Pilot centralnego zamka nie działa
Napisany 07 kwietnia 2014 - 16:14
Napisany 07 kwietnia 2014 - 16:57
mam problem
poszło PW
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 10 kwietnia 2014 - 20:06
były za luźne i się rozłączyły ; okaże się niebawem. Ale prawie pewim jestem jednego. Centralkę profilaktycznie wypiąłem, jak podawałem jej impuls z pilota to jeden przkaźnik klikał , i przy otwieraniu i przy zamykaniu , i tak samo reakcja z rygla dzrzwi kierowcy ... zatem sterownik działa ( przynajmniej częściowo ).Już to przerabiałem jakiś czas temu. Nie było światła w kabinie , przestały domykać się szyby z kluczyka... ? . Dostałem się wtedy pod dywaniki - strona kierowcy i pasażera . Wiązka kabli ok. 90 szt. przewodów , i wtedy okazało się, że tam zawsze stała woda od lat i niektóre przewody padły , zmurszały złacza ( rozsypywały sie w palcach ). Wtedy polutowałem to na nowo , zabezpieczyłem ( myślę , że mimo wszystko za słabo- jak znowu weszła woda to makabra ) i działało. Mam teraz nadzieję , że te wszystkie cyrki z elektryką są spowodowane tylko tymi kablami , które są cały czas narażone na wilgoć a wręcz wodę z naszych chodników pod nogami. Być może też coś podlewa z popdszybia ( sprawdzałem itd. ale może znowu już coś puściło ?) Zatem w najbliższy weekend jak aura pozwoli zabieram się od nowa do tematu. Jak już wysuszę i poskładam ta dam znać . Pozdrawiam serdecznie Tomek, jeżeli możecie w czymś poradzić to czekam na wiesci .
Napisany 12 maja 2014 - 13:45
EDIT:
Wystarczy po otwariu w miejscu gdzie jest bateria wsadzic srubokret i przekrecic i sie otwiera sam. Luty odciagniete i zrobione nowe. diody narazie swieca sie po nacisnieciu bez problemu wiec bede obserwowal na dworze przy aucie jak tylko pogoda sie zrobi
Napisany 17 maja 2014 - 20:25
Pilot nie działał w ogóle,żaden (z 2)powymieniałem baterie,wyczyściłem styki i nic.Próbowałem tego sposobu http://forum.omegakl...ead.php?t=24357 i również bez skutku.A dziś wpadłem na pomysł by zamknąć kluczykiem drzwi następnie przekręcić w prawo jeszcze raz. Co się okazało alarm zaczął działać ale pilot nie wiec wiec spróbowałem sposobu co podałem wyżej i działa wszystko prawidłowo.
Napisany 17 maja 2014 - 20:42
jak go rozebrać ? zrozumialem ze delikatnie srubokretem podwazamy. Ma gdzies jakies zaczepy po bokach zeby go nie urwac ?
EDIT:
Wystarczy po otwariu w miejscu gdzie jest bateria wsadzic srubokret i przekrecic i sie otwiera sam. Luty odciagniete i zrobione nowe. diody narazie swieca sie po nacisnieciu bez problemu wiec bede obserwowal na dworze przy aucie jak tylko pogoda sie zrobi
pilot dziala znakomicie. Ale nie poprawialem lutow tylko stare odciagnelem przeczyscilem wszystko i polutowalem na nowo.