Pytania odnośnie IX zlotu OKP
Napisany 12 października 2009 - 18:08
Konkluzja, z mojej strony jest taka.
Pomysły sa świetne, naprawdę, ale:
- do pisania jest wiele osób, a z pachołkami, zeszytami, stoperami biegają zawsze te same ...
- zasady konkurencji ustalamy na forum, a potem ... trzeba i tak niektórych kilkakrotnie upominać (mogę obiecać, że następnym razem naprawdę będę usuwał takich z lotniska)
- zbierzcie postulaty w jednym poście, bo za chwile się pogubimy
- karty do głosowania, powinny być 1 na 1 opłatę zlotową, a nie na ilość osób w samochodzie
i to na tyle
"Krytykować może każdy głupiec i wielu z nich to robi"
Winston Churchill
Napisany 12 października 2009 - 19:32

Napisany 12 października 2009 - 19:49
Jest glosowanie w dziale klubowym.chciałbym wtrącić swoje trzy grosze . Nie goszczę na forum zbyt długo i pytanie moje jest czy to gdzie odbędzie się kolejny zlot zaraz po ledwo zakończonym jest jakoś wcześniej uzgadniane , czy jak to jest? oraz kto ma na to wpływ gdzie taki zlot ma się odbyć? oraz czy można zgłaszać swoje propozycje. z góry dziękuję za wyrozumiałość gdyż jak już pisałem jestem tu nowy.
A zeby tam wylewac swoje pomysly to - http://forum.omegakl...ead.php?t=23069
Pozdro
s
Napisany 12 października 2009 - 20:01
chciałbym wtrącić swoje trzy grosze . Nie goszczę na forum zbyt długo i pytanie moje jest czy to gdzie odbędzie się kolejny zlot zaraz po ledwo zakończonym jest jakoś wcześniej uzgadniane , czy jak to jest? oraz kto ma na to wpływ gdzie taki zlot ma się odbyć? oraz czy można zgłaszać swoje propozycje. z góry dziękuję za wyrozumiałość gdyż jak już pisałem jestem tu nowy.
tu
http://forum.omegakl...splay.php?f=111
Napisany 12 października 2009 - 20:12
ze względu, na to że BARDZO mocno przygotowujemy sie do jubileuszowego, Dziesiątego X zlotu OKP, to IX-ty organizujemy w sprawdzonym miejscu.
Dodatkowo, dwa ostatnie zloty odbyły sie w południowej Polsce, więc juz czas odciążyć troszke Koleżanki i Kolegów z północy

Winston Churchill
Napisany 12 października 2009 - 20:41
Napisany 12 października 2009 - 20:42
myśle Marek że można by to podwiesić i niech się każdy chętny dopisuje undefined
oczywiście bez komentarzy w tym temacie
Tak być nie może... ponieważ powtórzy się coś takiego:
do pisania jest wiele osób, a z pachołkami, zeszytami, stoperami biegają zawsze te same ...
dlatego właśnie, uważam że powinno to być jakoś inaczej... nie tak że wpiszę się kto chce i koniec.
Przypomnijmy sobie, ile osób wpisało się na listę osób chętnych do pomocy przy VIII zlocie...
teraz, przypomnijmy sobie ile z tych osób pomogło...
mimo tego, że, chyba Marek, ostrzegał przed zbyt pochopnym wpisywaniem się na listę...
będzie trzeba upominać... chyba że:zasady
konkurencji ustalamy na forum, a potem ... trzeba i tak niektórych kilkakrotnie upominać
I to koniecznie musi zadziałać... i dodam jeszcze, że nie powinieneś się Ty sam tym zajmować... nie tylko Ty... będziesz miał inne sprawy na głowie niż pilnowanie "wykroczeń"... (takie jest moje zdanie...)(mogę obiecać, że następnym razem naprawdę będę usuwał takich z lotniska)
PS: Nadal nie dostałem odpowiedzi w temacie... w jaki sposób planowane jest przeprowadzanie pomiarów.
Dziś dowiedziałem się, pewnie niczego nowego, że nie jest to tania sprawa...
Że niby to takie trudne jest zrobić... ...
Powiem więcej... zagłębie się w ten temat... mam jeszcze chwilę, może dowiem się czegoś mądrego... chyba że jest już coś konkretnego w planie...
Napisany 12 października 2009 - 20:49
PS: Nadal nie dostałem odpowiedzi w temacie... w jaki sposób planowane jest przeprowadzanie pomiarów.
Dziś dowiedziałem się, pewnie niczego nowego, że nie jest to tania sprawa...
Że niby to takie trudne jest zrobić... ...
Powiem więcej... zagłębie się w ten temat... mam jeszcze chwilę, może dowiem się czegoś mądrego... chyba że jest już coś konkretnego w planie...
no to działaj ... napewno wszyscy będziemy wdzięczni
Napisany 12 października 2009 - 21:18

Napisany 12 października 2009 - 21:22
Co do tych urządzen pomiarowych to mam kuzyna który jest inż. elektronikiem. Może by pomógł jak to zrobić żeby dobrze działało i nie kosztowało za dużo
robert3012 jest już temat w którym możesz się wykazać tą znajomością
http://forum.omegakl...ghlight=choinka
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Napisany 12 października 2009 - 21:27

Pomiary mam nadzieje, że wykonamy już nową, NASZĄ choinka startową
Winston Churchill
Napisany 12 października 2009 - 21:28
robert3012 jest już temat w którym możesz się wykazać tą znajomością
http://forum.omegakl...ghlight=choinka
Ok. Przepraszam za śmietnik. Jak coś będę wiedział to już będę pisał w odpowiednim temacie

Napisany 12 października 2009 - 23:15
Co do 'posiłku na lotnisku' (gdzieś z pierwszej strony temat) - ogólnie sprawa jest 'mientka' - jedni się zadowolą grillem (Cita chyba grillował na lotnisku) a inni będą wybredni bardziej - ogólnie ile ile osób tyle pomysłów na posiłek będzie. Catering? :hmm:
Napisany 13 października 2009 - 00:56
ja nie widze problemu w posilku na lotnisku, nawet gdyby pogoda nie dopisala, to mozna sie chyba nieco przemeczyc, w koncu codziennie nie ma takiej okazji...
Napisany 13 października 2009 - 05:42
Może kuchnia polowa?Catering?
Nie kracznawet gdyby pogoda nie dopisala

Napisany 13 października 2009 - 06:16
Napisany 13 października 2009 - 06:27
lotnisko powinno byc na caly dzien
tak, jasne i do tego tancerki GO-GO

Nie przesadzajcie, godzina wynajęcie lotniska, kosztuje około 250 zł netto, więc na cały dzień, to się wynajmuje na imprezy typu SSS, czy Men's Day, które są otwwarte dla wszystkich, a wjazd kosztuje od łebka jakieś 30 zł
Winston Churchill
Napisany 13 października 2009 - 07:55

napisze do nich i później dam znać co z tego wyszło..
pozdr:cool:
Napisany 13 października 2009 - 08:17
Wiecie co ja postaram się wypytać co o naszym IX zlocie mysli sam OPEL czy może chcieliby pomóc w jakiś sposób w organizacji zlotu czy finansowo (np opłata za lotnisko) lub sprzętowo (słupki, taśmy, czujki do pomiarów) a przy okazji zrobiliby sobie swój namiocik z Insignią
napisze do nich i później dam znać co z tego wyszło..
pozdr:cool:
Stary - Próbować TRZEBA

Działaj działaj...
Napisany 13 października 2009 - 11:37
konkurencje są zawsze te same więc nie do końca rozumiem o co Ci Kuba chodzi?
o to, ze chcialbym 'wywalczyc' małe zmiany w konkurencjach i doprowadzić do poszerzenia ich zakresu.