Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Pilot centralnego zamka nie działa

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
45 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 17 listopada 2013 - 11:07

przyciskam w innych miejscach to sie naprawia na jakis czas

popraw lutowania na płytce pilota

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#22 OFFLINE   scrabi

scrabi
  • 123 postów

Napisany 17 listopada 2013 - 19:38

jest dioda.Skoro nie świeci to znaczy,że nadal nie łączy bateria.

tutaj dołączam fotki moich kluczy tym czarnym z przyciskami opdlam auto tzn do stacyjki a ten drugi czarno czerwony otwiera wszystkie zamki i klape i zadnej diody nie widac na tym z przyciskami

#23 OFFLINE   machony79

machony79

przygoda z Omegą trwała 8.5 roku

• 4 668 postów

Napisany 17 listopada 2013 - 19:53

to tylko przykładowe zdjęcie ale dobrze widać gdzie jest dioda.
[ATTACH]24826[/ATTACH]
musi świecić przy każdorazowym naciśnięciu kluczyka.

#24 OFFLINE   scrabi

scrabi
  • 123 postów

Napisany 17 listopada 2013 - 20:09

to tylko przykładowe zdjęcie ale dobrze widać gdzie jest dioda.
[ATTACH]24826[/ATTACH]
musi świecić przy każdorazowym naciśnięciu kluczyka.

faktycznie teraz sie przyjżałem u mnie jest taka dioda(w zyciu bym sie niedomyślił że tam jest miejsce na diode)i u mnie po na ciśnieci przycisku nic sie nie świeci a baterie sa dobre (nowe 2 miesięczne) koleś powiedział że nie ma reaakcji ze strony pilota ten co u niego baterie wymieniałem i nieiwem co mam robić czy oddac gdzies do naprawy? czy cos sammu można tam podziałać

Dodam jeszcze niewiem czy to ma jakieś znaczenie ale czasami podczas jazdy zapala sie kontrolka samochód z kluczykiem pomaranczowa .

#25 OFFLINE   machony79

machony79

• 4 668 postów

Napisany 17 listopada 2013 - 20:12

nieiwem co mam robić czy oddac gdzies do naprawy?

Skoro nie świeci to znaczy,że nadal nie łączy bateria.

nic innego się nie psuje w pilocie

#26 OFFLINE   marek_kloss

marek_kloss

......

• 4 923 postów
  • Województwo: pomorskie

Napisany 17 listopada 2013 - 20:58

nic innego się nie psuje w pilocie

Psuje , potrafią się zepsuć przyciski, powstać zimne luty przy "mocowaniu" baterii

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

#27 OFFLINE   machony79

machony79

• 4 668 postów

Napisany 17 listopada 2013 - 21:06

potrafią powstać zimne luty przy "mocowaniu" baterii

było pisane kilka razy w tym wątku a kolega twierdzi,że sprawdzał je
Może te przyciski?? ale oba na raz??

#28 OFFLINE   marek_kloss

marek_kloss

......

• 4 923 postów
  • Województwo: pomorskie

Napisany 17 listopada 2013 - 21:08

Jeszcze jedno przychodzi mi do głowy. Może ten pilot dostał przez przypadek wody ?? To też może byc powodem nie działania .

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

#29 OFFLINE   scrabi

scrabi
  • 123 postów

Napisany 18 listopada 2013 - 20:49

Jeszcze jedno przychodzi mi do głowy. Może ten pilot dostał przez przypadek wody ?? To też może byc powodem nie działania .

nie no wody żadnej nie było nic go nie zalało.popros.tu przestał działać kiedyś wiec wymieniłem baterie podziałął z miesiąc i znowu lipa niedziała.to po 1 a po 2 dziwie mnie to ze mam 2 rózne klucze pytanie dlaczego tak jest.,no ale to mniejsza o to ważne jest że pilot mi nie dział i wkurza mnie otwierania auta z kluczyka.

#30 OFFLINE   Boscorelli

Boscorelli

Jest blacha musi być rdza

• 464 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 25 marca 2014 - 19:03

Koledzy, czy da radę zmienić fabryczny pilot na inny nie zmieniając centralki, np. kupić jakiś nowy i go zaprogramować na fabryczną częstotliwość? Stary odmawia posłuszenstwa, próby reanimacji po przez poprawienie lutów przy baterii itp. nic nie dają, raz działa raz nie, jak go mocno ścisne to działa, podejrzewam, że tak jak wyżej Marek pisał coś stało się z przyciskami, więc czy muszę zmieniać całość czy można tylko pilot?

#31 OFFLINE   xax3

xax3
  • 1 264 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 25 marca 2014 - 21:35

Można zmienić. Ktoś ostatnio z wawy pokazywał 'scyzoryk' właśnie zrobiony do omy

#32 OFFLINE   Piotrek

Piotrek
  • 1 395 postów

Napisany 25 marca 2014 - 21:39

Na pewno tak. Czy można inaczej ?? Niech ktoś napiszę kto już to przerabiał.

#33 OFFLINE   xax3

xax3
  • 1 264 postów
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 25 marca 2014 - 21:42

Co masz na myśli pisząc inaczej? Zlecasz komuś dorobienie i programowanie. Tyle

#34 OFFLINE   Boscorelli

Boscorelli

Jest blacha musi być rdza

• 464 postów
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 25 marca 2014 - 22:38

Na pewno tak.

Fajna opcja, tylko troche cena odstrasza, jednak szukałbym jakiejś tańszej alternatywy

#35 OFFLINE   adamesce

adamesce

Omega: Never ending story

• 595 postów
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 03 kwietnia 2014 - 06:09

Witam. Wczoraj wieczorem zamknelem auto pilotem bez problemu a dzis rano nie otworzylem juz z pilota. Diody na pilocie zapalaja sie (czerwona/zielona) wtedy gdy naciska se przyciski. Auto nie reaguje z kazdej odleglosci i kazdej strony. Pilot mam taki jak na zdjeciu. Bateria juz sprawdzona i sprawna ale po pracy jeszcze podmienie na nowa. W jaki sposob rozebrac ten pilot ? do baterii dostac sie to nie problem ale dalej to juz nie wiem jak. Jakie sa ewentualne przyczyny usterek tych pilotow? Podobne jak innych pilotow wymienionych w tym watku? To jest pilot radiowy ? W jaki sposob ewentualnie sie to programuje. Dodam, co najwazniejsze ze mam tylko jeden pilot. I nie mam pieniedzy na wymiane centralki. Nie mam tez domykania szyb (fabrycznie nie ma w tym sterowniku - szyby mam tylko dwie).

Po pracy sprobuje go takze zaprogramowac. Ale to juz jak cos z nowa bateria.

#36 OFFLINE   roberthj1

roberthj1
  • 89 postów
  • Silnik: 2.2 DTI 16v Y22DTH

Napisany 03 kwietnia 2014 - 08:17

Wsiadasz do auta przekręcasz kluczyk i w ciągu 15 czy 20 sekund musisz nacisnąć przycisk zamknięcia i przytrzymać. Centralny zamknie i otworzy drzwi i już masz zaprogramowanego pilota. Mam 2 takie piloty jeden nie działa już w ogóle a drugi rozkodowuje się raz dziennie a przyciski nie zawsze działają, czyszczenie raczej Tobie nie pomoże, ale spróbować zawsze warto.Podważ jakimś śrubokrętem delkatnie i się otworzy one nie są skręcane. Ja mam pytanie gdzie można dokupić taki pilot albo czy jakiś inny od omegi będzie pasował np. taki na kluczyku czy będzie działał???? Pytałem kiedyś w serwisie, to krzyknęli mi 200zł i zacząłem otwierać kluczykiem.

#37 OFFLINE   slawko1980

slawko1980
  • 108 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 03 kwietnia 2014 - 15:04

Często przyczyną "gubienia" kodu jest zimny lut od blaszki dociskającej baterię(przynajmniej w omedze B). Po rozebraniu pilota warto przygrzać lutownicą stopki tych blaszek(fot. http://pokazywarka.pl/y08o3j/ w elipsach są one zaznaczone). Cześto one puszczają.
GSI to było to, ale się sprzedało ;)

#38 OFFLINE   adamesce

adamesce

Omega: Never ending story

• 595 postów
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 03 kwietnia 2014 - 19:05

Wsiadasz do auta przekręcasz kluczyk i w ciągu 15 czy 20 sekund musisz nacisnąć przycisk zamknięcia i przytrzymać. Centralny zamknie i otworzy drzwi i już masz zaprogramowanego pilota. Mam 2 takie piloty jeden nie działa już w ogóle a drugi rozkodowuje się raz dziennie a przyciski nie zawsze działają, czyszczenie raczej Tobie nie pomoże, ale spróbować zawsze warto.Podważ jakimś śrubokrętem delkatnie i się otworzy one nie są skręcane. Ja mam pytanie gdzie można dokupić taki pilot albo czy jakiś inny od omegi będzie pasował np. taki na kluczyku czy będzie działał???? Pytałem kiedyś w serwisie, to krzyknęli mi 200zł i zacząłem otwierać kluczykiem.

tobie taniej wyjdzie kupic nowa centralke z dwoma pilotami za 100 zł. Moj pilot zrobiony. Wymieniona bateria ktora byla jeszcze dobra, nawet pod obciazeniem nie gubila napiecia. Pilot zakodowany na nowo i narazie dziala. Ale zasieg zmniejszyl sie mu o polowe. Wczesniej 15 metrow mial bez problemu, teraz 5-7m to maksymalna odleglosc.

#39 OFFLINE   roberthj1

roberthj1
  • 89 postów

Napisany 03 kwietnia 2014 - 20:15

Z tymi centralkami to grzebie się w każdym aucie które kupuje i już w tym mi się nie chce, w dodatku tu więcej kabli bo jeszcze domykanie szyb i szyberdachu. Ale może wie ktoś czy dałoby rade przełożyć centralke z takim pilotem w kluczyku bez zabawy z kablami, chodzi mi o to czy wejsciówka jest taka sama i układ kabli. Bo łatwiej znaleźć używane centralki z pilotami w kluczyku. U mnie w obu pilotach przyciski nie zawsze działają i kiedy mi się nie chce wciskac guzika ze 20 razy i otwieram kluczykiem piloty gubią kod i muszę kodować na nowo, więc przelutowanie blaszki od bateri w moim przypadku niestety nie pomoże.

#40 OFFLINE   tomc

tomc
  • 44 postów
  • Województwo: dolnośląskie

Napisany 05 kwietnia 2014 - 21:29

Witam,
u mnie było tak : zamknąłem auto wieczorem na dwa kliki ( podwójna blokada ) i rano chciałem pojechać do pracy i ... amba ! Przyjechał mistrz od otwierania awaryjnego , wszedł przez bagażnik ( sam to robiłem więc nie jest geniuszem ) otworzył dzrzwi kierowcy , skasował stówę po znajomości i odjechał. Mogąc już jeździć podjechałem do elekktkrya ... odblokował resztę dzwi podając gdzie trzba impulsy elektryczne ... wziął tylko 50 zł.... I stwierdził , że chętnie mi zapnie mi nowy sterownik typu "łaka tekąka " za 160 z dodatkowymi pilotami w kolorze srebrnym . ... brzydzę się tandetą i ochydą.
Odpusciłem tę ofertę i myślę,że za pomocą forum uruchomię oryginalnie moją OMĘ.
Jak podaje sygnał z kluczyka słychać "kliki" ze sterownika zamka i jeszce gdzieś powyżej... jak poruszam ryglem od dzrzwi kierowcy jest taka sama reakcja.
Dajcie znać proszę, pozdrawiam serdecznie.