Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Drzwi nie chcą się otworzyć :(

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
57 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   zukero

zukero
  • 78 postów

Napisany 03 grudnia 2010 - 18:10

Witam kolegów pozwolicie ze sie dokleje?
W mojej klusce dziś problem podobny.5.30 rano, 16 na minusie , czas do pracy , centralny dał sygnał ale tylko sygnał.:( żadne drzwi nie ruszyły rygla. Po pracy kupiłem asortyment (WD 40 , smar w sprayu, odmrażacz do szyb ,zamków...) i wpuściłem wszystko w każdą dziurkę od kluczyka , za uszczelkę kolo szyby nad zamkiem , kopalem , pukałem i nic (:( dodam ze było -5 stopnie . Kluska utknęła na parkingu pod blokiem .
Proszę o rade jak dostać sie do środka ?
Nie mam garażu:(
Mam czekać na odwilż czy jest jakaś metoda?
Panowie pomocy jest pitątek początek weekendu a na dworze buuuuba !!!

#22 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 03 grudnia 2010 - 18:15

Panowie pomocy jest pitątek początek weekendu a na dworze buuuuba

A z kluczyka nie idzie przekrecic?

#23 OFFLINE   zukero

zukero
  • 78 postów

Napisany 03 grudnia 2010 - 18:34

nie nie idzie bo wstyd sie przyznać ze kluczyka od drzwi nie mam tylko centralnego korzystałem :(:(

#24 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 03 grudnia 2010 - 18:39

nie nie idzie bo wstyd sie przyznać ze kluczyka od drzwi nie mam

To jak odpalasz auto? Masz inny kluczyk do stacyjki a inny w drzwiach?

#25 OFFLINE   explosiv9

explosiv9

nożownik pomorski

• 1 643 postów

Napisany 03 grudnia 2010 - 18:43

A bateryjki w pilocie sprawne?

#26 OFFLINE   zukero

zukero
  • 78 postów

Napisany 03 grudnia 2010 - 19:26

To jak odpalasz auto? Masz inny kluczyk do stacyjki a inny w drzwiach?

dokladnie inny do stacyjki
pilot ok bo auto sie odzywa ale nie stychac reakcji centralnego gdzies poprosty przylapalo od mrozu

Problem rozwiązany :):):) polecam środek o nazwie "K-2 007" 5 minut i nie ma zamka by nie puscil

#27 OFFLINE   gre

gre
  • 2 postów

Napisany 27 września 2011 - 22:13

witam,
Mam również problem z drzwiami.
Historia jest troche smieszna.
Na początkyu nie działała klamka - prawdopodobnie mechnizm został uszkodzony.
Na szczeście mozna było otoworzyc od wewnątrz,także było ok.
Później moja dziewczyna chcąc poprawić komfort urzytkowania zauważyła mały bolec który można przesunać (obok zamka- od razu tłumaczę blokada od wewn.) i stwierdział że jeśli ja przechyli może pomoże i zamkneła drzwi.....
Nie musze chyba tłumaczyc co dalej,
Nie można otworzyc od zewn. ani od wewnątrz.
Tapicerki nie zdejme
Włożeyłem ręke lekko ja wyginając i odklejając osłone ale linki nie reaguja czy jest jakis sposob odblokowani "blokady dla dzieci"??

#28 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 27 września 2011 - 22:18

czy jest jakis sposob odblokowani "blokady dla dzieci"

Nie ma. Dzwignia blokady jest bezposrednio na zamku.
Jak masz odciagnieta tapicere to wymacaj zamek pod klamka i bedzie dzwignienka ktora trzeba nacisnac w dol (pod bolcem idacym od klamki).

#29 OFFLINE   gre

gre
  • 2 postów

Napisany 28 września 2011 - 07:18

Nie ma. Dzwignia blokady jest bezposrednio na zamku.
Jak masz odciagnieta tapicere to wymacaj zamek pod klamka i bedzie dzwignienka ktora trzeba nacisnac w dol (pod bolcem idacym od klamki).

Dzieki spróbuje dzisiaj..
mam nadzieje że się tam dostanę.

#30 OFFLINE   dean2

dean2
  • 59 postów

Napisany 13 lutego 2012 - 16:29

Panowie mam problem.. wczoraj umyłem auto na myjni i głupek ze mnie zapomniałem je powycierać oczywiście drzwi pozamarzały:/ udało mi się otworzyć wszystkie oprócz kierowcy!:mad: jest dziwny objaw bo rygiel normalnie podnosi się i opada ale drzwi za cholerę nie idzie ruszyć.. jest jeszcze jeden objaw mianowicie taki że teraz nie mogę włączyć tej dodatkowej blokady kiedy przyciskało sie drugi raz pilota jak myślicie czy może to być wina mrozu? czy może coś innego się posypało?

#31 OFFLINE   Przybek

Przybek

• 5 740 postów

Napisany 13 lutego 2012 - 16:39

Panowie mam problem.. wczoraj umyłem auto na myjni i głupek ze mnie zapomniałem je powycierać oczywiście drzwi pozamarzały:/ udało mi się otworzyć wszystkie oprócz kierowcy! jest dziwny objaw bo rygiel normalnie podnosi się i opada ale drzwi za cholerę nie idzie ruszyć.. jest jeszcze jeden objaw mianowicie taki że teraz nie mogę włączyć tej dodatkowej blokady kiedy przyciskało sie drugi raz pilota jak myślicie czy może to być wina mrozu? czy może coś innego się posypało?

Mechanizm zamka przymarzl. Nagrzej dobrze kabine i pusci. A ryglowanie nie dziala bo pewnie tez troche wody wlazlo do silownika.

#32 OFFLINE   DJPromo

DJPromo
  • 326 postów

Napisany 13 lutego 2012 - 16:41

Panowie mam problem.. wczoraj umyłem auto na myjni i głupek ze mnie zapomniałem je powycierać oczywiście drzwi pozamarzały:/ udało mi się otworzyć wszystkie oprócz kierowcy!:mad: jest dziwny objaw bo rygiel normalnie podnosi się i opada ale drzwi za cholerę nie idzie ruszyć.. jest jeszcze jeden objaw mianowicie taki że teraz nie mogę włączyć tej dodatkowej blokady kiedy przyciskało sie drugi raz pilota jak myślicie czy może to być wina mrozu? czy może coś innego się posypało?

Przerabiałem to kilka razy Zamek zamarzł i tyle cięgno może i się rusza ale nie otworzy i nie szarp bo coś tam urwiesz z zaczepów. Skoro możesz wejść do auta to wskakuj od pasażera i wio po mieście z ogrzewaniem na max albo na 2 może 3 godzinki do Jakiejś Galeri gdzie maja ciepło i z pewnością uda się otworzyć. Ja nie dawno tak przerabiałem 5 dni auto stało i przypizgało do -20 aku padł drzwi nie dał się ruszyć i **** jedynie bagażnik mnie ratował hehe no to ładowanko i potem galeria na 3 godzinki i puściło.

#33 OFFLINE   paszeko

paszeko
  • 307 postów
  • Województwo: śląskie
  • Silnik: 2.6 V6 Y26SE

Napisany 13 lutego 2012 - 18:20

ja sie podepne pod temat.u mnie sie otwieraja wszystkie ale przod od pasazera nie chce sie otworzyc.rygiel w ogole nie idzie do gory recznie tez nie mozna bo sie boje ze cos polamie.zaznaczam ze to nie od mrozu!co to moze byc.czekam na pomysly :p

#34 OFFLINE   Przybek

Przybek

• 5 740 postów

Napisany 13 lutego 2012 - 21:14

ja sie podepne pod temat.u mnie sie otwieraja wszystkie ale przod od pasazera nie chce sie otworzyc.rygiel w ogole nie idzie do gory recznie tez nie mozna bo sie boje ze cos polamie.zaznaczam ze to nie od mrozu!co to moze byc.czekam na pomysly

Silownik umarl najprawdopodobniej (lub trzyma na ryglowaniu) albo cos z wiazka pomiedzy buda a drzwiami. Jak sie nie da go na beszczela otworzyc to niestety bedziesz prul tapicerke :p

#35 OFFLINE   polawiacz

polawiacz
  • 38 postów
  • Silnik: 3.2 V6 X32SE

Napisany 13 lutego 2012 - 21:17

Padł ci siłownik ja tak miale jakimś cudem otworzył mi się po 4 tygodniach Wiec śrubokręt w rękę i tapicerkę z drzwi a tam zacięty siłownik Rozebrałem go a w nim połamane zęby które były przyczyna blokady Bedze ciężka sprawa z otworzeniem tych drzwi bez zdjęcia tapicerki

#36 OFFLINE   malygrubyipyskaty

malygrubyipyskaty
  • 91 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 13 lutego 2012 - 22:21

Bedze ciężka sprawa z otworzeniem tych drzwi bez zdjęcia tapicerki

20 max. 30 minut gimnastyki i mozna zamkniete drzwi otworzyc. Zaczynasz od przesuniecia przedniego fotela pod kierownice. Odkrecasz boczne sruby mocujace, zdejmujesz rygiel, odkrecasz jego obudowe. Nastepnie fotel na maxa do tylu, odkrecasz pozostale sruby mocujace tapicerke i wkladasz reke daleko po sam zamek.

#37 OFFLINE   nero

nero
  • 2 postów

Napisany 15 lutego 2012 - 19:29

Mam podobny problem - Opel Omega B sedan 98 rocznik , zaryglowane drzwi, zdjęta klema z AKU i zatrzaśnięta maska.
Klucykiem nie idzie, bo jest oprócz mechanicznego zamknięcia załączony rygiel elektryczny.
W jaki sposób można odblokować zamki w drzwiach ?

Prośba o pomoc. CZy w tym modelu wystepuje tkz. "moduł komfortu" - bo jeśli nie to można by podać napięcie z dodatkowego AKU na pzrewód doprowadzający lampke oświetlenia bagażnika. ( bagażnik otwiera się bez problemu). Ale jeśli ten moduł jest to podanie chwilowego napięcia może grozić spaleniem modułu. Czy to może się zdarzyć?

Czy ktoś miał już podobny przypadek w tym modelu samochodu?
Jak w takim razie otworzyć samochód, który stoi zamknięty i zaryglowany kilkanaście tygodni na mrozie?

Prośba o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

#38 OFFLINE   Przybek

Przybek

• 5 740 postów

Napisany 15 lutego 2012 - 20:25

Mam podobny problem - Opel Omega B sedan 98 rocznik , zaryglowane drzwi, zdjęta klema z AKU i zatrzaśnięta maska.
Klucykiem nie idzie, bo jest oprócz mechanicznego zamknięcia załączony rygiel elektryczny.
W jaki sposób można odblokować zamki w drzwiach ?

Prośba o pomoc. CZy w tym modelu wystepuje tkz. "moduł komfortu" - bo jeśli nie to można by podać napięcie z dodatkowego AKU na pzrewód doprowadzający lampke oświetlenia bagażnika. ( bagażnik otwiera się bez problemu). Ale jeśli ten moduł jest to podanie chwilowego napięcia może grozić spaleniem modułu. Czy to może się zdarzyć?

Czy ktoś miał już podobny przypadek w tym modelu samochodu?
Jak w takim razie otworzyć samochód, który stoi zamknięty i zaryglowany kilkanaście tygodni na mrozie?

Prośba o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

Przez ta godzine od napisania posta juz dawno bys sam znalazl na forum jak sobie poradzic...
Albo dajesz prad na lampke w bagazniku albo na zaciski na rozruszniku albo szarpiesz grila i otwierasz maske...

#39 OFFLINE   nero

nero
  • 2 postów

Napisany 15 lutego 2012 - 20:33

Nie jestem pewien, czy mogę podłączyć się pod tą lampkę nie uszkadzając modułu komfortu.
Takie ewentualne uszkodzenie zasugerował mi elektryk z Opla.
Stąd moje zakłopotanie.
Czy ktoś miał podobny przypadek?
Pozdrawiam

#40 OFFLINE   piotreksz4

piotreksz4
  • 35 postów

Napisany 15 lutego 2012 - 20:37

Otwieraj śmiało,nic się nie stanie.Ja tak zrobiłem i wszystko działa do dziś nic nie upaliłem