soczewki DEPO czy TYC??
Napisany 12 stycznia 2010 - 10:39
Napisany 12 stycznia 2010 - 10:43

Napisany 12 stycznia 2010 - 10:49
Napisany 12 stycznia 2010 - 11:22

Napisany 12 stycznia 2010 - 13:05
kolego jestem swiezak w tych sprawac co ta sa te HID-y??soczewki tych firm duzej poprawy Ci nie dadzą, chyba ze od razu zakupisz HID-y i na jakies dwa lata masz spokoj. MOze troszke dłuzej
Napisany 12 stycznia 2010 - 13:14
kolego jestem swiezak w tych sprawac co ta sa te HID-y??
Wszystko jest - wystarczy poszukać

http://forum.omegakl...0&highlight=hid
Napisany 12 stycznia 2010 - 13:19
teraz jak kupowac to ktore bo sa one od 30zł do 200 i wyzej
Napisany 12 stycznia 2010 - 13:27
juz wiem to sa jakies zarowki. a czy moge takie cos wstawic w zwykle ryfle?
teraz jak kupowac to ktore bo sa one od 30zł do 200 i wyzej
Do ryfli można wsadzić ale samochód nie przejdzie przeglądu i będziesz wszystkich oślepiał. Szkło musi być "gładkie" i mieć spryskiwacze.
W temacie, który podałem wszystko jest opisane.
Jeśli chodzi o ceny to wiadomo im tańsze tym gorsze. Nie wiem czy nie lepiej kupić używany oryginalny ksenon :hmm:
A poza tym używamy :szukaj2:
Napisany 12 stycznia 2010 - 14:55
to Ty chyba nie wiesz jak świecą ryfle... różnica jest kosmiczna..pomiędzy ryflami, a soczewkami.. fakt jak założysz HIDy to już w ogóle kosmos.. ale różnica pomiędzy ryflami a soczewkami jest duża..soczewki tych firm duzej poprawy Ci nie dadzą
Napisany 12 stycznia 2010 - 15:24
Z tych dwóch firm polecam DEPO.
Ale jak chcesz włożyć w nie HID-a to lepsze są TYC-e,bo mają ruchomą przysłone i obniża się linie światłocienia.
Napisany 12 stycznia 2010 - 15:28

wolal bym narazie bez tych hid-ow bo nie mam kasy znow na dobe hid-y a kubie tanie i sie bedzie sypac to do kitu
Napisany 12 stycznia 2010 - 15:31
Ja kupiłem DEPO wsadziłem Xsenony mam rok i jestem zadowolony . Co do TYC i DEPO to jest różnica w wykonaniu, DEPO jest lepiej wykonane.
Z tym że autor nie wspominał o montażu HIDów, a do zwykłych żarówek na pewno nie polecę mu DUPO, bo nic to nie pomoże na jego problem.

Napisany 12 stycznia 2010 - 15:35
miałem soczewki DEPO i miałem czarne soczewki TYC.
Z tych dwóch firm polecam DEPO.
Ale jak chcesz włożyć w nie HID-a to lepsze są TYC-e,bo mają ruchomą przysłone i obniża się linie światłocienia.
kolego pozwolilem sobie zobaczyc zdjecia twojej omeszki i powiem ci ze czarne calkiem ladnie sie prezentują

Napisany 12 stycznia 2010 - 15:46

Napisany 12 stycznia 2010 - 16:27
Sam mam TYC.
Jak ktoś pisze że na tych soczewkach nie widać specjalnej poprawy (w stosunku do ryfli) to jest śmieszny i tyle. Różnica jest kolosalna, szczególnie jak sobie ryfle już pożółkły, bo dosłownie NIC na nich nie widać.
Oczywiście HID może być dobrym rozwiązaniem, sam chyba się skuszę.
Napisany 12 stycznia 2010 - 16:30

- korekta lakieru (polerowanie mechaniczne, usuwanie rys)
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
- przygotowanie auta na specjalną okazję (sprzedaż, wesele)
Zapraszam! Info na PW
Odpicuj swoją omegę xd
Napisany 12 stycznia 2010 - 16:30
Jak ktoś pisze że na tych soczewkach nie widać specjalnej poprawy (w stosunku do ryfli) to jest śmieszny i tyle.
W poprzednich samochodach miałem ryfle i każde z nich były lepsze od soczewek DEPO. Jeżeli twierdzicie, że dołożenie soczewek do ryfli w Omedze daje dużą poprawę to znaczy że ryfle w Omedze muszą być już totalnie beznadziejne.
Napisany 12 stycznia 2010 - 16:35
to znaczy że ryfle w Omedze muszą być już totalnie beznadziejne.
I są

- korekta lakieru (polerowanie mechaniczne, usuwanie rys)
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
- przygotowanie auta na specjalną okazję (sprzedaż, wesele)
Zapraszam! Info na PW
Odpicuj swoją omegę xd
Napisany 12 stycznia 2010 - 16:37
I są
Jak są zmatowiałe i pożółknięte to tragedia jest ale jak się je potraktuje papierem ściernym i pastą tempo to można jeździć choć rewelacji nie ma.
Napisany 12 stycznia 2010 - 16:37
W poprzednich samochodach miałem ryfle i każde z nich były lepsze od soczewek DEPO. Jeżeli twierdzicie, że dołożenie soczewek do ryfli w Omedze daje dużą poprawę to znaczy że ryfle w Omedze muszą być już totalnie beznadziejne.
A kilka postów wcześniej kolega napisał:
Jw. Jeżeli soczewki to Hella. DEPO i TYC niczym się od siebie nie różnią i nie dadzą ci żadnej poprawy.
No to jak kolega na podstawie swoich doświadczeń z DEPO radzi innym na temat soczewek TYC, to ja nie mam pytań, i w zasadzie nie mamy o czym rozmawiać.