1.wąski/wolny slalom
2.wjazd do garażu przodem +strącenie tyczki
3.wjazd do garażu tyłem +strącenie tyczki
4.szeroki/szybki slalom
5.nawrót
6.wjazd z hamowaniem precyzyjnym gdzie myśle że pozostawienie po 10 cm z każdej strony było by :ok:

Napisany 16 października 2009 - 14:34
Napisany 16 października 2009 - 14:36
Mówiąc wasz, miałem na myśli wzięci sprawy w nasze ręce
- nie łap za słowa - zastanawiałem się czy to zmieniać i nie wiedziałem które zabrzmi lepiej - wybrałem to które wypadło w orzeł czy reszka :piwo:
Napisany 16 października 2009 - 14:45
Mozna np. za miesiąc czy dwa zamknąć ten wątek i zacząc nowy wlasnie Twoimi zapiskami, zeby podyskutować o esencji tego, do czego już doszlismy. Zarząd będzie mial jeszcze sporo czasu na przyjęcie/odrzucenie propozycji
Napisany 16 października 2009 - 14:49
Teraz moja propozycja odnośnie konkurencji na jazde precyzyjną:
1.wąski/wolny slalom
2.wjazd do garażu przodem +strącenie tyczki
3.wjazd do garażu tyłem +strącenie tyczki
4.szeroki/szybki slalom
5.nawrót
6.wjazd z hamowaniem precyzyjnym gdzie myśle że pozostawienie po 10 cm z każdej strony było by :ok:
Napisany 16 października 2009 - 15:19
szybki slalom to żeś mi ukradł z moich propozycji na początku
Generalnie wg mnie konkurencje ok .. tyle, ze mimo wszystko za duzo ich. Niektore mozna połączyc.
Szybki slalom z nawrotem
Wolny slalom z hamowaniem precyzyjnym
W krotoszynie na zlocie Opla był sobie slalom z garażem przód/tył i hamowaniem oraz szybkim powrotem. Całkiem sensowny konkursik.
Napisany 16 października 2009 - 15:22
Kuba ale właśnie sugerując się Krotoszynem tak opracowałem ten slalom właśnie jako jedną konkurencje -przyjżyj się temu schematowi
Napisany 16 października 2009 - 15:36
to mamy inną definicje szybkiego slalomu. Szybki slalom to taki, gdzie pachołki rozstawione są na tyle szetoko, ze przejeżdzasz go z pręskością 50-60 km/h zawracasz i tak samo dojeżdzasz do mety.
Reszta to konkurencje wolnobieżne.
Napisany 16 października 2009 - 15:39
Kubuś ale to tylko jest schemat dlatego opisałem w podpunktach jak by to miało wyglądać
![]()
Napisany 16 października 2009 - 16:05
Napisany 18 października 2009 - 13:09
jeśli by nawet rozbić te konkurencje na dwie i dołożyć trzecią z piłką to i tak trzeba by zrobić tak że suma czsów tych konkurencji wyłoniła by zwyzięzce w konkurencji "jazdy precyzyjnej"
plusem tego było by też to że do wieczora nikt by niemiał pojecia jak mu poszło
ps. może ktoś ma jakąś przyssawke i stary monitor żeby zrobić ten "talerz" do jazdy z piłką na masce ?
a wygląda to mniej więcej tak
Napisany 18 października 2009 - 13:38
Wg. mnie przyssawka bezpieczniejszą jest opcją, chyba nikt nie chce porysowanej maski w razie czego.Ja spróbuje coś takiego zrobić jak bede miał to wrzucę fotke
ale zamiast przyssawki proponuje takie magnesy jak do atem od cb
Napisany 18 października 2009 - 23:38
buuu, znowu nie bedzie slizganiaco by nikt niewpadł na mete z poślizgiem
Napisany 22 października 2009 - 18:11
Napisany 22 października 2009 - 18:14
Napisany 22 października 2009 - 18:18
Napisany 22 października 2009 - 18:57
Co do muzy typu Bass Test to kiepsko one sprawdzają jakość dzwięku. Proponowałbym płytę Audio z nagraniem 3 piosenek po okolo 2,5 minuty każda,
Napisany 22 października 2009 - 19:47
Konkurs car audio z podziałem na 3 części:
osobna ocena z:
- wygląd
- sposób podłączenia i jakość podłączenia
- czystość dzwięku
Każda ocena dodawana do siebie i otrzymujemy wynik
Napisany 22 października 2009 - 20:46
Nic dodac nic ujacdla Twojej wiadomości był podział na chyba 5 lub 6 osobnych "etapów" ocenianych w skali od 1 do 5 i na końcu było wszystko sumowane
Dzwięk był testowany przy pomocy płyty "pasca"(tak jak Cita pisał jest to profesjonalna płyta do oceny car audio) i komisja liczyła 3 osobyco by można było wrazie "W" przegłosować ocene
![]()
Tak na prawde to "komisyja"(przynajmniej na VIII zlocie;)) do końca nie wiedziała kto wygrał bo różnice między pierwszą trójką były praktycznie minimalne
bralismy to pod uwage przy ocenie- wygląd
- sposób podłączenia i jakość podłączenia
- czystość dzwięku
Napisany 22 października 2009 - 21:02
Nic dodac nic ujac
Napisany 22 października 2009 - 21:30