Wtryskiwacze MagicJet są obok kolektora, na nim klapa dosłownie waliła w nie jak się ją zamykało. Niżej masz zdjęcie komory silnika.
No właśnie cos koło tego zamierzam zrobić z MJ - chociaż przymierzałem i wydaje mi się (co zweryfikuję) - że powinny się zmieścić pionowo obok kolektora.
Opcja inna to wtryskiwacze I-Plus w listwie - są one nieco niższe niż MJ i chyba "ustawniejsze" pod względem montażowym.
Jest też opcja p/t New Valtek - nowe waldemary. Są one droższe niż stare waldemary ale podobno o niebo lepsze i nieporówywalnie szybsze.
Jednak jeszcze ich nie testowałem - więc nie potwierdzę jak na razie słyszanych na ich temat pozytywnych opinii.
Niemiłe wspomnienie, na szczęście!
Teraz jest Stag300 i jest za***iście.
A cóż z Omegasem było nie tak ?
Wg mnie to jest b dobra instalacja, podzespoły są dobrej jakości, tylko sensownie zamontować.
W czym STAG przerasta Omegasa ?
Pytam bowiem jako alternatywę dla STAG'a rozważałem Omegasa (reduktor IG1 Maggerato + wtryskiwacze Med), cenowo jest to drożej, ale nie jest to różnica drastyczna.
Zamontować sam sobie zamontuję - bo od czasu do czasu takie usługi wykonuję

.
Rozważam także BRC SQ-56, co prawda nie na Genius Max'ie ale na dwóch Geniusach 1500. Niemniej montaż tej instalacji miałby cele głównie naukowo - badawcze. Jest bowiem w kwestii BRC kilka wątpliwości do wyjaśnienia a nie mam pod ręką odpowiedniego auta z zamontowanym BRC, ktore mógłbym poddać odpowiednim testom.