Wyczerpany akumulator-brak mozliwosci otworzenia wozu
Napisany 13 marca 2013 - 00:31
i zeby nie bylo, probowalem, nawet lapalem kombinerkami sam grot kluczyka bo obudowa jego nie wytrzymala proby,
Napisany 13 marca 2013 - 08:30
Napisany 14 marca 2013 - 10:26
Ja u siebie mogę otworzyć kluczykiem kufer. Miałem już tak. Akumulator padł. Otworzyłem kluczykiem kufer (trzeba kluczyk przekręcić do połowy i w tym samym momencie otwierać klamką)
ja tak samo otwierałem

Napisany 14 marca 2013 - 10:42
Tyle,że w B FL tego nie zrobisz bo nie ma zamka.jak już otwarłem kufer
Napisany 14 marca 2013 - 11:59
Dzięki forum rozwiązałem swego czasu omawiany tu problem.
Dziecko zostawiło włączoną lampkę z tyłu nad pasażerem i po paru dniach ZONK.
Próbowałem otworzyć zamkiem-daremny trud, bo bez zasilania nie odblokuje (wiedzą ci którzy rozebrali siłownik).
"Fachowcy" doradzali wyrwanie plastikowego grila, albo wyjęcie bocznego kierunkowskazu. Wybrałem wejście pod samochód, zdjęcie osłony silnika, podpięcie "+" do alternatora(łatwiej niż do rozrusznika) i "-" do masy, potem do zewnętrznego akumulatora.
Nacisnąłem pilot i ... zamki otwarły się

PS
Robiłem to 24.12

A jako ciekawostką dodam chęć pomocy ASO OPLA bo "warsztatowcy" uśmiechali się drwiąco. OPEL zaproponował przyjazd lawety,dostarczenie do ASO (15km) i naprawę w ciągu 24h razem koszt 950zł (tylko)

Napisany 14 marca 2013 - 12:04
Napisany 14 marca 2013 - 16:24

Napisany 14 marca 2013 - 19:16
Witam.
Dzięki forum rozwiązałem swego czasu omawiany tu problem.
Dziecko zostawiło włączoną lampkę z tyłu nad pasażerem i po paru dniach ZONK.
Próbowałem otworzyć zamkiem-daremny trud, bo bez zasilania nie odblokuje (wiedzą ci którzy rozebrali siłownik).
"Fachowcy" doradzali wyrwanie plastikowego grila, albo wyjęcie bocznego kierunkowskazu. Wybrałem wejście pod samochód, zdjęcie osłony silnika, podpięcie "+" do alternatora(łatwiej niż do rozrusznika) i "-" do masy, potem do zewnętrznego akumulatora.
Nacisnąłem pilot i ... zamki otwarły się!!
PS
Robiłem to 24.12! o 10,00 jako prezent dla żony.
A jako ciekawostką dodam chęć pomocy ASO OPLA bo "warsztatowcy" uśmiechali się drwiąco. OPEL zaproponował przyjazd lawety,dostarczenie do ASO (15km) i naprawę w ciągu 24h razem koszt 950zł (tylko)!:jump: Ale zaoszczędziłem.
1. zostawienie nawet wszystkich lampek zapalonych w kabinie nie powoduje rozładowania akumulatora (dotyczy bfl i chyba nowszych b też)
2. otwarcie zaryglowanego zamka zawsze jest możliwe w przewidziany przez konstruktorów sposób opisany w instrukcji. Omega zawsze miała takie same siłowniki, w każdym z nich da się otworzyć zamek bez zasilania.
Najważniejsze jednak, że żona była zadowolona :-)