Czy da się wymienić nagrzewnicę ogrzew. bez zdejmowania....?
Napisany 06 sierpnia 2013 - 14:16
Oryginał z Opla to około tysiąc zł.
Napisany 06 sierpnia 2013 - 19:42
Napisany 14 października 2014 - 20:54

Napisany 14 października 2014 - 21:08
Napisany 14 października 2014 - 22:03
Napisany 14 października 2014 - 22:31
Napisany 14 października 2014 - 22:34
Napisany 15 października 2014 - 13:39
2. Ogrzewanie jest ale dopiero jak wkręce auto tak na około 3tyś obrotów i wtedy fajnie grzeje. Puszczę gaz i leci lekko ciepłe... Lipna pompa wody(DOLZ 0-138-nowa), zasyfiony układ czy ten typ tak ma?
Pozdrawiam.
Napisany 15 października 2014 - 13:50
Co do grzania stawiam na zasyfiony układ + nagrzewnica niskiej wydajności.
Chłodnicę nasz równo nagrzaną na całej powierzchni?
Napisany 15 października 2014 - 15:39
Ciepły płyn w układzie jest cały czas.
Co do grzania stawiam na zasyfiony układ + nagrzewnica niskiej wydajności.
Chłodnicę nasz równo nagrzaną na całej powierzchni?
Upssss.... Poszedłem sprawdzić (oczywiście na ciepłym silniku żeby nie było

Napisany 15 października 2014 - 15:53
Jaką temperaturę trzyma na rozgrzanym w trakcie jazdy?
Napisany 15 października 2014 - 16:33
Może chłodnica jest zapchana na górze.
Napisany 08 grudnia 2014 - 19:58
Napisany 09 grudnia 2014 - 08:39
W sprawdzonych poradach masz wszystko krok po kroku.
http://forum.omegakl...496&postcount=1
Napisany 23 grudnia 2015 - 23:30
Witajcie koledzy, Jutro wigilia a ja muszę zwalić całą dechę i chciałbym poprosić was o pomoc. Mianowicie ile śrub należy odkręcić i mniej więcej gdzie są ulokowane, no i czy jak już odkręcę wszystkie to czy dechę ciągnąć do siebie, czy do góry. Mam zdemontowane: Panel climatronic, schowek, poduszkę pasażera, tunel środkowy, obudowę kierownicy, licznik. Generalnie siedziałem dzisiaj od 10 do 23 pod blokiem i próbowałem wszystko rozebrać jednak zabrakło mi cierpliwości.. Mam wrażenie, że projektanci Omegi powinni zająć się tworzeniem gier logicznych a nie robieniem samochodów. Wszystkie śruby są poukrywane, każdą wtyczkę odpina się innaczej, panel climatronik zanim doszedłem do tej zasranej dźwigni to odsiedziałem 2,5 h.. a później wtyczki, które się wysuwa w dół a nie wyciąga zwyczajnie jak w normalnym samochodzie. Po prostu masakra.. Gdybym spotkał tego co to projektował to bym go posadził, przystawiłbym mu karabin do głowy i tydzień czasu, dzień i noc kazał to składać i rozkładać, aż zrobiliby coś innego.
Może ktoś z Was ma zdjętą dechę w garażu i mógłby zrobić fotki miejsc gdzie jest mocowana i poradzić jak ją ściągnąć??
Napisany 23 grudnia 2015 - 23:44
a nie lepiej poszukać lektury na forum ?
http://forum.omegakl...ana#entry872907
Edytowany przez Beny, 23 grudnia 2015 - 23:46.

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 25 grudnia 2015 - 11:29
Mam wrażenie, że projektanci Omegi powinni zająć się tworzeniem gier logicznych a nie robieniem samochodów. Wszystkie śruby są poukrywane, każdą wtyczkę odpina się innaczej, panel climatronik zanim doszedłem do tej zasranej dźwigni to odsiedziałem 2,5 h.. a później wtyczki, które się wysuwa w dół a nie wyciąga zwyczajnie jak w normalnym samochodzie. Po prostu masakra.. Gdybym spotkał tego co to projektował to bym go posadził, przystawiłbym mu karabin do głowy i tydzień czasu, dzień i noc kazał to składać i rozkładać, aż zrobiliby coś innego. Może ktoś z Was ma zdjętą dechę w garażu i mógłby zrobić fotki miejsc gdzie jest mocowana i poradzić jak ją ściągnąć??
mało samochodów widać rozkręcałeś. Szczególnie tych nowszych. Omega jest bardzo przemyślana i bardzo prosta. Fakt że nie raz się palce łamie ale wszystko się da sprawnie zrobić. W porównaniu z innymi samochodami to bajka.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno
" Nie możesz być pewien swej racji, jeśli o argumentach swoich oponentów nie będziesz wiedział więcej od nich samych "
Auto Serwis KrakówOpel Saab
515 018 365
Napisany 25 grudnia 2015 - 23:04
niech się cieszy że swifta nie ma
nie dość że nagrzewnica ponad 1k (brak zamienników) to trzeba wywalać wszystko do gołej blachy, tanie auto
Napisany 26 grudnia 2015 - 00:13
mogę prosic o zaznaczenie fragmentu ktory spokojnie moge wyciąć?http://forum.omegakl...e-6#entry390533
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 28 grudnia 2015 - 19:35
Udało mi się wymienić nagrzewnicę przez święta, wybrałem dłuższą drogę, przez zwalenie dechy. Oczywiście pomijając fakt, że zostało mi kilka śrubek i urwałem kawałek deski, to po złożeniu wszystkiego pojawił mi się komunikat "Brake Pad" i"Head light tail light" Czyli klocki i żarówki. Żarówki wszystkie świecą, komunikat nie znika nawet po odpięciu i ponownym podłączeniu akumulatora.
Moje Pytanie brzmi: Czy podczas zdejmowania dechy mogłem coś uszkodzić przy wtyczce komputera, lub czy mogło się gdzieś coś wypiąć, co powoduje wyświetlanie się tych komunikatów ??