Na wstępie chciałbym przeprosić jeżeli wstawiłem temat nie tu gdzie trzeba, ale nie wiedziałem gdzie.
Mam prośbę do kogoś Kto posiada Omegę b 2,5v6 i ma wszystko jak należy podłączone a mianowicie podciśnienie.
Do moich problemów zalicza się to, że oddałem samochód do mechanika, zmieniany był silnik z tego samego 2,5v6 na ten sam(pęknięty blok)i przekładka z automatu na manual.
Po całym zrobieniu wszystko działa jak należy jeździ ok, lecz nie grzeje w środku.
Gdy samochód jest odpalony i stoi to w środku jest ciepło, gdy tylko ruszę... brak.. Na początku myślałem ze to uszczelka pod głowica .. Ale jest nowa wymieniana dopiero co... Nie wiem czy układ może być w jakiś sposób zapowietrzony, czy po prostu nagrzewnica padła... hmm lub istnieje jeszcze inna rzecz możliwe ze jest coś pomieszane w podłączeniu przy silniku(węże itp)..
wiem też, że na pewno nie mam podłączonego zaworu trójdrożnego gdyż znalazłem go w częściach (taki mechanik) bez komentarza..

wiem gdzie go podłączyć, lecz nie wiem jak mają iść wszystkie te cienkie rurki(kabelki) podciśnienia. Moje pytanie i prośba.
1. Czy ktoś może mi po kolei każdy kabelek pokazać skąd dokąd ma iść(zdjęcia itp)
2. Może ktoś posiada taka omegę i Zamieszkuję w Olsztynie I Poświęciłby mi z 20 minut kiedy tylko by miał czas.
3. Czy wpływ na ogrzewanie i te podciśnienie ma tylko to co napisałem, czy jeszcze coś. (aha zaznaczam ze LPG nie jest podłączone do nowego silnika, narazię jezdzę na benzynie.)
4. Posiadam zdjęcia ale nie wiem czy to coś ułatwi, Wstawię i prosiłbym o spojrzenie jak te kabelki idą( wiem ze na 100% nie są dobrze podłączone)
Wiem ze zdjęcia mogą być zrobione nie tak jak powinny ale liczę na wyrozumiałość

Zaznaczę kolorami które kable to które.
Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Wszystkich.