2.5 DTI czy warto kupić??
Rozpoczęte przez
webo123
, 03 lut 2010, 17:08
65 odpowiedzi na ten temat
Napisany 13 lutego 2010 - 14:45
Panowie, tak sobie myślę w związku z pytaniem w wątku i stwierdzam, że za 25-30kzł to warto kupić takie auto ale z ostatniego roku produkcji i zadbane. 7 lat to już sporo nawet na taki silnik (żadna rewelacja, choć przyzwoity w tej cenie i w takiej budzie
). Swoją omegę kupiłem 4,5 letnią i mam ją jeszcze z sentymentu.

Napisany 13 lutego 2010 - 15:50
7 lat to sporo na taki silnik i takie auto? :pokoj:
:smiech:
Chłopie ja mam drugą Omę z 2,5 TD i auto ma 13 lat i wcale nie uważam, że to sporo.
Skoro uważasz, że siedmioletni diesel to taka padaka to idź do salonu kup sobie Toyotę i zobaczymy jak długo pojeździsz bezawaryjnie

Chłopie ja mam drugą Omę z 2,5 TD i auto ma 13 lat i wcale nie uważam, że to sporo.
Skoro uważasz, że siedmioletni diesel to taka padaka to idź do salonu kup sobie Toyotę i zobaczymy jak długo pojeździsz bezawaryjnie

Prawdziwi twardziele nie jedzą miodu. Prawdziwi twardziele żują pszczoły.
Napisany 13 lutego 2010 - 16:31
Chyba nie do końca zrozumiałeś, co napisałem, że zacytuję klasyka filmowego: "oczym Ty domnie rozmawiasz...." - czy widzisz w moim poście słowo "padaka" lub podobne określenie?7 lat to sporo na taki silnik i takie auto? :pokoj:
Skoro uważasz, że siedmioletni diesel to taka padaka to idź do salonu kup sobie Toyotę i zobaczymy jak długo pojeździsz bezawaryjnie![]()
![]()
7 lat to dużo - tyle mają najmłodsze omegi (póki co, ten gatunek jest na wymarciu

PS. Dla mnie możesz jeździć omegami nawet i 20 lat i nic mi do tego.
Napisany 13 lutego 2010 - 18:27
Ocynk ocynkiem. Ja w swojej 13 latce nie mam powodów do narzekań, w siedmiolatce również. A jak kupisz padło po dzwonie to i ocynk ala audi nie pomoże.
Fakt nie napisałeś, że padło, ale dla 6 cylindrowego diesla i to nie wysilonego 7 lat to dotarcie ledwie.
Fakt nie napisałeś, że padło, ale dla 6 cylindrowego diesla i to nie wysilonego 7 lat to dotarcie ledwie.
Prawdziwi twardziele nie jedzą miodu. Prawdziwi twardziele żują pszczoły.
Napisany 20 lutego 2010 - 22:18
Czy ten motor posiada DPF-a ??? Jeśli tak, to czy jest to technologia "mokra" czy "sucha" ?