Pilot centralnego zamka nie działa
Napisany 11 lipca 2009 - 09:57
Wymienielem baterie, stare mialy 1,2V czyli juz do ****, ale zamek dalej nie dziala. Dioda na pilocie się pali, centralny dziala tylko z kluczyka.
Tak sobie mysle ze moze trzeba tego pilota jakos zaprogramowac..
Napisany 11 lipca 2009 - 11:02
włóż w stacyjkę przekręć na zapłon i przytrzymaj zamykanie aż centralka ruszyTak sobie mysle ze moze trzeba tego pilota jakos zaprogramowac.
i używaj szukajki bo jest wszystko dokładnie opisane
Napisany 11 lipca 2009 - 15:05
Napisany 11 lipca 2009 - 18:12
Napisany 11 lipca 2009 - 18:57
Napisany 01 stycznia 2012 - 11:38
Napisany 03 listopada 2013 - 12:47
Napisany 03 listopada 2013 - 12:54
witam serdecznie potrzebuje pomocy w sprawie nastepujacej.Przestał mi działąć pilot w kluczyku ,dosłownie żaden przycisk nie działą moge otwierać auto i odpalac go tylko z kluczyka centralny działą na wszystkie zamki ale tylko jak włoze kluczyk w zamek w drzwiach i przekręcę Baterie sa nowiutkie goś co mi wymienił baterie powiedział ze nie ma komunikacji w pilocie .Ale dokłenie nie wiem co miał na mysli pomoże ktoś bo irytuje mnie ciągłe otwieranie samochodu i zamykanie ręcznie kluczykiem. dziekuje serdecznie
Czy diody świecą w kluczyku??
Jeśli nie a bateria jest nowa to proponuje poprawić luty na koszyczku baterii.
Napisany 03 listopada 2013 - 13:09
Nie będę robił nowego tematu.Mam ten sam problem z piltem od centralnego normalnie działał i nagle przestał;/ bateria jest dobra sprawdzałem miernikiem,a kodowanie nic nie daje.Bezpiecznik od centralnego dobry czy jest jakiś inny bezpiecznik oprócz tego w skrzynce pod kierownicą?Albo jakiś moduł czy coś takiego.
A który to jest bezpiecznik jakiej wartości? bo i mozę u mnie padł a niewm a na pilocie nic sie nie świeci żadna dioda po naciśnięciu guzika.
Napisany 03 listopada 2013 - 13:12
na pilocie nic sie nie świeci żadna dioda po naciśnięciu guzika.
czyli zrób jak radziłem.Bezpiecznik nie ma nic do tego.
Napisany 03 listopada 2013 - 20:27
czyli zrób jak radziłem.Bezpiecznik nie ma nic do tego.
Zrobiłem tak jak kolega radził a dokładnie tak jak jest opisane punkt popunkcie i nic dalej zero odzewu ze stron pilota cisza niewiem może cos poważniejszego padło? ostatnio jak jeszcze działał to pod koniec " swoich dni sprawności" czasami szwankował raz działa raz nie wiec wymieniłem baterie podziała jeszcze z kilka dni i juz kaplica od tamtej pory nie mam wiecej pomysłów.
Napisany 16 listopada 2013 - 20:53
Aha dodam jeszcze jedno że kluczyk do stacyjko mam inny a do zamków w drzwiach i klapie inny ale wszystko działą od momentu zakupu auta czyly jakies ponad rok.ten do stacyjki jes taki czarny jak fabryczny z przyciskami a ten co sie otwiera dzrzi taki inny czerwono czarny bez guzków tyle co moge jeszcze powiedzicć pomoże ktoś prosił bym bardzo o pomoc.
Napisany 16 listopada 2013 - 21:31
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 16 listopada 2013 - 21:42
Napisany 16 listopada 2013 - 21:53
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 17 listopada 2013 - 10:10
Napisany 17 listopada 2013 - 11:00
Napisany 17 listopada 2013 - 11:02
jest dioda.Skoro nie świeci to znaczy,że nadal nie łączy bateria.dalej niedział nic sie nie dzieje a wracając do sprawy na moim kluczyku nie ma zanych diód