Krew mnie zalewa patrząc na ceny paliw!!!
Napisany 24 października 2011 - 10:41

Napisany 25 października 2011 - 07:02
Jeszcze jeden napisze, że jest tańsze niż w Europie to mnie szlag trafi. Człowieku ile się zarabia w Polsce a ile w tej Twojej Europie. Popatrz z tej strony. Pracuję w międzynarodowym koncernie i wiem ile się zarabia poza naszym krajem. Cyferki są może te same ale różni się waluta na końcu. Więc przestańcie pieprzyć, że nie ma co narzekać bo temat jest poważny.Paliwo jest tańsze niż w Europie, uprasza się nie narzekać, tylko krytykować konstruktywnie:)
. Na trasie Wawa Szczecin najtaniej w Orlenie 5,35
Problem tkwi w tym, że ceny rosną prawie 2 razy szybciej niż zarobki więc statystyczny Polak nawet nie jest w stanie żyć cały czas na tym samym poziomie a już nie mówiąc o odłożeniu czegoś na czarną godzinkę".
Już jestem spokojny

Napisany 25 października 2011 - 07:57
Jeszcze jeden napisze, że jest tańsze niż w Europie to mnie szlag trafi. Człowieku ile się zarabia w Polsce a ile w tej Twojej Europie. Popatrz z tej strony. Pracuję w międzynarodowym koncernie i wiem ile się zarabia poza naszym krajem. Cyferki są może te same ale różni się waluta na końcu. Więc przestańcie pieprzyć, że nie ma co narzekać bo temat jest poważny.
Problem tkwi w tym, że ceny rosną prawie 2 razy szybciej niż zarobki więc statystyczny Polak nawet nie jest w stanie żyć cały czas na tym samym poziomie a już nie mówiąc o odłożeniu czegoś na czarną godzinkę".
Już jestem spokojny
Myślę podobnie, ale parę osób tu już sugerowało żeby jak nie stać na paliwo to zmienić auto albo sprzedać

Napisany 25 października 2011 - 08:02
Paliwo jest tańsze niż w Europie, uprasza się nie narzekać, tylko krytykować konstruktywnie:)
. Na trasie Wawa Szczecin najtaniej w Orlenie 5,35
Bez urazy ale weź nie p.... ciekaw jest ile zarabiasz i jak dużo wydajesz na paliwo? W Polsce są minimum o 50% za wysokie ceny paliwa w stosunku do zarobków. Podnoszą ceny wszystkiego nie tylko paliw a zarobki nie rosną od pewnego czasu nie rosną wcale, rosną tylko w wielkich koncernach i to tez nie adekwatnie do wzrostu cen usług , produktów itd...
Twoja wypowiedź przypomina mi nawiedzonego obłudnego polityka PO. Zielona wyspa itd... ;/
Napisany 25 października 2011 - 09:39
Bez urazy ale weź nie p.... ciekaw jest ile zarabiasz i jak dużo wydajesz na paliwo? W Polsce są minimum o 50% za wysokie ceny paliwa w stosunku do zarobków. Podnoszą ceny wszystkiego nie tylko paliw a zarobki nie rosną od pewnego czasu nie rosną wcale, rosną tylko w wielkich koncernach i to tez nie adekwatnie do wzrostu cen usług , produktów itd...
Twoja wypowiedź przypomina mi nawiedzonego obłudnego polityka PO. Zielona wyspa itd... ;/
ZAHYR, nie sądź po pozorach:), zajrzyj do poprzedniego postu:).
Ceny paliwa są nieadekwatne (z tego co się słyszy) do kosztów surowca itp. Zielona wyspa sądząc po wynikach wyborów jest, a vox populi vox dei:)
Napisany 25 października 2011 - 12:48
Napisany 25 października 2011 - 15:42
Ale dobrze będzie, bo państwowe autostrady tanieją:innySmiech:
tylko że powinny być bezpłatne bo już te opłaty są w paliwie

Napisany 25 października 2011 - 17:10
W Zgorzelcu na stacjach Pb95 - 5,39, ON - 5,44, LPG - 2,89.
Napisany 25 października 2011 - 22:47
Pb-5.39n pl
Pb- 1.68 eur
Nie stać Cię/mnie to wsiądz w autobus i żeby nie było nie zarabiam kokosów bo znawcy mojej profesji wiedzxą ile obecnie się zarabia za miedzą.
Spalam 2,5 zbiornika Pb bo nie ma gazu jeszcze/wciąż od 5 lat jak ma klamota do PL-DK-PL
więc ;przestańcie pisać pierdoły szczególnie Ci z podtlenkiem że Pb drożeje:D Was to akurat najmniej dotyczy;)
Też mnie to delikatnie mówac denerwuje ale cóż...........

Sprzedaj omege jeden z drugim i kup mniejsze ot cała polityka i lekarstwo;)
Napisany 25 października 2011 - 23:27
Umówmy się, że to forum nie jest skupiskiem ludzi z kasą, więc pomagajmy sobie w różnych tematach omegowych na ile jesteśmy w stanie, zamiast podsuwać pomysły na przesiadkę w seicento z gazownią

Napisany 26 października 2011 - 06:56
tylko że powinny być bezpłatne bo już te opłaty są w paliwie
dokładnie. Dlatego mnie tam nie zobaczą

Napisany 26 października 2011 - 07:03
ale nie rozumiem problemu odnosnie wynagrodzenia
Pb-5.39n pl
Pb- 1.68 eur

Może tak zrozumiesz, ile dostaniesz średnio za godzinę pracy w Denmarku a ile w Polandzie?
Człowieku z takim myśleniem to dojdziemy do tego, że w Pl całą pensje będziesz oddawał kraju a sam zęby w ścianę, podwyżki jak najbardziej, jak mnie nie będzie na coś stać to najwyżej nie kupieNie stać Cię/mnie to wsiądz w autobus

Ciekawe tylko co powiesz jak nawet jazda autobusem przestanie być opłacalna, bo z takim podejściem to nieuniknione
Napisany 26 października 2011 - 08:59
dokładnie. Dlatego mnie tam nie zobaczą
Mnie też. To granda, żeby płacić kilka razy za to samo, PIT raz, w paliwie dwa, na bramce trzy.
Napisany 26 października 2011 - 09:58
No właśnie jesteśmy tu, żeby sobie w miarę możliwości pomagaćŻeby to było takie proste, sprzedać i wsiąść w autobus w życiu, jak w stukaniu. W praktyce większość z nas z czegoś rezygnuje żeby jeździć akurat tej wielkości, w tym wieku i o takich walorach użytkowych autem.
Umówmy się, że to forum nie jest skupiskiem ludzi z kasą, więc pomagajmy sobie w różnych tematach omegowych na ile jesteśmy w stanie, zamiast podsuwać pomysły na przesiadkę w seicento z gazownią

Klepanie go po plecach i mówienie, "że mi też jest ciężko i Cię rozumiem, ale nie ma nic lepszego jak jeżdżenie Omegą" jest robieniem krzywdy takiemu komuś

Napisany 26 października 2011 - 10:22
Napisany 26 października 2011 - 10:24
ale ja to wszystko doskonale rozumiem bo talary płaca mi w peeleenach i nie na godzine a od kilometra i kokosów też nie zarobie.Może tak zrozumiesz, ile dostaniesz średnio za godzinę pracy w Denmarku a ile w Polandzie?
Ciekawe dlaczego najwięcej narzekają Ci co mają podtlenek;)
a gdzie mam tą pensje oddawać?? Właśnie w kraju większość z nas to robi (opłaty rachunki itp.) Nikt słowem nie wspomniał że żywność jest droga ale że paliwo to tak. Też mnie to wku...... denerwuje ale co zrobić??Człowieku z takim myśleniem to dojdziemy do tego, że w Pl całą pensje będziesz oddawał kraju a sam zęby w ścianę, podwyżki jak najbardziej, jak mnie nie będzie na coś stać to najwyżej nie kupie
wiem, lecimy z ankietą

Napisany 26 października 2011 - 11:00
Mnie też. To granda, żeby płacić kilka razy za to samo, PIT raz, w paliwie dwa, na bramce trzy.
Ale z tego co mi wiadomo to z bramek do Państwa nie idzie żadna kasa... Bierze ją zarządca autostrady do kieszeni (a 3/4 autostrad jest zarządzanych przez wszystkim znanego p. Kulczyka stąd między innymi jego kasiora) i nie ma to nic wspólnego z kasą przeznaczoną na restrukturyzację itp dróg, którą płacimy np w paliwie. To taki najnormalniejszy biznes i tyle... Kojarzy mi się to ze średniowiecznym mytem

Napisany 26 października 2011 - 11:08
masz racje i nie masz racjiAle z tego co mi wiadomo to z bramek do Państwa nie idzie żadna kasa... Bierze ją zarządca autostrady do kieszeni (a 3/4 autostrad jest zarządzanych przez wszystkim znanego p. Kulczyka stąd między innymi jego kasiora) i nie ma to nic wspólnego z kasą przeznaczoną na restrukturyzację itp dróg, którą płacimy np w paliwie. To taki najnormalniejszy biznes i tyle... Kojarzy mi się to ze średniowiecznym mytem

Są odcinki tzn. prywatnych autostrad i są płatne. Opłata idzie do prywatnych firm (na utrzymanie tych dróg). Tylko że one w zamian wybudowały drogi po preferencyjnych cenach.
A niektóre odcinki są zarządzane przez państwo i są płatne. Wtedy cała opłata zasila państwo.