brak wspomagania
Napisany 26 grudnia 2009 - 11:32

Napisany 26 grudnia 2009 - 20:45
Napisany 27 grudnia 2009 - 16:34

Napisany 27 grudnia 2009 - 16:39
OA w 100% ma rozbieralną pompe
co do złomu to może zaopatrz sie w nową/używaną zanim przy tamtej zaczniesz grzebać

Napisany 27 grudnia 2009 - 17:20
z większym lub mniejszym trudem wszystko da się rozebrać skoro ktoś to poskładałsłyszałem że pompa w B i Bfl jest nierozbieralna

już zamówiłco do złomu to może zaopatrz sie w nową/używaną zanim przy tamtej zaczniesz grzebać
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 27 grudnia 2009 - 17:47
ciekawosc to pierwszy stopien do piekla. ale wez nie zajrzyj co i jak tam siedzi i czemu nie dzialczy normalnie musze. az sie doczekac nie moge. hehehehe. a moze z racji wolnego czasu uda mi sie cos naprawic kto wie.z większym lub mniejszym trudem wszystko da się rozebrać skoro ktoś to poskładał
pytanie czy da się to potem złożyć do kupy a w ogóle szkoda się nad tym męczyć bo podejrzewam że pompa w środku będzie w rozsypce bo prawdopodobnie wałek urwał się dlatego że coś się zablokowało więc będzie kaszana no chyba że chcesz sekcję przeprowadzić to rozbieraj i napisz co padło
no zamowil tylko swieta i pacza dlugo idzie szok swieta zakupy a tu z buta hhehehe dobrze jeszcze koledzy podwiezli czasami. auto za tyle kasy na podworku a ja jak "rumun" bez obrazy po prosbie szok.już zamówił

Napisany 27 grudnia 2009 - 17:57
swoją droga sam jestem ciekaw co zblokowało na tyle że sie wałek ukręciłpodejrzewam że pompa w środku będzie w rozsypce bo prawdopodobnie wałek urwał się dlatego że coś się zablokowało więc będzie kaszana no chyba że chcesz sekcję przeprowadzić to rozbieraj i napisz co padło

Napisany 27 grudnia 2009 - 18:13
http://www.auto-swia...wac-,20768.html
http://www.hydrosyst...pages.php?pID=4
pare ciekawych linkow ktore czytalem na ten temat ostatni opisuje glowne moim zdanie co i mi sie przydarzylo awarie polecam
http://www.lauber.pl...mid,80/lang,pl/

Napisany 03 stycznia 2010 - 16:07

Nie mam wspomagania na jałowych obrotach, jak lekko przygazuję wszystko wraca do normy. Szukać nowej pompy?

Beast niestety nie odbiera :hmm:
Napisany 03 stycznia 2010 - 16:09
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Napisany 03 stycznia 2010 - 16:14
pasek się nie ślizga ?
Nie chciałbym wyjść na niedoinformowanego

Tylko jeden pasek widzę (rowkowy) i on jest zaczepiony o alternator, sprężarkę klimy, i pewnie coś jeszcze. Wątpię żeby się ślizgał. Poza tym niewiele widzę bo mam puchę i całe to dziadostwo pozakładane.
Chwilę wcześniej kręciliśmy bączki, i niejako po tej 'zabawie' przestała działać :|
Napisany 03 stycznia 2010 - 16:15
Podepnę się pod temat, jeśli można
Nie mam wspomagania na jałowych obrotach, jak lekko przygazuję wszystko wraca do normy. Szukać nowej pompy?
Beast niestety nie odbiera :hmm:
a dzwiek pompy normalny??
jezeli masz plyn ok to chyba pozostaje tylko wymiana pompy
Chwilę wcześniej kręciliśmy bączki, i niejako po tej 'zabawie' przestała działać :|
dzieje sie tak samo po ostygnieciu plynu? ja mialem tak samo. plyn ostygl i jest ok. a bylo to rok temu, do tej pory sie to nie powtorzylo
Napisany 03 stycznia 2010 - 16:17
a dzwiek pompy normalny??
jezeli masz plyn ok to chyba pozostaje tylko wymiana pompy
Niestety przy podniesionych obrotach nie słyszę pompy (albo wina tego że radyjko grało

Płyn jest, tzn. poziom jest ok, czytałem kiedyś że po wymianie płynu może jeszcze ożyć, ja swój zmieniałem (prawdopodobnie, bo nie pamiętam już) na starcie po zakupie, tj. jakieś 13 miesięcy temu.
Napisany 03 stycznia 2010 - 16:21
Niestety przy podniesionych obrotach nie słyszę pompy (albo wina tego że radyjko grało
).
Płyn jest, tzn. poziom jest ok, czytałem kiedyś że po wymianie płynu może jeszcze ożyć, ja swój zmieniałem (prawdopodobnie, bo nie pamiętam już) na starcie po zakupie, tj. jakieś 13 miesięcy temu.
mogl sie zagotowac plyn. ale wtedy pompa by wyla glosno. zawsze w sumie taniej jest wymienic plyn niz pompe wiec warto sprobowac
Napisany 03 stycznia 2010 - 16:23
Urbino 18
Napisany 03 stycznia 2010 - 16:26
Poza tym jakby tak było to możliwe że przy wyższych obrotach zaczynałaby pracę normalnie?
Napisany 03 stycznia 2010 - 16:28
Urbino 18
Napisany 03 stycznia 2010 - 16:42
EDIT:
No więc wynika że serwotronik, czyli ten elektryczny regulator ciśnienia jest właśnie na tym bezpieczniku (14).
Napisany 03 stycznia 2010 - 16:58
[ATTACH]4417[/ATTACH]
a może spróbuj bez bezpiecznika czy będzie jakaś różnica
Urbino 18
Napisany 03 stycznia 2010 - 17:06
Coś trzeba rozbierać żeby się do nich dostać? Bo nie przypominam sobie żebym to widział wcześniej