OMEGA + LEDY Jak wam sie To Widzi???
Napisany 19 lipca 2009 - 19:09
Napisany 19 lipca 2009 - 19:40
Napisany 19 lipca 2009 - 20:27
Ja się tylko spytam czemu to ma służyć? bo na pewno nie upiększaniu auta...A tym,którzy chcą są sobie założyć takie cuś proponuję od razu do kompletu zainstalować diody na spryskiwaczach,wentylach,klamkach i nawet ostatnio widziałem na wydechu...tyle ze był to golf III,ale widzę,że golfiarze zaczynają przesiadać się na omegi chyba...
rozumiem ze swoja wypowiedzia chcesz co niektorych obrazic.
osobiscie do golfow nic nie mam choc sam szajswagena nigdy nie mialem i miec nie bede
chcesz wiedziec czemu to ma sluzyc to proponuje przeczytac kilka postow wczesniejszych. powinienes znalezc tam odpowiedz, przynajmniej jezeli chodzi o moja osobe
chcesz wyrazic swoje zdanie to rob w to w sposob, ktory nikomu nie uwlacza.
wszyscy wiemy ze nazwanie kogos golfiarzem jest wyrazeniem obrazliwym dla posiadaczy samochodow. jaki miales cel w tak sformulowanej wypowiedzi????
Napisany 19 lipca 2009 - 20:37
rozumiem ze swoja wypowiedzia chcesz co niektorych obrazic.
osobiscie do golfow nic nie mam choc sam szajswagena nigdy nie mialem i miec nie bede
chcesz wiedziec czemu to ma sluzyc to proponuje przeczytac kilka postow wczesniejszych. powinienes znalezc tam odpowiedz, przynajmniej jezeli chodzi o moja osobe
chcesz wyrazic swoje zdanie to rob w to w sposob, ktory nikomu nie uwlacza.
wszyscy wiemy ze nazwanie kogos golfiarzem jest wyrazeniem obrazliwym dla posiadaczy samochodow. jaki miales cel w tak sformulowanej wypowiedzi????
Nikogo nie zamierzałem obrażać,jeśli tak się stało przepraszam.
Sam też jezdziłem golfem przez pewien czs więc do golfiarzy nic w zasadzie nie mam aczkowiek ci z klubu z mojego miasta to typowi dziwacy WT więc może dlatego użyłem, tego wyrażenia.
Prawdę mówiąc sądziłem,że pisząc tego posta wsadzę kij w mrowisko,ale od tego jest forum i tytuł tegoż tematu mnie do tego skłonił.
A pisząc szajswagen,uważam że bardziej obrażasz użytkowników vw golfa niż ja nazywając ich golfiarzami.
PEACE :piwo2:
Napisany 19 lipca 2009 - 20:38
Napisany 19 lipca 2009 - 20:59
Napisany 19 lipca 2009 - 22:20
z premedytacja napisalem "szajswagen" i wyrazilem w ten sposob swoj stosunek do samochodow ze znaczkiem VW. jedynie o garbusach i T1/T2 nie powiem zlego slowa.A pisząc szajswagen,uważam że bardziej obrażasz użytkowników vw golfa niż ja nazywając ich golfiarzami.
co do ledow. ja jeszcze bede szukal czegos odpowiedniego. jak juz bede miec to zapodam fotki. ogolnie ma to spelniac role swiatla dziennego. ale jak autko bedzie stalo to ma to byc niewidoczne.
Napisany 20 lipca 2009 - 00:06
Piszecie "szajswagen" przy czym te auta często są solidniejsze od naszej biedniejszej / ulubionej marki...
Napisany 20 lipca 2009 - 06:18
co do ledow. ja jeszcze bede szukal czegos odpowiedniego. jak juz bede miec to zapodam fotki. ogolnie ma to spelniac role swiatla dziennego. ale jak autko bedzie stalo to ma to byc niewidoczne.
Lepiej przerobic na skandynawskie.
i jak sie prezentuje i zostaje wam już tylko Podjecie decyzji czy robic tak czy nie.
W tytule tematu wyraznie jest zdanie pytajace, wiec sie wypowiadamy.
Ledy widzialem jak narazie w golfie, B4 i omedze i w zadnym innym samochodzie! To uzytkownicy wyrabiaja im opinie, wiadomo jaka. Nawet nie wypada zeby omega swiecila sie jak choinka.
Ogolnie Panowie robcie se co chcecie z omega, to wasze auto, ale prosze was potem nie smiejscie sie z samochodow z WT, bo to juz bedzie niezla zenada.
Napisany 20 lipca 2009 - 13:47
ale nie są to naklejki na zderzaku tylko całe lampy led - noi co ważniejsze - są z homologacją więc "misiaczkom" śmieję się w twarz

fotki tu:
http://www.polskajaz...ia/74431,541638
oraz tu:
http://www.polskajaz...ia/74431,541642
Na tym można spokojnie i zgodnie z prawem jeździć w dzień...
u mnie podłączone jeszcze zgodnie ze starymi przepisami czyli świecą razem z "postojowymi" a wyłączają się po włączeniu "mijania".
Ale któregoś dnia przysiądę i zmienię zgodnie z nowymi przepisami.
Wreszcie przestanie mnie wnerwiać ściemniające się radio w środku dnia

Napisany 20 lipca 2009 - 13:59
A ja u siebie mam dzienne ledy i nie mam kompleksów w stylu WT...
ale nie są to naklejki na zderzaku tylko całe lampy led - noi co ważniejsze - są z homologacją więc "misiaczkom" śmieję się w twarz
fotki tu:
http://www.polskajaz...ia/74431,541638
oraz tu:
http://www.polskajaz...ia/74431,541642
Na tym można spokojnie i zgodnie z prawem jeździć w dzień...
u mnie podłączone jeszcze zgodnie ze starymi przepisami czyli świecą razem z "postojowymi" a wyłączają się po włączeniu "mijania".
Ale któregoś dnia przysiądę i zmienię zgodnie z nowymi przepisami.
Wreszcie przestanie mnie wnerwiać ściemniające się radio w środku dnia
z jaka homologacja ? E11 ?
Napisany 20 lipca 2009 - 14:41
noi co ważniejsze - są z homologacją więc "misiaczkom" śmieję się w twarz
Też ciekaw jestem..??
Pewnie mają homologacje na produkcje i sprzedaż, a montaż ich jest nielegalny

Tak jak z folią do przyciemniania szyb z alledrogo

Co do tych ledów to uważam że to jest hit tego lata wśród właścicieli pseudo-tuningujących swoje fury

Ostatnio nawet VW LT widziałem jak miał pod lampami te listwy....i do tego jedną centralną nad rejestracją

Napisany 20 lipca 2009 - 14:44
z jaka homologacja ? E11 ?
E11 to przypadkiem nie Brytyjska homologacja ?
Napisany 20 lipca 2009 - 14:44

Napisany 20 lipca 2009 - 15:01
Co do tych ledów to uważam że to jest hit tego lata wśród właścicieli pseudo-tuningujących swoje fury
Bardzo słuszna uwaga

Napisany 20 lipca 2009 - 15:48
Co do tych ledów to uważam że to jest hit tego lata wśród właścicieli pseudo-tuningujących swoje fury Były lata że były spinery na kołpakach, neony na nogi, płomienne vinyle, a w tym roku są listwy led ala audi
Ostatnio nawet VW LT widziałem jak miał pod lampami te listwy....i do tego jedną centralną nad rejestracją
ja nawet w CC i SC to juz widzialem. IMO wioska na max.
E11 to przypadkiem nie Brytyjska homologacja ?
Hong kong /UK - czyli jak wiekszosc oswietlenia "tuningowego"
Napisany 20 lipca 2009 - 16:35
Lepiej przerobic na skandynawskie.
chcialem przerobic, ale nie mam zadnej instalacji do tego.
narazie piszecie ze ledy to WT. tylko nie zauwazacie ze ledy zaczynaja wypierac standartowe zarowki. i to nie tylko w samochodach.
Napisany 20 lipca 2009 - 18:35
a przeciez instalacja to tu jest najmniej potrzebna, przeciez jak damy przekaznik, prad na same mijania prosto z aku, podlaczymy to pod alternator, i przekaznik pod kabel od mijania zeby sie zasilanie przelaczalo po przekreceniu wlacznika swiatel to tez bedzie ok i wdodatku nie trzeba wogole z kablami do kabiny wchodzic i mozna to na tyle dokladnie zrobic ze nie bedzie druciarskochcialem przerobic, ale nie mam zadnej instalacji do tego.
tylko ze jak sie diody wciska tam gdzie nie potrzeba(pod klamki, na spryski, wycieraczki, wydechy, czy inne wentyle to jest WT ale jak jest fajna lampa diodowa zamiennik czy tez jakas w nowym modelu to mile widzianenarazie piszecie ze ledy to WT. tylko nie zauwazacie ze ledy zaczynaja wypierac standartowe zarowki. i to nie tylko w samochodach.
np tutaj
http://www.allegro.p...9_03_smoke.html
czy tutaj (opelek)
http://www.allegro.p...05_dayline.html
dodam jeszcze ze jak jest cos profesjonalnie zrobione to wiocha to nie smierdzi ale nie oszukujmy sie wiekszosc tutaj robi takie modyfikacje metodami druciarsko tasmowymi o innych sznurkach nie wspominajac
i dodam jeszcze ze kazdy ma w zyciu chwile slabosci i ulega WT sam kilka lat temu jezdzilem z niebieskimi spryskami w astrze f ale mi przeszlo bo zrozumialem ze w zyciu sa wzniejsze zeczy niz niebieskie diody jak chocby stan techniczny czy estetyka
bo prawda jest taka ze wielu z nas zamiast dlubac z pierdolami mogloby w aucie posprzatac a jak czysto to jeszcze ladniej niz ze switlem diodowym
a tak wogole to te diody zalozyciela watku mi sie bardziej podobaja niz te w kratkach ale jak juz tu padlo o gustach sie nie dyskutuje
Napisany 20 lipca 2009 - 18:39

może i to jest dla niektórych WT ale osobiście mi się podoba, tylko dla siebie to robiłem i mi miało się podobać

Moja klucha była już z nimi na przeglądzie,miała kontrole drogówki i nikt się nie czepiał poza zapytaniem "jako co to jest?" i "w jaki sposób jest podłączone?"

Osobiście dla mnie większym WT jest gril irmiego/kameja bo wygląda jak by ktoś płot ze siatki zapindolił i z tego sobie grila zrobił

więc nadal twierdze ze o gustach się nie dyskutuje bo klusek z grilem WT irmiego/kamejki w klubie jest od groma

a o podróbkach typu sebo,fabio, itp+srebrne nakładki na nadkola,srebrne paski na ramkach to już nie wspomne-to jest dopiero WT :mur:
więc od moich diodek wara:mad: