TULEJE POLIURETANOWE czy się opłaca??
Napisany 02 kwietnia 2014 - 08:22
Zamówiłeś ten twardy czy miększy PU ??
Jeżeli piszesz do mnie to zamówiłem 75.
Tak z ciekawości zapytam, czy już nie zdarzają się wypadki z pękającymi wahaczami? W początkach szału na tuleje PU takie rzeczy się zdarzały.
Wahacze pękały (ponoć) od małych tylnych tulei, przy pionowym wychylaniu się wahacza. Ja mam założone duże z poliuretanu o twardości 75 i jestem bardzo zadowolony. Zwłaszcza na moim zawieszeniu.
Napisany 02 kwietnia 2014 - 13:24
Jak założysz małe tuleje- opisz jak się sprawują , czy "błędy młodości" czyli łamanie wahaczy przez te tuleje producent zlikwidowałW poniedziałek zamówiłem. Będę zakładać jak tylko czas mi pozwoli.

Napisany 02 kwietnia 2014 - 13:53
Jak założysz małe tuleje- opisz jak się sprawują , czy "błędy młodości" czyli łamanie wahaczy przez te tuleje producent zlikwidował
Po wyglądzie nowych widać ,że problemu już nie będzie. Nie mają kołnierza.
Napisany 03 kwietnia 2014 - 07:15
Jeżeli piszesz do mnie to zamówiłem 75.
Ja mam założone duże z poliuretanu o twardości 75 i jestem bardzo zadowolony. Zwłaszcza na moim zawieszeniu.
dobry wybór

Napisany 09 kwietnia 2014 - 14:27
Napisany 09 kwietnia 2014 - 17:41
przymierzam się do nich i zawczasu lepiej wiedzieć niż później kombinować...
Napisany 10 kwietnia 2014 - 07:37
tak z ciekawości czym je ciąłeś ?
przymierzam się do nich i zawczasu lepiej wiedzieć niż później kombinować...
Zaznacz sobie linię na środku , ostry nożyk do tapet i tniesz.
Napisany 10 kwietnia 2014 - 14:09
myślałem że będzie rzeźnia jak przy teflonowych
Napisany 10 kwietnia 2014 - 19:53
Wczoraj miałem w warsztacie chwilę , to założyłem małe tuleje poliuretanowe , twardość 75. Mimo tego ,że mam twarde zawieszenie to czuć ,że jest sztywniej jeszcze bardziej. Duże tuleje poliuretanowe nie dały takiego wrażenia jak małe. Kupiłem poprawione tulejki, osobiście uważam ,że są źle zaprojektowane , a ich osadzenie w wahaczu w formie w jakiej są dostarczane to jest masarka. Zmodyfikowałem je w taki sposób ,że rozciąłem je na dwie części tak jak są zrobione duże. Tylko w taki sposób montaż jest sensowny. Jeżdżę jeden dzień, odczucia pozytywne, jeszcze lepsze prowadzenie, bardziej precyzyjne.
jesli wsadziłes tez poliuretan zamiast małej tulejki, to radze zdemontowac, i wsadzic lemfo, kiedys pekł mi wahacz przez PU na małej tulejce... jest za sztywna i zakres ruchu jest za mały... zaszło to przy zawieszeniu gwintowanym
Napisany 10 kwietnia 2014 - 20:49
jesli wsadziłes tez poliuretan zamiast małej tulejki, to radze zdemontowac, i wsadzic lemfo, kiedys pekł mi wahacz przez PU na małej tulejce... jest za sztywna i zakres ruchu jest za mały... zaszło to przy zawieszeniu gwintowanym
Poprawili je i podobno już jest cacy (jak widać niekoniecznie bo Wars musiał rozcinać aby było cacy)
Napisany 15 maja 2014 - 17:46
zamówiłem komplet na przód. Duże dostałem czerwone a małe żółte. Te żółte są strasznie twarde. Zakładać, czy żółte wymieniać na czerwone?
i wszystko wiadomo. czerwonych już nie robią bo ponoć za miękkie były.
Napisany 18 maja 2014 - 21:14
1. Czy ktoś montował tuleje wahaczy tył do omegi ? Jak się to sprawuje?
2. Czy są dostępne tuleje łączników stabilizatora tył do omegi B? Widziałem tylko gumy drążka.
Marek
Napisany 05 lipca 2014 - 12:30

Napisany 05 lipca 2014 - 18:45
Gdyby Bóg lubił napęd na przód to ludzie chodziliby na rękach...
Kiedy znajdziemy się na zakręcie... REDUKCJA BUT I ODCIĘCIE!!
Napisany 17 lipca 2014 - 06:45

Napisany 17 lipca 2014 - 16:20
mam w obu padlinach do wymiany
w jednej oryginał GM ponad 230tys a w drugiej LF się wysypał po 16tys ......
może polurietan da radę
Napisany 19 lipca 2014 - 01:03
Zakładam caly komplet z poliuretanu na przód . Jak pogubie kola to dam znać
małych nie zakładaj bo wahacze popękają
mam założone duże , jest naprawdę duuużo lepiej jak metalowo-gumowe ,
prowadzi się jak po sznurku
zrobione już mają około 1kkm i nic nie wali

Napisany 19 lipca 2014 - 10:04
Zakładam caly komplet z poliuretanu na przód . Jak pogubie kola to dam znać
Ja zrobiłem na dużych PU około 20 tysięcy i mają się świetnie więc spokojna głowa