Krew mnie zalewa patrząc na ceny paliw!!!
Napisany 23 marca 2011 - 21:16
btw,
ja do pracy zaczalem jezdzic motorem - 3,5l / 100km + hemoroidy
Kamil.
Omega to wspaniale auto...
Napisany 23 marca 2011 - 21:26
Pierwsze slysze zeby do paliwa dodawac hemoroidy...3,5l / 100km + hemoroidy
Napisany 23 marca 2011 - 21:26
reszta to ściema.
Ewentualnie emigracja do USA.
Napisany 23 marca 2011 - 21:30
Pierwsze slysze zeby do paliwa dodawac hemoroidy...
Moje 4 litery przyzwyczajone do komfortu omegi, na motorze = hemoroidy.... w sensie ze komfort nie ten. Taka przenosnia.
Kamil.
Omega to wspaniale auto...
Napisany 23 marca 2011 - 21:51
Moje 4 litery przyzwyczajone do komfortu omegi, na motorze = hemoroidy.... w sensie ze komfort nie ten. Taka przenosnia.
Kamil.
w korku się nie stoi i za paliwo tyle się nie płaci

Napisany 24 marca 2011 - 20:43
Będzie wojna:(
I bardzo dobrze-u nas by się taka przydała, bo te ceny to niedługo gwiazd sięgną. Ciekawe, że żadna ze stacji nie obniży znacząco ceny, a założe się ,że jak by któraś to zrobiła to miałaby gwarantowane kolejki i masowy zbyt:jump: Ale to już taki nasz piękny kraj.
Napisany 24 marca 2011 - 22:10
W wakacje paliwo bedzie kosztowało 5.40 PB95.
a ja myślę ze koło 6 zł

Napisany 24 marca 2011 - 22:53
Marża na paliwie na stacjach sięga od 2 do 10 groszy w tej chwili nie licz że ktoś Ci coś znacząco obniży.Ciekawe, że żadna ze stacji nie obniży znacząco ceny,
Moje ople , byłe i obecny .
Napisany 25 marca 2011 - 09:33
Napisany 25 marca 2011 - 09:46
Po takim manewrze rząd zyska parę milionów w budżecie a każdy kierowca zapłaci o kilkanaście groszy więcej za każdy litr paliwa.
Informacje taką podano wczoraj w TVN INFO
Napisany 25 marca 2011 - 12:14
potanieje albo i nie jak im się spodoba , że i tak kupować trzeba i tak a więc proponuję przyłączyć się do protestu ogólnokrajowego a więc nie tankujemy na największych stacjach w Polsce , nie będę podawał nazw tych stacji niech każdy sam określi jakie to stacje nie trudno się zorientować jakie.
Przesiądź się na rower/komunikację miejską. Nie będziesz miał wtedy dylematu gdzie nie tankować.
Napisany 25 marca 2011 - 14:28
Jak?? => Tak!!
Napisany 25 marca 2011 - 14:36
chciałeś chyba powiedzieć że obroty wzrosły a nie spadłybariery 5 zł ludzie zaczęli znacznie mniej tankować a co się z tym wiąże spadły dochody z akcyzy,VATu,

Moje ople , byłe i obecny .
Napisany 25 marca 2011 - 19:27
Marża na paliwie na stacjach sięga od 2 do 10 groszy w tej chwili nie licz że ktoś Ci coś znacząco obniży.
Aha. Czyli na litrze stacja zarabia od 2 do 10 groszy. Czyli reszta to ceny ropy na rynkach światowych (kurde na pamięć to już znamy), kursy walut, akcyza, vat i inne cuda, podatek na drogi, który idzie wszędzie tylko nie na drogi i zarobek rafinerii.
JUż mi się nóż w kieszeni otwiera jak jeszcze o ich (tych na górze), mądrym pomyśle słyszę czyli systemy i opłaty za drogi itd.
Żenada i tyle

Jak tu ludzie mają normalnie żyć? Widocznie paliwo to luksus i chyba ma na niego stać tylko niektórych . . .

Napisany 25 marca 2011 - 19:33
chciałeś chyba powiedzieć że obroty wzrosły a nie spadły
Dlaczego wzrosły? Jeśli ludzie tankują mniej do tego stopnia że różnica dochodu z akcyzy i vat-u jest mniejsza od dochodu prognozowanego po podwyżkach to i do budżetu mniej idzie.
Sam prezydent Francji jak dobrze pamiętam powiedział naszemu "wszech mądremu" premierowi żeby obniżyli akcyzę i inne podatki na paliwo to ludzie więcej kupią a rząd więcej zarobi.
I chyba wszyscy to wiedzą poza naszymi

Napisany 25 marca 2011 - 19:35
Dlaczego wzrosły? Jeśli ludzie tankują mniej do tego stopnia że różnica dochodu z akcyzy i vat-u jest większa od dochodu prognozowanego po podwyżkach to i do budżetu mniej idzie.
Sam prezydent Francji jak dobrze pamiętam powiedział naszemu "wszech mądremu" premierowi żeby obniżyli akcyzę i inne podatki na paliwo to ludzie więcej kupią a rząd więcej zarobi.
I chyba wszyscy to wiedzą poza naszymi:censored: politykami
:masakra:
Bo nasi politycy są do d......y

Napisany 25 marca 2011 - 19:36
Bo nasi politycy są do d......y
Chyba to zbyt "delikatnie" powiedziane.