011 - 14:05
http://finanse.wp.pl...,wiadomosc.html
nie wiem co o tym myśleć
podniosą cene Pb, żeby nie było dużych różnic między Pb a ON??a co ma piernik do wiatraka:o
jak w komentarzach: wrównac cene wieprzowiny do wołowiny, zeby różnic nie było??
oby..........
ja dzis jade zatankowac do pelna orlenowskiej dziewiecdziesiatki osemki po 3.5 :jump:
Napisany 25 listopada 2011 - 14:17
http://finanse.wp.pl...,wiadomosc.html
nie wiem co o tym myśleć
podniosą cene Pb, żeby nie było dużych różnic między Pb a ON??a co ma piernik do wiatraka:o
oby..........
wiesz benzynę na stacje wozi się w cysternach na naczepach do ciągników które są napędzane ON. Więc wzrost ON powoduje wzrost kosztów transportu Pb czy LPG.
Natomiast chodzi o to, że przed wyborami obniżono te marże do minimum i teraz trzeba to odpracować by księgowy do końca roku miał taki sam wynik:dziura:
Napisany 25 listopada 2011 - 14:25
to akurat rozumiem,:tak:Natomiast chodzi o to, że przed wyborami obniżono te marże do minimum i teraz trzeba to odpracować by księgowy do końca roku miał taki sam wynik
tylko ni czorta, po co podnosić cenę Pb w celu "mniejszej różnicy od ON"??
to nawet nie jest powodowane kosztami ani niczym, tylko psychologicznym oddziaływaniem na "odwrotną różnicę" stosunku ceny Pb do ON jaka była do tej pory??
Napisany 25 listopada 2011 - 18:33
ja dzis jade zatankowac do pelna orlenowskiej dziewiecdziesiatki osemki po 3.5 :jump:
Ja orlenowskiej 95 po 4zł , ale przepłaciłem. Dobrze że tylko 20l

Napisany 25 listopada 2011 - 21:23
Ja orlenowskiej 95 po 4zł , ale przepłaciłem. Dobrze że tylko 20l
.
zborniczek pod korek Verva 98 - jakies 500 km moze zrobie

Napisany 25 listopada 2011 - 22:20
a to na pewno .taniej niz na lpg przy tej cenie.
Napisany 25 listopada 2011 - 22:27
zborniczek pod korek Verva 98 - jakies 500 km moze zrobie
taniej niz na lpg przy tej cenie.
skąd Wy te ceny bierzecie?? Za takie pieniądze to ja bym chyba z auta nie wysiadał

Napisany 25 listopada 2011 - 22:39
A ja nie , najchętniej nie prowadzę jak gdzieś jedziemy . Żona ma prawko i jak mówisz mogła by z auta nie wysiadaćto ja bym chyba z auta nie wysiadał

Nieco zbaczamy ale w sumie to luźny temat.
Najważniejsze że jak mówią , gaz to połowa benzyny więc nie ma co dramatyzować. A kto nie ma gazu niech się jak mówi Sypus za robotę się bierze albo ....nie wiem

Napisany 10 stycznia 2012 - 21:44

potem ceny wróciły do normy.
Napisany 10 stycznia 2012 - 23:06