Forumowicze OKP parkujmy na ukos na dwóch miejscach !!!
Napisany 14 listopada 2009 - 08:08
A osobiście chyba zostanę idiotą i będę parkował jak idioci, oni mają lekkie życie, zero stresu, nikim się nie przejmują, luz blues i wogóle w pytę i na kokardę :evil:
Napisany 14 listopada 2009 - 08:57
Absolutnie nie namawiam nikogo do rysowania komuś lakieru czy łamania lusterek itd. (chociaż nieraz sama bym to zrobiła), ale chciałabym abyście od czasu do czasu widząc źle zaparkowany samochód np. na chodniku zadzwonili po SM (bo wo końcu to Oni zakładają blokady), która przysoli mandacikiem "Łosiowi" za złe parkowanie. Mam nadzieję, że osoba która zapłaci mandat na drugi raz chociaż przez chwilkę pomyśli czy dobrze zaparkowała.
Napisany 14 listopada 2009 - 12:41
Jeśli admini zmienią tytuł to jestem za,ponieważ są forumowicze odbierający ten tytuł jako zachęte do takiego zachowania co nie było zamierzone.Co do tytułu tego wątku to zdałoby się rzeczywiście żeby był inny. Może można go zmienić na pytanie? Np Forumowicze OKP czy warto parkować na ukos. Albo nie parkujmy czy coś...
Np na taki: Forumowicze OKP czy warto parkować na ukos na dwóch miejscach ?
Tylko najlepiej z takim klejem,który ciężko usunąć :mrgreen:Ja sobie wydrukuję ze 300 ulotek dobitnie wyjaśniających co myślę na temat umiejętności parkowania takiego delikwenta i jak tylko zobaczę dostanie taki upominek na wszystkie szyby. Może mu da coś do myślenia.
Jak już pisałem,SM i Policja nie mają uprawnień do karania na osiedlach na drogach wewnętrznych(teren administracji) Kiedyś jechałem na wczasy i ŁOŚ tak stanął,że nie miałem wyjazdu,przyjechała Policja, poprosiła(dosłownie) ŁOSIA żeby przeparkował auto i nic więcej nie mogła zrobić. Raz kiedyś upomniałem takiego cymbała,że stoi na całym chodniku to powiedział cyt.: "Zadzwoń se na Policje" i śmiech. Podobno ma się to zmienić ale kiedy nie wiadomo.chciałabym abyście od czasu do czasu widząc źle zaparkowany samochód np. na chodniku zadzwonili po SM (bo wo końcu to Oni zakładają blokady), która przysoli mandacikiem "Łosiowi" za złe parkowanie.
Napisany 14 listopada 2009 - 14:35
Napisany 14 listopada 2009 - 15:34
To się macie fajnie,ja dzwoniłem na SM i Policje to powiedzieli,że nawet jak ktoś stoi na miejscu dla inwalidy to oni nie mają prawa interweniować. Czyli jaka jest prawda:confused:u nas zakladaja blokady pod blokiem, za sprawa mieszkanców administracja postawiła kilka zakazów i tu juz SM moze interweniowac:D
Napisany 14 listopada 2009 - 16:52
Napisany 14 listopada 2009 - 16:54
Napisany 14 listopada 2009 - 17:19
Właściciela nie znam.
Napisany 16 listopada 2009 - 17:27

Napisany 16 listopada 2009 - 21:17
Właśnie dlatego,że jesteś ŁOŚ,lub nie panujesz nad wychowaniem dzieci. Można dzieciom powiedzieć żeby poczekały i samemu drzwi otworzyć lub nauczyć otwierania z uwagą na inne auta(moje dają radę,mają 4 i 6 lat:) )Ja tak parkuję od dłuzszego czasu. Dlaczego ? wcale nie dlatego że jestem łoś czy jak kto sobie wymysli ale dlatego żeby małe dzieci które posiadam wysiadając z samochodu nie walnęły drzwiami w inny zaparkowany obok. Mowcie co chcecie ale dzieciom się nie da łatwo przetłumaczyć a w dodatku drzwi są ciężkie i nawet nie są w stanie ich ręką zatrzymać. Jak jadę sam to oczywiscie staram się parkować normalnie. Pzdr
Może brutanie ale taka prawda.
Pozdrawiam
Napisany 16 listopada 2009 - 21:33
Od tego jest przełącznik zapobiegający możliwości otworzenia drzwi od środka, dzięki czemu sami możemy dziecku otworzyć drzwi.Właśnie dlatego,że jesteś ŁOŚ,lub nie panujesz nad wychowaniem dzieci. Można dzieciom powiedzieć żeby poczekały i samemu drzwi otworzyć lub nauczyć otwierania z uwagą na inne auta(moje dają radę,mają 4 i 6 lat )
Pozdrawiam
Napisany 16 listopada 2009 - 21:51

Według mnie nie ma ideałów na tym świecie i każdemu może się zdarzyć...
hmmm....

Napisany 17 listopada 2009 - 00:09
Oczywiście,że się zdarzyło,bardziej niż do lini przywiązuje uwagę do już zaparkowanych samochodów(szczególnie u siebie pod blokiem)Chodzi o to aby jak najwięcej kierowców mogło zaparkować.samba-77 powiedz mi czy Tobie nigdy nie zdażyło się zaparkować inaczej niż równo między liniami?
Postawiłem,owszem,na chwilę.Lub nigdy nie postawiłeś autka na chwile tam gdzie nie jest to dozwolone?
I tu się z Tobą zgadzam.Ideałów nie ma i zdarzyć się może,jednak niektórzy robią to z premedytacją(mam racjęZałoże się że gdyby tak chciał pojeździć za Tobą to nie jedną fotkę można by ustrzelić. No chyba że jeździsz samochodem tylko z parkingu do pracy i z pracy na parking
Według mnie nie ma ideałów na tym świecie i każdemu może się zdarzyć...

Napisany 17 listopada 2009 - 00:35

Temat widzę się rozwija nie długo dogoni wątek Irmschera

Napisany 17 listopada 2009 - 15:15

A tutaj foto zrobione przed chwilą w tesco:

Dodawajcie też jakieś fotki skoro już ktoś założył taki temat to można i go rozwinąć

Ja wam powiem że dzisiaj się już poprawiłem i zaparkowałem prosto

Napisany 17 listopada 2009 - 15:37
Właśnie dlatego,że jesteś ŁOŚ,lub nie panujesz nad wychowaniem dzieci. Można dzieciom powiedzieć żeby poczekały i samemu drzwi otworzyć lub nauczyć otwierania z uwagą na inne auta(moje dają radę,mają 4 i 6 lat:) )
Pozdrawiam
Jacy Wyście wszyscy ugrzecznieni i coolturalni

Napisany 17 listopada 2009 - 21:38
Nic tylko brać przykład kolegoJacy Wyście wszyscy ugrzecznieni i coolturalni

Od tego jest przełącznik zapobiegający możliwości otworzenia drzwi od środka, dzięki czemu sami możemy dziecku otworzyć drzwi.
Pozdrawiam
Napisany 12 marca 2010 - 10:25