soczewki DEPO czy TYC??
Napisany 12 stycznia 2010 - 16:38
Napisany 12 stycznia 2010 - 16:41
Ogłoszenie pokaże się w swoim czasie w dziale Sprzedam.
Napisany 12 stycznia 2010 - 16:56
Gdzieś później zaznaczyłem, że piszę to na podstawie wypowiedzi innych użytkowników na tym forum. Jeżeli czytasz wybiórczo, to faktycznie nie mamy o czym.
Kolego, nie wiem czy sobie zdajesz sprawę z tego że mam możliwość podejrzeć jakie rzeczy, w którym poście i o której dopisałeś.
Ponieważ przeglądałem temat po pojawieniu się posta, nie widziałem że 2 minuty później później dopisałeś: "Nie wiem jak TYC, ale z tego co czytam od "szczęśliwych" posiadaczy, to są wcale nie lepsze... ". Także bez obrazy.
Co nie zmienia faktu że obie te firmy są poniżej Helli dość mocno, tylko że w TYCu nie widziałem matowiejących szkieł w takim tempie jak w DEPO.
Napisany 12 stycznia 2010 - 18:06
:hmm: takiej modyfikacji jeszcze nie widziałemJeżeli twierdzicie, że dołożenie soczewek do ryfli w Omedze

Wymiane lamp ryfli na soczewkowe ok

Napisany 12 stycznia 2010 - 18:23
Napisany 12 stycznia 2010 - 18:32
dokladnie o to mi chodzilo:D:hmm:
Jak są zmatowiałe i pożółknięte to tragedia jest ale jak się je potraktuje papierem ściernym i pastą tempo to można jeździć choć rewelacji nie ma.
dokladnie nie ma rewelacji takiej jak niektorzy pisza przeczytalem gdzies ze ryfle po takim zabiegu jak nowki a jakos mi nie udalo sie ich doprowadzic do takiego stanu:D
Napisany 12 stycznia 2010 - 20:08
:hmm: takiej modyfikacji jeszcze nie widziałem
![]()
Nie wiem o czym myślałem pisząc to, ale faktycznie niezły kwiatek wyszedł

Napisany 12 stycznia 2010 - 20:52
proponuje poszukać na forum co to są bixenony, bo wydaje mi się, że masz na myśli zwykłe soczewki z HIDami założonymi zarówno pod zwykłe żarówki, jak i pod długie.. i ni jak się to ma do definicji bixenona.będę miał pod koniec przyszłego tygodnia moje bi-ksenony
Napisany 12 stycznia 2010 - 21:13
Napisany 12 stycznia 2010 - 21:14
proponuje poszukać na forum co to są bixenony, bo wydaje mi się, że masz na myśli zwykłe soczewki z HIDami założonymi zarówno pod zwykłe żarówki, jak i pod długie.. i ni jak się to ma do definicji bixenona.
Napisałem wyraźnie BI-KSENONY i nie poprawiaj mnie.
Napisany 12 stycznia 2010 - 21:14
Napisany 12 stycznia 2010 - 22:40
Co do TYC i DEPO to jest różnica w wykonaniu, DEPO jest lepiej wykonane.
A skąd taki werdykt kolego? Na podstawie czego? Widziałem wiele soczewek Depo i Tyc i wiem co dzieje się z jednymi i drugimi po pewnym czasie eksploatowania. Ja mam w dwóch omegach Tyce i jestem zadowolony. Do Helli im brakuje, ale na Depo w życiu bym ich nie zamienił...
soczewki tych firm duzej poprawy Ci nie dadzą, chyba ze od razu zakupisz HID-y i na jakies dwa lata masz spokoj.
Baron, beż przesady. Wg. mnie różnica jest kolosalna. Moje ryfle były (zresztą do tej pory gdzieś je mam) w b. dobrym stanie, zmieniłem nie dlatego że słabo świeciły, ale dlatego, że Omega z soczewkowym reflektorem wygląda imo dużo lepiej. Poprawa w świeceniu jest olbrzymia, nawet bez Hid-a.
To by było ciekawe bi-xenon w omedze B może kolega nie wie co to bi-xenon
Przecież Exec ma bixenon. Fajna sprawa.

Zawsze można kupić jeszcze oryginalne Hella z anglika i odwrócić przesłonę.

Napisany 13 stycznia 2010 - 00:50
A w którym miejscu ???
W reflektorach, jako ciekawostkę dodam, że w przednich

Na tym filmiku Sypus widać, od 0:57

Napisany 13 stycznia 2010 - 00:57
W reflektorach, jako ciekawostkę dodam, że w przednich
To ma HID'y w długie włożone o ile dobrze pamiętam, jak się myle to niech Exec mnie poprawi.
Napisany 13 stycznia 2010 - 01:00

Napisany 13 stycznia 2010 - 01:05

Exec, zapraszamy do dyskusji

Napisany 13 stycznia 2010 - 01:09

Napisany 13 stycznia 2010 - 01:42
ps. Ja też mam dual ksenon .
Napisany 13 stycznia 2010 - 07:36
Mam takie pytanie czy klosz z poliwęglanu z lamp firmy TYC można założyć do oryginalnych ksenonów Heli??
ps. Ja też mam dual ksenon .
Nie bedzie pasował...
Mialem depo teraz mam oryg hella. Roznica jest nie do opisania mimo ze jeszcze nie jest tak jak bym chcial miec. Jestem na etapie zbierania czesci do spryskow + hid. Depo nie dalo sie wyregulowac jak soczewka dobrze (czytaj prosto) swiecila to "dlugie" walily w ziemie. Tragedia. Do tego szkla mialy po czasie jakies mikropekniecia. Mam hella na nowych uchwytach i jest inna bajka.
Wyszlifowane oryg ryfle swiecily lepiej niz nowe depo.... Kat swiecenia byl szeroki a nie 2 cienkie wiazki swiatel...