Ehhh kolejny temat rzeka, co można a czego nie a co się robi każdy wie... Cokolwiek nie nakleimy na szyby to będzie powyżej minimalnej wartości (przepuszczalności światła) ustalonej prawem
Patryk0490 masz ładną omę i stopniowanie przyciemnionych szyb IMO nie będzie pasowało. Na mój gust najlepiej przyciemnić wszystkie boczne szyby taka samo a tylną o stopień mocniej. Zrobi to efekt ciemniejszej tylnej bocznej części auta ale bez gwałtownego przejścia. Będzie tak ponieważ tylna szyba jest dość duża i ciemniejsza folia ograniczy większą ilość światła. Ja mam tak w poprzedniej omedze tylko, że mam ciemny kolor lakieru. Fotki do obejrzenie w tym temacie ==>
http://forum.omegakl...strzanka&page=4 Mi zależało na zmianie wyglądu auta, większej "dyskrecji"

i przede wszystkim o wiele mniejszym nagrzewaniu się środka latem (kto ma skórę wie OCB) Ale bez przesady z ciemnością żeby niebiescy się nie doczepili. Chociaż przy kontroli prawdopodobnie zabraliby mi DR. Z ciekawości byłem na stacji diagnostycznej i zmierzyłem tym specjalnym urządzeniem przepuszczalność światła. Pomimo tego, że szyby są raczej lekko ściemnione i tak były daleko poza normą. Co byś nie zrobił pochwal się efektem

Aha co do lustrzanki to chyba zależy od folii, bo ja na początku też chciałem ale jak zobaczyłem jak na przykładowych foliach to będzie wyglądać dałem sobie spokój. Zdecydowałem się na normalną folię i w nowej omie zrobię tak samo