Wymiana lamp przednich w Omedze
Napisany 01 marca 2010 - 20:31
Napisany 01 marca 2010 - 20:35
Napisany 01 marca 2010 - 20:37
Napisany 01 marca 2010 - 20:39
Napisany 01 marca 2010 - 20:39
jak zerkniesz w lampe to bedzie tam dyndała wtyczka dwu pinowaW którym miejscu jest ta kostka?
Wepniesz na żarówkę i tyle.
Napisany 01 marca 2010 - 20:41
Kolego z tyłu lampy masz jedno gniazdo na wtyczkę, wyjmujesz stare wsadzasz nowe i tyle. Zarówek nie pomylisz bo gniazda są inne i żarówka pasuje tylko tam gdzie ma być. Wszędzie są gotowe kostki i wtyki więc dziecko sobie da rade, nie da się podłączyć coś inaczej niż ma być.Jestem trochę zielony w temacie elektryki. Znam się ile tyle. Ale przy żarówce h1 jest jeden króciec a przy h7 są dwa. W którym miejscu jest ta kostka?
Napisany 10 marca 2010 - 10:19

Niedawno zmianiłem lampy z ryfli na soczewki hella, jednak nie mam gum zamykających lampy z tyłu, od starych nie pasowały bo były zbyt płytkie. Czy ktoś posiadający soczewki helli mógłby sprawdzić czy na gumach są jakieś numery części? Z gościem w oplu nie mogłem się dogadać o co chodzi, więc jeśli sam znajdę numer to chyba bądzie mi łatwiej. Z góry dziękuję za pomoc.
Napisany 10 marca 2010 - 10:30
Witam!
Niedawno zmianiłem lampy z ryfli na soczewki hella, jednak nie mam gum zamykających lampy z tyłu, od starych nie pasowały bo były zbyt płytkie. Czy ktoś posiadający soczewki helli mógłby sprawdzić czy na gumach są jakieś numery części? Z gościem w oplu nie mogłem się dogadać o co chodzi, więc jeśli sam znajdę numer to chyba bądzie mi łatwiej. Z góry dziękuję za pomoc.
mam uzywki
Napisany 10 marca 2010 - 12:49
mam uzywki
Ile chcesz za dwie?
Do DEPO są takie same?
Pozdrowienia
Napisany 14 marca 2010 - 09:35
Napisany 14 marca 2010 - 10:33
A mam pytanie odnośnie tych lamp http://www.allegro.p...xenon_nowe.html. Czy ktoś coś wi eo tych lampach czy są warte zainteresowania bo mam w planach w mojej omedze wymiane lamp i nie wiem czy lepiej regenerować a mam org. helli czy kupić te. Tylko nie wiem jak z jakością.
Jak masz oryginalny ksenon na Helli to lepiej zregenerować. Jest dwóch kolegów na forum, którzy się takimi rzeczami bawią. IMO zawsze to lepiej mieć zregenerowaną hellę niż zamiennik

- korekta lakieru (polerowanie mechaniczne, usuwanie rys)
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
- przygotowanie auta na specjalną okazję (sprzedaż, wesele)
Zapraszam! Info na PW
Odpicuj swoją omegę xd
Napisany 14 marca 2010 - 10:51
Napisany 14 marca 2010 - 11:22
Jeśli to wydrapana plama, to raczej nie, jeśli to zaciek, to można spróbować to zlikwidować. Niestety w Omegach odbłyśniki mają napylane aluminium, które schodzi i jest duże prawdopodobieństwo uszkodzenia tej warstwy. Gdyby były chromowane (np. jak w lampach Boscha - Audi A8 ), nie byłoby najmniejszego problemu.czy jak na odbłyśniku jest taka czarna kropka wielkości 50gr. czy da sie to jakoś zregenerować.
Napisany 14 marca 2010 - 12:46
Napisany 14 marca 2010 - 18:41
Napisany 14 marca 2010 - 18:58
Niestety jest to raczej wydrapana plama:( a już chciałem do Ciebie udeżać na regeneracje:( wiec chyba zaryzykuje w te zamienniki:( ale po drodze chce jeszcze dystanse na tył wrzucić i zaciski na czerwono pomalować. W planach mam jeszcze rozpórkę na przód. Widziałem takie na allegro za 250zł
za rok te zamienniki beda wygladac jak twoje stare helle. rob te lampy. srodek mozna wymienic. mam takie na podmiane.
Napisany 13 maja 2010 - 15:32
Napisany 13 maja 2010 - 15:41
Witam, zabrałem się dziś za wymianę starych ryfli na nowe tyc'e - ściągnęłem atrapę, maskownicę pod lampą, odkręciłem dwie śruby od góry mocujące lampy, no i niespodzianka - trzecia śruba, pod lampą, za zderzakiem, szpara po ściągnięciu maskownicy jest dla mnie za wąska ażeby wykręcić trzecią. W tej sytuacji rozumiem iż w grę wchodzi tylko demontaż zderzaka, ewentualnie dodatkowe narzędzia z którymi u mnie krucho :s? Jest jakaś szansa ażeby skoczyć na kanał i od dołu spróbować?
Nie trzeba demontowac zderzaka. Bierzesz grzechotke z przedluzka, delikatnie naginasz zderzak w dol i wykrecasz srube. Naprawde to jest proste. A od spodu na kanale nie siegniesz reka

Napisany 13 maja 2010 - 15:44
Jest jakaś szansa ażeby skoczyć na kanał i od dołu spróbować?
Masz 3 wyjścia:
-przedłużka do klucza
-demontaż kratki obok halogena
-demontaż zderzaka

1 i 2 wyjście najprostsze.
Napisany 13 maja 2010 - 20:18