Jazda na czerwonym
Napisany 13 czerwca 2010 - 23:32
Napisany 05 kwietnia 2012 - 15:57
Zanim "syerownik" wyposażony w dwa niezależne kompy, pakiet kontrolny i pakiet "KOLIZYJNY", wyśle sygnał na latarnię to przechodzi przez w/w pakiety by nie doprowadzić właśnie do kolizji. Jeżeli by tak się mogło zdażyć to komputer II nie wyrazi zgody a pakiet kolizyjny w ułamku ssekundy wywala sygnalizację na "żółte mr."
Więc za nim zeznamy "Miśkowi" że ja też miałem zielone to zastanówmy się czy tak naprawdę było bo zapewniam że to wytłumaczenie już nie przechodzi.Czerwone to rzecz Święta

Pozdrawiam i szerokiej drogi.
Napisany 05 kwietnia 2012 - 16:46
Trzeba sie czasami wyluzowac i miec wszystko w ..........
Aż się wierzyć nie chce, że to słowa faceta po trzydziestce....

Napisany 05 kwietnia 2012 - 19:57
...
Tak się spodziewałem że jest jakieś zabezpieczenie, aby nie zapaliło się z dwóch kierunków zielone, ale ja znam skrzyżowanie gdzie była (albo nadal jest) fajna sytuacja... mianowicie: jak dla jednego kierunku jazdy zapala się żółte po którym następuje czerwone to dla drugiego kierunku zapala się żółte po którym następuje zielone. Jeżeli ktoś przeleci jeszcze na żółtym, a z drugiego kierunku ktoś żwawo ruszy to robi się ciekawa sytuacja

Napisany 05 kwietnia 2012 - 20:22
jak dla jednego kierunku jazdy zapala się żółte po którym następuje czerwone to dla drugiego kierunku zapala się żółte po którym następuje zielone
Hmm nie wydaje mi się aby to było możliwe, każde skrzyżowanie programowane jest z tzw. czasem "międzyzielonym" czyli po zapaleniu się czerwonego dla jednego kierunku jest kilka minut odstępu zanim zapali się zielone dla innego kierunku, po to aby można było bezpiecznie opuścić skrzyżowanie, a raczej nie ma możliwości aby samo się przeprogramowało
Napisany 05 kwietnia 2012 - 20:29
Nie wiem, czy może mnie się nie pokiełbasiło, ale to chyba jest tak w późnych godzinach wieczornych (jeśli jest taka możliwość, że sygnalizacja wieczorami inaczej chodzi jak w dzień)
Mam ciało modelki! *
*ukryłam ją w szafie
Napisany 05 kwietnia 2012 - 22:09
Hmm nie wydaje mi się aby to było możliwe, każde skrzyżowanie programowane jest z tzw. czasem "międzyzielonym" czyli po zapaleniu się czerwonego dla jednego kierunku jest kilka minut odstępu zanim zapali się zielone dla innego kierunku, po to aby można było bezpiecznie opuścić skrzyżowanie, a raczej nie ma możliwości aby samo się przeprogramowało
ja znam takie skrzyżowanie gdzie nie ma międzyczasu. Dotyczy trasy W-Z i Unii Lubelskiej w Lublinie. A tam się jedzie i z 3 cyfrową prędkością :pokoj::szpital:
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno
" Nie możesz być pewien swej racji, jeśli o argumentach swoich oponentów nie będziesz wiedział więcej od nich samych "
Auto Serwis KrakówOpel Saab
515 018 365
Napisany 05 kwietnia 2012 - 22:42
Hmm nie wydaje mi się aby to było możliwe,
zobaczę czy to nadal tak działa i nagram filmik. Skrzyżowanie jest takie że widzę kawałek sygnalizatora dla drugiego kierunku i żółte palą się równocześnie
Potwierdzam, na skrzyżowaniu Kartuskiej z Otomińską
oraz w Jasieniu przy stacji Lotos

Napisany 05 kwietnia 2012 - 23:21
Napisany 06 kwietnia 2012 - 07:26
widziałem wiele skrzyżowań na których czerwone zapala się równocześnie z zielonym dla przecinającego ruchu i wg mnie nie ma w tym nic dziwnego.
Zaintrygowaliście mnie. :nie_wiem:Muszę poobserwować...
Napisany 06 kwietnia 2012 - 08:01
Łódź, zachodnia/północa. Gdy kończy się światło jadących północną w strone manufaktury, zapala się dla jadących zachodnią w strone centrumMuszę poobserwować...

Napisany 06 kwietnia 2012 - 21:46
zobaczę czy to nadal tak działa
dzisiaj wieczorem patrzyłam i ciągle jest to samo
Mam ciało modelki! *
*ukryłam ją w szafie
Napisany 07 kwietnia 2012 - 10:11
Ten gość myślał że zdąży przed czerwonym albo po prostu jest daltonistą.
Napisany 07 kwietnia 2012 - 11:23
Ten to już przesadził.
mało powiedziane, do takich to powinno się strzelac bez ostrzeżenia:masakra:
btw. ale kotleciora odgrzaliscie:p
Napisany 07 kwietnia 2012 - 12:16
Napisany 01 lutego 2013 - 11:45