a ja dalej nie wiem gdzie sa dokładnie weze od odmy w v6 , jak je czyścić itp itd.
:szukaj:
Nawet w sprawdzonych poradach masz jak to zrobić

Napisany 01 sierpnia 2012 - 08:39
a ja dalej nie wiem gdzie sa dokładnie weze od odmy w v6 , jak je czyścić itp itd.
Napisany 01 sierpnia 2012 - 09:49
czy może ktoś z was zna jakiegoś świetnego mechanika zajmującego się omegami we Wrocławiu albo w okolicach?
Napisany 01 sierpnia 2012 - 20:05
AndrewOne a tak z ciekawości to jaki wpływ ma wgięta miska olejowa na obroty silnika?
Poczytałem trochę forum i koledzy podają jako przyczynę podobnych dolegliwości:
*silniczek krokowy
*czujniki temperatury silnika
*i zapchane odmy
Napisany 01 sierpnia 2012 - 20:29
Zobacz jak wygląda miska olejowa, jeśli jest wgięta to to może być przyczyną dolegliwości.
Napisany 01 sierpnia 2012 - 20:33
I w dodatku nie mia nic do zbyt niskich obrotówmiska olejowa jest prościutka jak... no prosta jest
Napisany 01 sierpnia 2012 - 21:56
tak też się zastanawiałem, ale chłopaki piszą, że jednak może mieć jakiś wpływ przy zimnym silniku:)AndrewOne a tak z ciekawości to jaki wpływ ma wgięta miska olejowa na obroty silnika?
Napisany 02 sierpnia 2012 - 14:36
Napisany 09 sierpnia 2012 - 18:24
Hmmm ostatnio jak byłem pod autkiem, czyli max 2 tygodnie temu wydaje mi się, że wyglądała normalnie, ale nie jestem na 100% pewny. Dzisiaj sprawdzę i dam znać jak wygląda. AndrewOne a tak z ciekawości to jaki wpływ ma wgięta miska olejowa na obroty silnika?
Poczytałem trochę forum i koledzy podają jako przyczynę podobnych dolegliwości:
*silniczek krokowy
*czujniki temperatury silnika
*i zapchane odmy
czy rzeczywiście to mogą być przyczyny takiego stanu rzeczy jaki ja opisałem? Jeśli tak to w jakiej kolejności je sprawdzać, żeby zacząć od tej najbardziej prawdopodobnej?
I jeszcze jedno pytanie, czy może ktoś z was zna jakiegoś świetnego mechanika zajmującego się omegami we Wrocławiu albo w okolicach?
Napisany 09 sierpnia 2012 - 19:49
Poleci ktoś z was jakiś dobry sklep internetowy z oryginalnymi częściami do opla w przystępnej cenie?
Napisany 09 sierpnia 2012 - 21:08
Napisany 10 sierpnia 2012 - 20:14
Napisany 11 sierpnia 2012 - 09:55
objawy pasują do czujnika temperatury pow. zasysanego lub temp. dla ECU jak i przepływomierza. przyczyną również mogą być zaśniedziałe klemy masowe na aku jaki i te mocowane do karoserii i silnika. sprawdź ładowanie a następnie wartości czujników na zimnym jak i ciepłym silniku, ale to zrobisz tylko kompem...Witam i ja się podłączę bo mam problem z obrotami a wygląda to tak na zimnym silniku jest ok na ciepłym po przejechani około 10 -20 km tez ok ale jak przejadę z 50 km to już jest problem gaśnie mi przy dojeżdżaniu do skrzyżowania ale tylko jak mam włączoną klimatyzację bez klimy jest całkiem nieźle... błędów nie ma jest tak samo na benzynie i na gazie sekwencji silnik to 2.0 16V+ASB gdzie może być problem w sumie to gdzieś słyszałem że jak klimę się włącza to powinny obroty wzrosnać u mnie tak się nie dzieje co to może być dodam że krokowy czyściłem ... i bez zmian ...
Napisany 11 sierpnia 2012 - 19:02
Napisany 15 sierpnia 2012 - 23:07
objawy pasują do czujnika temperatury pow. zasysanego lub temp. dla ECU jak i przepływomierza. przyczyną również mogą być zaśniedziałe klemy masowe na aku jaki i te mocowane do karoserii i silnika. sprawdź ładowanie a następnie wartości czujników na zimnym jak i ciepłym silniku, ale to zrobisz tylko kompem...
Napisany 06 marca 2015 - 09:10
Witam Koledzy. Od pewnego czasu mam taki problem, przy dojechaniu do skrzyżowania, zatrzymaniu sie obroty trzymają sie w granicach 800~900 po czym po kilku sekundach stania spadają do 400-500, jak jade na luzie powolutku, ledwo się tocząć problem nie występuje, dopiero po całkowitym zatrzymaniu auta, występuje to również na gazie, identyczne objawy, błedów żądnych nie ma, poradzcie jak to naprawić
pozdrawiam!
Napisany 06 marca 2015 - 10:08
Koledzy mam identyczną sytuację. Niestety tu nikt na post kolegi z przed 3 lat nie odpisał, także powielam i proszę o pomoc
Powyższy problem nie powoduje żadnych kłopotów z jazdą, tylko trochę denerwuje ^^
Napisany 06 marca 2015 - 12:09
Koledzy mam identyczną sytuację. Niestety tu nikt na post kolegi z przed 3 lat nie odpisał, także powielam i proszę o pomoc
Powyższy problem nie powoduje żadnych kłopotów z jazdą, tylko trochę denerwuje ^^