Sprawdze to:
Schematu mi sie nie chce rysować, bo taki już jest wśród schematów od Opla Omegi B. Mogę wkleić moje wypociny w któych już kiedyś opisywałem jak to połączyć, podłaczałęm w Astrze F
A tu rozpiska zlacz:
Tempomat posiada zlacze 10 pinowe, 2 rzedy po 5 pinow oznaczone literami od A do K (z pomienieciem litery I ). Litery sa widoczne na zlaczu. Po kolei:
A - manetka, przycisk reset ("O") normalnie zwarty do +12. sluzy do dezaktywacji tempomatu.(odlaczenie od +12 wylacza)
B - manetka, przycisk "I", normalnie rozwarty, do +12 aktywacja tempomatu i zwiekszane predkosci
C - manetka, przycisk "R", normalnie rozwarty, do +12 zmniejszanie predkosci
D - czujnik sprzegla, normalnie zwarty (zwarty przy puszczonym sprzegle) do +12V. U mnie na polaczone na stale. z +12V
E - masa
F - Zasilanie, +12V, max 5A
G - swiatla STOP. ciekawostka: pozostawienie tego przewodu niepodlaczonego powoduje ze tempomat traktuje jakby byl hamulec nacisniety. Tzn aktywny stanem 'wysokim' z wewnetrznym podciaganiem do +. U siebie podlaczyme zaraz przy wlaczniku swiatel stop.
H - linia diagnostyczna. Zostawic niepodlaczone

J - polaczenie ze sterownikiem skrzyni automatycznej. pozostawic niepodlaczone przy skrzyni manualnej..
K - czujnik predkosci. Ja podlaczylem do niebiesko - czerwonego w kostce od radia.