blachy na które należy szczególnie uważać :/
Napisany 18 czerwca 2010 - 10:20
Napisany 19 czerwca 2010 - 08:30
Według mnie w tek klasyfikacji bezsprzecznie czołują firmowe tablice takie jak DW, WE, PO, Dla nich nie istnieje prawo. Jeżdżą non stop lewym pasem, wyganiają Cię z drogi długimi światłami(nawet jak nie masz im gdzie zjechać) jeżdżą przez 3 pasy bez kierunkowskazów i można tak wymieniać bez końca. Firma płaci to pedał w podłogę non stop. Warto byłoby żeby ktoś się nimi zainteresował i według mnie powinni im po prostu pozakładać TACHOGRAFY. Chyba oni mają homologację ciężarową, to w takim razie czemu mają nie mieć tachografu? Może to chociaż troszkę by ich przywróciło do porządku...
a do tego złożyć im "kaganiec" jak w ciężarówkach na 90km/h

Napisany 21 września 2010 - 09:39

btw,
FG i FGW - uwaga na rondach. U nas przed kazdym rondem iest ustap pierwszenstwa, i wchodzi to w krew. Na wyjazdach tez wychodzimy z zalozenia ze na rondzie mamy pierwszenstwo - sam jak jezdzilem po FZ sie na tym zlapalem

Kamil.
Omega to wspaniale auto...
Napisany 23 września 2010 - 19:23
Napisany 23 września 2010 - 19:55
Ale niemniej jednak wszędzie są lepsi i gorsi i zdarzają się dobrze zachowujący się kierowcy z blachami OPO tylko że niestety w mniejszości.........
Jak?? => Tak!!
Napisany 24 września 2010 - 06:13
Też spotkałem się z kilkoma takimi sytuacjami gdzie zamiast ułatwić przejazd karetce Po prostu staja w miejscu ew. przy krawędzi jezdni i stoją. Gdy tymczasem wystarczyło by trochę podjechać do przodu i stanąć na pasach aby zrobić drogę dla karetki. Byłem światkiem gdy karetka stała w korku na światłach dwa cykle bo jeden z samochodów stał jak kołek.w stosunku do pojazdów uprzywilejowanych zachowuje się tragicznie zamiast ułatwić przejazd to zajeżdżają drogę, nie puszczają na światłach i jeszcze mają pretensje jednym słowem tragedia
Tak jakby go uczono, że ma się zatrzymać i się nie ruszać jak usłyszy karetkę a nie zatrzymać się w sposób umożliwiający przejazd tej karetce. Taki drobny niuans a potrafił mnie zagotować mimo, że to nie ja jechałem komuś na ratunek.
Napisany 24 września 2010 - 06:21
Bezmózgowia jest wszędzie pełnoTeż spotkałem się z kilkoma takimi sytuacjami gdzie zamiast ułatwić przejazd karetce Po prostu staja w miejscu ew. przy krawędzi jezdni i stoją. Gdy tymczasem wystarczyło by trochę podjechać do przodu i stanąć na pasach aby zrobić drogę dla karetki. Byłem światkiem gdy karetka stała w korku na światłach dwa cykle bo jeden z samochodów stał jak kołek.
Tak jakby go uczono, że ma się zatrzymać i się nie ruszać jak usłyszy karetkę a nie zatrzymać się w sposób umożliwiający przejazd tej karetce. Taki drobny niuans a potrafił mnie zagotować mimo, że to nie ja jechałem komuś na ratunek.
Tak prawdę mówiąc teraz trzeba kupić kraza albo urala bo to co się dzieje na naszych drogach to jest masakra a w tym to przynajmniej bezpieczny będziesz
Napisany 24 września 2010 - 06:43
Napisany 24 września 2010 - 06:53
Kamil.
Napisany 24 września 2010 - 08:43
Z tymi karetkami to przegiecie, powinni to jakos karac, w koncu w gre wchodzi ludzkie zycie. Co do tematu, nawet jak ktos ma blachy o ktorych piszemy, to i tak mozna profilaktycznie na niego uwazac, a przeciez jesli jezdzi dobrze to nikt o nim zlego slowa nie powie.
Kamil.
I to właśnie jest święta racja odnośnie tablic.A co do karetek-naszych i innych padła kiedyś taka propozycja u nas w szpitalu by zamontować kamerkę z przodu i nagrywarkę by po trasie przekazywać dysk dla WRD w celu ewentualnego ukarania osób które ewidentnie stworzyły zagrożenie dla nas i innych ale niestety sprawa spaliła na panewce bo tylko słychać jedno-Brak Pieniędzy Brak Pieniędzy I tak w kółko.....
Jak?? => Tak!!
Napisany 24 września 2010 - 11:56
kamil.
Napisany 24 września 2010 - 13:47
W każdym większym czy mniejszym mieście są dobrzy i źli kierowcy. Dla mnie oprócz znajomości przepisów i umiejętności prawidłowego prowadzenia auta najważniejszą zasadą jest "myśl za innych i nikomu nie ufaj na drodze".
Tu się zgodzę w 100% - Prawo jazdy nie zwalnia nikogo od myślenia!
Jednak ulegnę pokusie i dopiszę jeden rodzaj tablic - DBL - mistrzowie świata, mają zupełnie inne przepisy drogowe i ruch lewostronny przynajmniej tak to pokazują we wrocku.
Co do karetek, to większość ludzi słysząc karetkę, a nie widząc jej wpadają w panikę bo nie wiedzą co zrobić, a jak już ją widzą to z tego strachu wyprawiają różne głupstwa i tak kolega co we wrocku jeździ karetką wylądował na boku bo babka jadąca punto stwierdziła że jednak pojedzie przez skrzyżowanie szybciej... niestety jakimś cudem trafiła w tylnie koło karetki :|
Ja osobiście jako znienawidzony przez 90% kierowców Wrocławia taksówkarz czasami też "odstawiam numery" (usprawiedliwiają mnie tacki PKS

Napisany 23 stycznia 2011 - 20:58
Na pewno nie jeden z was klną na Kierowcę z Lublina czyli LU Ale mnie do nerwicy za kółkiem Doprowadzają niektórzy Kierowcy , Nie chcę tu nikogo urazić i mam nadzieję że nikt się nie obrazi

LSW - Lubię Swoją Wieś - Świdnik
LKR - Lubię Kozy Ru... - Kraśnik
LOP - Lubię Orać Pole - Opole Lubelskie
BI - Czyli nasze samochody egzaminacyjne, Egzaminator - członek stojący tam przy yarisce, ostro się spierał i wręcz krzyczał że to moja wina, nie wiedział że to już moje 2 takie spotkanie na tym rondzie w tym miejscu w ciągu dwóch miesięcy i już mój brat zaliczył takie samo

Napisany 23 stycznia 2011 - 22:19
Napisany 23 stycznia 2011 - 23:29
No to ja jestem w tej mniejszości??A ja dorzucę OPO (oczywiście nie wszyscy)
Ale niemniej jednak wszędzie są lepsi i gorsi i zdarzają się dobrze zachowujący się kierowcy z blachami OPO tylko że niestety w mniejszości.........

Napisany 24 stycznia 2011 - 00:50
Całe szczęście że mieszkając w okolicy OPO mam blachy FKRNo to ja jestem w tej mniejszości Omegą A jeszcze jeżdżę na blachach OPOA ja dorzucę OPO (oczywiście nie wszyscy)

Napisany 24 stycznia 2011 - 10:05
Jak wszędzie jest ten DOBRY i ten ZŁY...
Nawet w policji

Napisany 24 stycznia 2011 - 15:05
CWL
Bez urazy dla nikogo ale osobiście nie chciałbym takich blach.....Jakoś źle mi się te trzy litery kojarzą......
A co do OPO to tak jak napisałem na większość trzeba uważać ale koledzy klubowicze posiadający takie tablice bardzo dobrze się spisują....i co najważniejsze są w tej zacnej mniejszości!

Jak?? => Tak!!
Napisany 24 stycznia 2011 - 15:18
Bez urazy dla nikogo ale osobiście nie chciałbym takich blach.....Jakoś źle mi się te trzy litery kojarzą......
Kiedyś w Poznaniu za czasów czarnych tablic były sobie blachy PZD... Też bym nie chciał na takich jeździć...