Jak obiecalem tak pisze jestem po wymianie termostatu i odczucia takie ciepło w aucie jak diabli
Szkoda że nie wymieniłeś jak mrozy były -20 byś widział różnice dopiero no chyba ze wrócą. i może spalanie spadnie z deka. :up::up:
Napisany 07 lutego 2011 - 20:17
Jak obiecalem tak pisze jestem po wymianie termostatu i odczucia takie ciepło w aucie jak diabli
Napisany 07 lutego 2011 - 20:43
A temperatura dobra teraz jest 95-97 co mysliszSzkoda że nie wymieniłeś jak mrozy były -20 byś widział różnice dopiero no chyba ze wrócą. i może spalanie spadnie z deka. :up::up:
Napisany 07 lutego 2011 - 20:48
potwierdzaćTo jest początek otwarcia to nie znaczy że cały się otworzy odrazu ..a dla sprostowania w 2,5 TD nawet przy -15 stopniach przy ok termostacie złapie temp powyżej 90 st nawet przy spokojnej jeździe..
Napisany 07 lutego 2011 - 21:35
A temperatura dobra teraz jest 95-97 co myslisz
Napisany 07 lutego 2011 - 22:53
Napisany 08 lutego 2011 - 06:31
prędzej zaniżona bo dmucha cały czasCzy przez zatarte wisko może być podwyższona temperatura? pozdrawiam
Napisany 08 lutego 2011 - 14:54
a taka była przy spokojnej jeździe 97 st.. czy ruszanie ostre i gaz w dechę??..moją dzisiaj sprawdziłem i potrzymałem na obrotach na 3 biegu to łapła 95 i więcej ale to testy były.. jak będzie cieplej to zobaczysz czy będzie rosła temperatura teraz bym to olał a na wiosnę okaże się czy czasem visco słabo nie dmucha..
Napisany 08 lutego 2011 - 14:57
Ruszanie ,stawanie ,mega gorka sie znalazla nawet . Zobacze dzis jak bede jechal
Wiec jest tak odpalam jade normalnie 60-80 km/h na blacie 95 stopni później 100-120 97 łapie i 130 w gore ok 100 nie ma kreski na pełnej 100 a jak zwolnię to od razu opada do 97i później 95 . Wiec myślę sobie tak ze wszystko ok co myślicie.
Napisany 08 lutego 2011 - 15:04
wczoraj zauważyłem, że na zewnątrz +5 w aucie 4 dorosłe osoby 4 bieg rozpędziłem do 120km/h temp. wskoczyła momentalnie do 98C i dalej nie butowałem bo boje się okropnie przegrzania a za niedługo jade kluchą do anglii.
ok 100 nie ma kreski na pełnej 100 a jak zwolnię to od razu opada do 97i później 95 . Wiec myślę sobie tak ze wszystko ok co myślicie.
Napisany 08 lutego 2011 - 16:09
kolego możesz mieć różnie.czyli wsio ok .lub piszesz o visco ale jak Damian napisał jak zatarte to by lepiej chłodziło..może słabo już kręci.. albo jeszcze jedna myśl mi się nasuwa częstym przypadkiem jest pompa wody ich plastikowe wirniki lubią pękać i są miedzy łopatkami strzeliny i pompa nie wydala a w końcu się urywa wirnik.. aby nie w trasie... ja bym pocisną dalej i zobaczył dokąd dojdzie temp..jak 100 nie przekroczy to ok..ale na lato bym pomyślał z visko i reszta.
no kurde nie powinno być tak wysoko ...może korek od zbiorniczka daje popalić nie trzyma odpowiedniego ciśnienia i może tego wina..a jak potrzymasz omke na obrotach i jak będzie przekroczy 100 st??
u mnie jakbym pod 200 km/h zap..to by miała 98st a jakby góra była i deptał bym ze 120 km/h to też by miała 98st trudno okreslic ..teraz bym zostawił i czekał na lato.
Napisany 08 lutego 2011 - 18:01
Tylko zastanawia mnie jedno czemu ludzie pisza ze im stoi jak drut 92,5 stopnia mi sie wydaje ze w tym silniku znaczy 2,5 td firmy BMW jest to troche niemozliwe
Obecność korozji w Omedze, zadaje kłam powszechnej opinii, iż Opel robi gówniane samochody. A one z żelaza są zrobione, to rdzewieją
Napisany 08 lutego 2011 - 18:07
Napisalem ze nie dochodzi do 100 i ludzie ja pisze jak jest auto pod obciarzeniem znaczy gora 160 km/h czy cos w tym stylu ale jak jade te 160 to oczywiscie po chwili sie ochladza dobra wiem ze **** zawracam wszystko ok jest
Tylko zastanawia mnie jedno czemu ludzie pisza ze im stoi jak drut 92,5 stopnia mi sie wydaje ze w tym silniku znaczy 2,5 td firmy BMW jest to troche niemozliwe
Napisany 08 lutego 2011 - 18:32
Moja oma przy obecnych temperaturach nawet jak ja goniłem to nie złapała więcej jak niecałe 95 ale to już było konkretne przeciąganie na biegach bo chciałem ja troszkę rozruszać po ostatnich lodach, a tak w ogóle to nie jest silnik BMW to tak tylko w ramach sprostowania.
Napisany 08 lutego 2011 - 18:59
Nie BMW co za gość otwórz maskę bmw 525 i powiedz mądralo czym sie różnią.
A i jezeli ja przegoniles i nie zlapala 95 stopni co ile ty masz na spokojnej jezdzie
A i jeszcze jedno jest mozliwosc ze termostat za późno sie otwiera
Napisany 08 lutego 2011 - 22:57
silnik jest firmy STEYER i został zakupiony przez BMW silnik napędzał maszyny budowlane.Nie BMW co za gość otwórz maskę bmw 525 i powiedz mądralo czym sie różnią.
Napisany 12 lutego 2011 - 09:57
Napisany 12 lutego 2011 - 10:23
Twój silnik to już akurat czyste BMW, i temp masz poprawną, a działa u Ciebie dogrzewacz ?Co do motorku to jak najbardziej potwierdzam jest to konstrukcja STEYERa , a jeżeli chodzi o pytanko z tematu to właśnie jestem świeżo po wymianie obydwu termostatów na raz nie chciałem dochodzić może ten , a może ten. Temperatura lekko ponad 90st. Czas grzania przy temperaturze otoczenia 5st wynosi 8km spokojnej jazdy. Ciągnołem go na "S-ce" przez jakieś 10km i stoi jak zaczarowana trochę za 90st (pewnie to te magiczne 92 ) Myślę ,że jakbym jechał dłuższy odcinek na "S-ce" to siłą rzeczy wrosła by jeszcze minimalnie , ale puki co na tym odcinku łącznie ok 50km 92st i ani rusz.
Napisany 12 lutego 2011 - 11:54
Napisany 12 lutego 2011 - 12:51
gdzie szukać czujnika położenia wału
Obecność korozji w Omedze, zadaje kłam powszechnej opinii, iż Opel robi gówniane samochody. A one z żelaza są zrobione, to rdzewieją
Napisany 12 lutego 2011 - 13:55
sprawdź czujnik wałka on będzie bardziej przyczyną tegoz tematem gdzie szukać czujnika położenia wału bo dzisiaj już nie odpalił.