tłumik przelotowy zamiast kata ? jeśli tak to jaki ?
Napisany 27 lipca 2011 - 08:06
Napisany 27 lipca 2011 - 08:16
Napisany 27 lipca 2011 - 08:46
Napisany 27 lipca 2011 - 08:50
Napisany 27 lipca 2011 - 08:59
Napisany 27 lipca 2011 - 17:46
Mógłbyś podać jaki dokładnie wstawiłeś ten tłumik przelotowy i gdzie go kupiłeś.
Pojechałem do ludzi co się zajmują tłumikami, wycieli mi katy a w ich miejsce wspawali tłumiki przelotowe od golfa. Nic mi nie brzęczy, mogę nawet powiedzieć że nie widzę różnicy między katem a tym tłumikiem.
Napisany 27 lipca 2011 - 21:27
Pojechałem do ludzi co się zajmują tłumikami, wycieli mi katy a w ich miejsce wspawali tłumiki przelotowe od golfa. Nic mi nie brzęczy, mogę nawet powiedzieć że nie widzę różnicy między katem a tym tłumikiem.
Gdzie znalazłeś takich ludzi w kielcach? Bo mi wszyscy polecali tłumik przelotowy typu AWG
Napisany 27 lipca 2011 - 23:11
Gdzie znalazłeś takich ludzi w kielcach? Bo mi wszyscy polecali tłumik przelotowy typu AWG
U Jaha, polecają albo od Golfa albo od Mazdy, ale bierz od Golfa bo są troche większe i mają więcej tego wytłumienia w środku.
Napisany 28 lipca 2011 - 14:41
Napisany 28 lipca 2011 - 14:49
Witam. Ja natomiast zamiast katalizatorów rok temu wstawiłem przelotowe RM MOTORS i od tego momentu wydobywał się metaliczny odgłos, przy mocnym gazowaniu. Dzisiaj wstawiłem dwa środkowe i końcowy BOSALA, słychać tylko lekko basowy pomruk w czasie jazdy i przy mocnym depnięciu.
No to masz ten sam zestaw co ja, z tym że u mnie nigdy nie było metalicznego dźwięku na starych bebechach. Teraz tym bardziej nie

Napisany 28 lipca 2011 - 14:56
No to masz ten sam zestaw co ja, z tym że u mnie nigdy nie było metalicznego dźwięku na starych bebechach. Teraz tym bardziej nie
Co macie wstawione w miejsce środkowych tłumików? U mnie metaliczny dźwięk wydobywa sie z przelotowych tłumików w miejscach po katach. Myślicie ze ten metaliczny dźwięk może mieć coś wspólnego ze środkowymi tłumikami?
Napisany 28 lipca 2011 - 15:05
Co macie wstawione w miejsce środkowych tłumików
Oryginalne Bosal.
Myślicie ze ten metaliczny dźwięk może mieć coś wspólnego ze środkowymi tłumikami
Jak są wypalone/dziurawe to będzie głośniej
Napisany 28 lipca 2011 - 17:08

Napisany 28 lipca 2011 - 20:39

Napisany 29 lipca 2011 - 09:48
Dobra , to co polecacie zamiast kata do xeva, bo te linki już nie działają a nie moge znaleźć nic na alegroszu dedykowanego w przyzwoitej cenie
Chciałem wsadzić sama rurę ale jak przeczytałem ten temat to widzę że będę musiał wtedy wsadzić mocniejszy sprzęt grający, albo nauszniki
aż taka różnica?
Może zadzwoń do Rm-Motors i zapytaj. Nie wiem jaka jest średnica wydechu w 2.0 ale może tłumik rm-01 (ja mam takie) by podszedł? :hmmm:
Napisany 29 lipca 2011 - 10:01
Może zadzwoń do Rm-Motors i zapytaj. Nie wiem jaka jest średnica wydechu w 2.0 ale może tłumik rm-01 (ja mam takie) by podszedł?
Spoko Za info, oni mają różnego rodzaju i długości, blaszane ala kat. i rurowe , wydaje mi się że te rurowy był by lepszy bo nie ma zgrzewów tylko normalne spawy, są z nierdzewki i aluminiowane

Jeszcze raz dzieks

Napisany 29 lipca 2011 - 10:19

Napisany 29 lipca 2011 - 10:25
Sportowe przelotki AWG... jest głośniej, bardziej basowo... przy katalizatorach nawet ładnie brzmi... bez katów będzie głośno...Co macie wstawione w miejsce środkowych tłumików?

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 29 lipca 2011 - 12:51
kata ładnie zaspawałem oczywiście spawami do góry żeby przy przeglądzie nikt nic nie widział ...

Napisany 29 lipca 2011 - 13:41
ja właśnie w poniedziałek wyciąłem katalizator zrobiłem w nim okienko wywaliłem wszystko w Środku i mam Święty spokój, nie ma różnicy głośności nic nie telepie ani żadne takie tam. Ale jet poprawa bo ceramika w środku była pęknięta w pół i pierwsza cześć była strasznie zapchana a druga czyściutka, no i przeze to Auto muliło.
kata ładnie zaspawałem oczywiście spawami do góry żeby przy przeglądzie nikt nic nie widział ...:P
W silniku benzynowym taki numer nie przejdzie, a tym bardziej w V6 (szkoda)