Migające kreski i krzaki na CID - Omega B FL
Napisany 02 grudzień 2009 - 02:36
Napisany 04 grudzień 2009 - 19:58
przeczytalem caly wątek i mam troche podobny problem , o którym pisalem w innym temacie.u mnie problem polega na tym ,że obraz na wyswietlaczu "podskakuje" i wyłącza sie radio.ponadto często przestawia sie godzina .po włączeniu radia pare razy zdarzyło sie , ze byla inna stacja niz ta , której sluchalem w momencie wyłączenia sie radia.podejrzewalem , ze coś "przerywa" gdy jechalem po dziurach ,ale często zdarzalo sie , ze na postoju tez sie to dzialo.
mam do Was pytanie ,czy tez byly przypadki , ze radio sie wylączylo?
raz radio najpierw samo wyłączylo sie a po chwili SAMO sie właczylo

nie wiem jak jest u Was , ale u mnie od początku jak kupilem NAJLEPSZE AUTKO NA ŚWIECIE czesto bylo slychac jakies dziwne dzwieki wydawane z wewnatrz radyjka-tak jakby zmieniarka coś przestawiala.
nagralem telefonem jak to wszystko sie dzieje-mam nadzieje ze bedzie to dla Was widoczne:
obraz przeskakuje , wyłącza sie dzwięk i radio .

jak myślicie czy to moze mieć zwiazek z taśmą o której tu piszecie?
dzieki za wszystkie odpowiedzi
pozdro
Napisany 04 grudzień 2009 - 22:24
Napisany 13 grudzień 2009 - 16:20
Napisany 13 grudzień 2009 - 16:21
Napisany 26 grudzień 2009 - 18:43
Napisany 26 grudzień 2009 - 22:31
Witam mam problem z wyświetlaczem cid po włączeniu radia lub przekręceniu kluczyka włącza się i świeci na biało, nic więcej nie wyświetla ma ktoś jakiś pomysł ?? Jak to "ugryźć", gdzie naprawić czy się da, a może lepiej drugi kupić proszę o pomoc pozdrawiam
Wymontowac i odeslac.
http://allegro.pl/it...vi_naprawa.html
Napisany 21 czerwiec 2011 - 06:14
Mnie również dopadł problem CID-a, zmieniał barwy, robiły się krzaki, skorzystałem z ofery tego gościa : http://allegro.onet....1664863733.htmldzięki za odpowedź
Naprawa bezproblemowa i już dziś 180, więc jak widać i te usługi tanieją. Pozdrawiam
Napisany 22 wrzesień 2011 - 09:42
Napisany 12 listopad 2013 - 18:35
z dnia na dzien, na jakimś malutkim wyboju wyskoczyło takie coś, jak na dołączonym zdjęciu.
Czasem wskoczy obraz normalnie na wyświetlaczu a czasem trzeba pomóc ręką, uderzajac. Podejrzewam, że jakiś problem z połączeniem między samym wyświetlaczem a płytką, rozebrałem trochę to ustrojstwo ale nie mogłem wysunąć samego wyświetlacza z modułem płytki bo blokowały 3 metalowe listwy u dołu wyświetlacza.
Zdaje mi się ze wyświetlacz połączony jest białą taśmą i wchodzi w "gniazdo" /nie jest klejony do płytki/.
Ktoś miał podobny problem z wyświetlaczem i wie w czym może tkwić uszkodzenie?
zimnych lutów nie widać, wszystko w SMD i wygląda poprawnie...
Jakieś pomysły co może być przyczyną uszkodzenia ?
PS. nie rozkręcałem płytek od siebie /są 2 a moze i 3/, nie wysuwałem taśmy bo dojście kiepskie...
koszt w aledrogo 180zł za naprawę... nie mało
PS. dzieki admin za przeniesienie wątku. nie dziwię się ze takiego tematu nie mogłem znaleźć

Napisany 12 listopad 2013 - 23:28
Wysłałem do tego gościa z allegro http://allegro.pl/na...3690546168.html
Razem z przesyłką w obie strony trwało to tydzień czasu.
Minął roczek i jest wszystko OK.
Napisany 20 listopad 2013 - 13:01
Cała rzecz najprawdopodobniej polega na dociskaniu 2 bolców w środku wyświetlacza, które trzeba odgiąć, sam osobiście miałem ten problem, próbowałem naprawić na wiele sposobów i właśnie ten pomógł.
Jeżeli byliby chętni pomocy to jestem w stanie nagrać poradnik jak dobrać się do wyświetlacza i mniej więcej jak naprawić usterkę.
Pozdrawiam

Napisany 15 grudzień 2013 - 23:32
Napisany 17 grudzień 2013 - 18:55
http://allegro.pl/na...3801310903.html
Czy ten gość jest sprawdzony?
pozdro
Dwa posty wcześniej właśnie o tym gościu napisałem, wystarczyło przeczytać

Napisany 18 grudzień 2013 - 18:42
Dwa posty wcześniej właśnie o tym gościu napisałem, wystarczyło przeczytać
Nie spojrzałem na date posta

Napisany 18 grudzień 2013 - 18:57
Gość robi to naprawdę w szybkim tempie.