Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

OMEGA + LEDY Jak wam sie To Widzi???

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
338 odpowiedzi na ten temat

#61 OFFLINE   FOSS

FOSS

BYŁA IRMSCHER 2,5V6 197KM

• 40 postów

Napisany 20 lipca 2009 - 19:58

z jaka homologacja ? E11 ?

Ech kolego beast... pomylileś się ponownie...
U mnie na lampach jest E4 - Holandia prawda?? :p
...
więc jak?? mogę z tym jeździć??
jeśli nie zacytuj jakiś przepis bo straszny niedowiarek jestem.

Też ciekaw jestem..??
Pewnie mają homologacje na produkcje i sprzedaż, a montaż ich jest nielegalny :smiech:
Tak jak z folią do przyciemniania szyb z alledrogo :smiech:

Co do tych ledów to uważam że to jest hit tego lata wśród właścicieli pseudo-tuningujących swoje fury :D Były lata że były spinery na kołpakach, neony na nogi, płomienne vinyle, a w tym roku są listwy led ala audi :D :smiech:

Ostatnio nawet VW LT widziałem jak miał pod lampami te listwy....i do tego jedną centralną nad rejestracją :smiech:

Homologacja E4.

A tutaj trochę info nt. monatżu takowych lamp:
http://www.wielkopol...&id=90&Itemid=6
i tutaj:
http://eur-lex.europ...001:0067:PL:PDF

Osobiście podobają mi się LED'y więc je założyłem...
tym bardziej, że po aktualnych zmianach przepisów mogę je wreszcie przepiąć i światła dzienne będą działać bez świateł postojowych (przyciemnienie w radiu będzie działać wtedy kiedy potrzeba, nie będą się świecić tylne lampy ani podświetlenie deski rozdzielczej) - i o to właśnie chodzi.

A dla mnie osobiście WT to naklejanie znaczków GTI, GTR, RS, Irmscher, Stainmetz, Brabus, AMG, M-Power ..... na samochody które nic nie mają wspólnego z limitowanymi wersjami i tymi firmami, pod maską tylko fabryka, wycięte katalizatory, rynna zamiast wydechu i 75KM...
żenada i WT pełną gębą :D

#62 OFFLINE   Czarny

Czarny
  • 832 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 20 lipca 2009 - 21:55

Panowie Widze że ledy,co dla niektórych jest to WT,ale jak tak sobie popatrze co niektórzy odwalaja z podswietleniem omy w srodku i jest kolorowo jak na disco z lat 80 to jest OK...?? i to nie jest WT?? U niektórych nawet nie wiadomo co to za Barwa Koloru jest bo zarówki z choinki zamontował,lub klawisze jakims plastkiem przysłonił....i to jest super tak....:confused: w takiej limo jaką jest Omega..Pózniej jedzie taki w nocy i mowi ze go koles ledami lub hidami oslepia..pewnie bedzie bo wytrzeszcza gały by dojrzec co sie dzieje na Blacie...i meczy oczy kolorowymi pierdołami które go otaczaja...a w dzien nawet nie widzi co komputer za komunikaty na midzie mu wyswietla. I Na koniec Powiem jedno..kazdy z nas ma jakis dodatek w swojej Klusce ,Kazdy cos zamontował,prerobił,dodał wiec wszyscy maja cos z WT...na to wychodzi...

#63 OFFLINE   Lukasboss

Lukasboss

VW Jetta 1.4 TSI

• 1 657 postów

Napisany 21 lipca 2009 - 23:24

Panowie Widze że ledy,co dla niektórych jest to WT,ale jak tak sobie popatrze co niektórzy odwalaja z podswietleniem omy w srodku i jest kolorowo jak na disco z lat 80 to jest OK...?? i to nie jest WT??

Oryginalny kolor podświetlenia cyferblatów i deski w oplu jest paskudny. Bo nie można go nazwać białym tylko srakim wpadajacy w zółty. W astrze bertone jakoś już im wyszło to podświetlenie...

Dla mnie osobiscie roznica jest czy ktos zmieni srakowate podswietlenie na czysto biale, czy poprostu zmieni cyferblaty na tuningowo biale z mega niebieskim gofowatym podswietleniem z allegro. Ale kazdy ma swoja wizje. To ze komus podswietlenie deski napier^%$%$ po oczach to jego sprawa, ale jak taki wiejski tuner obwiesi auto na zew. diodami i napieprza mi po oczach to mam prawo powiedziec co o tym mysle..

U niektórych nawet nie wiadomo co to za Barwa Koloru jest bo zarówki z choinki zamontował,lub klawisze jakims plastkiem przysłonił....i to jest super tak....:confused: w takiej limo jaką jest Omega..

jezeli ktos nie ma o tym pojecia, a bierze sie za zmiane podswietlenia to najczesciej robi to z oplakanym skutkiem i efekty jakie sa to kazdy widzi. Wtedy :czerwona_kartka:

Nie rozumiem tylko czemu piszecie z takim przekoniem, ze omega to limuzyna a sami pakujecie jej diody w zderzak lub w lampy. Wspolczesne auta maja ledy ale wkomponowane sa w auto ze smakiem i w odpowiedniej technologii...

Pózniej jedzie taki w nocy i mowi ze go koles ledami lub hidami oslepia..pewnie bedzie bo wytrzeszcza gały by dojrzec co sie dzieje na Blacie...i meczy oczy kolorowymi pierdołami które go otaczaja... a w dzien nawet nie widzi co komputer za komunikaty na midzie mu wyswietla.

99% osob zmienia podswietlenie tak aby bylo mu z tym dobrze a nie zeby nic nie widzial na drodze. Dlatego przyjmuje to jako ironie...
A hidy niestety oslepiaja i to w wiekszosci starych autach (ktore nigdy nawet fabrycznie nie widzialy xenonow czy soczewek - o zgrozo !! ).

I Na koniec Powiem jedno..kazdy z nas ma jakis dodatek w swojej Klusce ,Kazdy cos zamontował,prerobił,dodał wiec wszyscy maja cos z WT...na to wychodzi...

Zrobic cos dobrze solidnie i z ogolnie panujacymi zasadmi nie jest WT. Lecz jak komus brakuje umiejetnosci a na dodatek ma 5 pln na przerobke to wtedy efekty sa oplakane... W dobrym guscie jest miec zderzak irmschera (bo sztab fachowcow wiedzial co robi i nie zalowal na to kasy), a w zlym wyklepac sobie wlasny w garazu z 3 innych marek (no chyba ze ktos ma talent i wyjdzie mu to naprawde ladnie to respect dla niego).

Wszystkie te Wasze/Nasze/Moje zmiany w omkach podyktowane sa tym, ze auta sie nudza na pewien sposob i czesto na sile staramy sie je unowoczesnic/odmlodzic co niestety czesto nie wychodzi za dobrze...

#64 OFFLINE   Payatz

Payatz

The Darkness Age Has Come

• 1 090 postów

Napisany 22 lipca 2009 - 00:50

Osobiście dla mnie większym WT jest gril irmiego/kameja bo wygląda jak by ktoś płot ze siatki zapindolił i z tego sobie grila zrobił :p

Leżę :smiech: kwiczę :duze_hihi:
P.S. Kolega czasami nie ma czasami sztejnmeca, takiego z poziomymi i pionowymi poprzeczkami, a'la krata więzienna? :p

Co do homologacji,m pytania kolego FOSS, to problem jest prosty: H11 dotyczy UK, H4 Holandii, ale te lampy z Holandii nie muszą mieć Polskiej homologacji, gdyż żyjemy w UE i homologacje innych krajów są respektowane. Jedynym problemem jest tylko kwestia strony lewej i prawej.

Nie ma tak, że TYC robiąc soczewki uzyskiwał homologację w każdym kraju, wystarczy mu z UK i dowolnego 'prawostronnego' kraju w obrębie UE.

#65 OFFLINE   dejagore

dejagore
  • 6 postów

Napisany 27 lipca 2009 - 21:26

A czy ktos sprawdzal Cadillaca Catere? Wiem ze lampy LED tylne do nich sa, konkretnie do odpowiednika FL wiec do Omegi tez, nie wiem jak sprawa sie ma z LEDami z przodu. Jesli ktos ma namiar na jakas fimre ktora sprzedaje LEDowe lampy do tylu do B to prosze PoWow :)

#66 OFFLINE   bruniak

bruniak

Zbanowany

• 163 postów

Napisany 27 lipca 2009 - 22:00

A czy ktos sprawdzal Cadillaca Catere? Wiem ze lampy LED tylne do nich sa, konkretnie do odpowiednika FL wiec do Omegi tez, nie wiem jak sprawa sie ma z LEDami z przodu. Jesli ktos ma namiar na jakas fimre ktora sprzedaje LEDowe lampy do tylu do B to prosze PoWow :)

hmmm te tylnie to moze i pasuja w blotnikach ale na klapie chyba nie

#67 OFFLINE   ome

ome
  • 13 postów

Napisany 14 sierpnia 2009 - 23:27

Ja kupiłem autko takimi ledkami
Nie są na pewno do jazdy dziennej i nie są przesadzone skromnie zdobią i przyciągają uwagę pod maską jest wyłącznik (na przegląd). Niestety kilka diodek się wypaliło i zamierzam zakupić nowe hokeje i coś pokombinować z ledami z homologacją albo wykorzystać jeszcze te powiercone i na nich coś nakleić z homologacją.

Dodany obrazek
Dodany obrazek
Dodany obrazek

II sprawa ostatnio jak polerowałem moje cacko to zorientowałem się że przy otworze na kluczyk w drzwiach jest przezroczysta otoczka, czy może tam ma być jakieś podświetlenie ???

W krótce pokażę fajny sposób na podświetlenie środkowej konsoli ukradłem pomysł z VW caddy mianowicie zamontowana jest dioda w lusterku wstecznym, jej nie widać a światło pada w dół na konsole i wygląda naprawde fajnie !

#68 OFFLINE   Lukasboss

Lukasboss

VW Jetta 1.4 TSI

• 1 657 postów

Napisany 14 sierpnia 2009 - 23:53

Ja kupiłem autko takimi ledkami...

No i niestety fatalnie to wygląda i niczemu nie służy... Najlepiej kup całe listwy pod kolor i daj sobie spokój z ledami bo to co masz teraz to .... :zolta_kartka:

W krótce pokażę fajny sposób na podświetlenie środkowej konsoli ukradłem pomysł z VW caddy mianowicie zamontowana jest dioda w lusterku wstecznym, jej nie widać a światło pada w dół na konsole i wygląda naprawde fajnie !

To samo jest np w bmw e46...

#69 OFFLINE   dragoon22

dragoon22

VV12

• 168 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0i C30NE

Napisany 15 sierpnia 2009 - 00:09

jutro zrobie fotki i pokaże Wam jakie diody ja mam założone w swojej omce, tzn one już były jak ja kupiłem ...
Fastly live fastly perish:cool:

Dodany obrazek

#70 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3 592 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 15 sierpnia 2009 - 00:11

To samo jest np w bmw e46...

zapomniałeś dodać: "i w omedze fl" :-)

#71 OFFLINE   dragoon22

dragoon22

VV12

• 168 postów

Napisany 15 sierpnia 2009 - 00:13

zapomniałeś dodać: "i w omedze fl"

w fl`ce jest coś takiego ja taka posiadam a niewidziałem żebym miał cos w lusterku:p

Dodany obrazek

#72 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3 592 postów

Napisany 15 sierpnia 2009 - 00:18

ja mam od spodu lusterka małą diodę która zaświeca się na żółtopomarańczowo po przekręceniu kluczyka. Daje delikatną poświatę na konsolę środkową. Mam lusterko samościemniające się i elektryczne - może tylko taka wersja miała tę diodę.

#73 OFFLINE   dragoon22

dragoon22

VV12

• 168 postów

Napisany 15 sierpnia 2009 - 00:22

Mam lusterko samościemniające się i elektryczne - może tylko taka wersja miała tę diodę.

pewnie tak to co ja mam jakaś uboższą wersję wrr :mad: może też dlatego że to jest pierwsza B fl jak wychodziła bo rocznik 99 ale z listpada
skórki mam w posiadaniu ale naprzykład niemam tempomatu
trudno niemam to niemam trzeba żyć dalej:p hehe

Dodany obrazek

#74 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3 592 postów

Napisany 15 sierpnia 2009 - 00:32

w sumie zbędny gadżet, tak prawdę mówiąc trudno zauważyć, że tam cokolwiek świeci - poświata jest naprawdę delikatna i widoczna dopiero w całkowitej ciemności

#75 OFFLINE   dragoon22

dragoon22

VV12

• 168 postów

Napisany 15 sierpnia 2009 - 00:37

w sumie zbędny gadżet,

oj ja żartuje niezależy mi aż tak na tej diodzie na kokpit poprostu byłem ciekawy Myslałem że może mam ale jest niesprawna ale pewnie nie poprostu pełne wersje tj.z tepomatem itp. miały cosik takiego albo dopracowane następne które były w produkcji tuż za ta pierwszą

Dodany obrazek

#76 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 15 sierpnia 2009 - 00:55

To jest w lusterkach fotochromowych ta żaróweczka... wg mnie.

#77 OFFLINE   dragoon22

dragoon22

VV12

• 168 postów

Napisany 15 sierpnia 2009 - 01:04

To jest w lusterkach fotochromowych ta żaróweczka... wg mnie.

pewnie i masz racje:p

Dodany obrazek

#78 OFFLINE   samba-77

samba-77
  • 336 postów

Napisany 15 sierpnia 2009 - 07:54

Ja kupiłem autko takimi ledkami
Nie są na pewno do jazdy dziennej i nie są przesadzone skromnie zdobią i przyciągają uwagę pod maską jest wyłącznik (na przegląd). Niestety kilka diodek się wypaliło i zamierzam zakupić nowe hokeje i coś pokombinować z ledami z homologacją albo wykorzystać jeszcze te powiercone i na nich coś nakleić z homologacją.

Dodany obrazek
Dodany obrazek
Dodany obrazek

II sprawa ostatnio jak polerowałem moje cacko to zorientowałem się że przy otworze na kluczyk w drzwiach jest przezroczysta otoczka, czy może tam ma być jakieś podświetlenie ???

Bez urazy ale to powinno się znaleść tutaj http://forum.omegakl...read.php?t=1618 Nie róbmy z Omegi choinek

#79 OFFLINE   machony79

machony79

przygoda z Omegą trwała 8.5 roku

• 4 668 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 15 sierpnia 2009 - 08:31

To jest w lusterkach fotochromowych ta żaróweczka...

Nie koniecznie.Mam lusterko fotochromatyczne i nie mam diody która świeci na kokpit.

#80 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 15 sierpnia 2009 - 09:24

Nie koniecznie.Mam lusterko fotochromatyczne i nie mam diody która świeci na kokpit.

Może to więc reguła w samych BFL...