Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Zachodniopomorskie Spot

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
730 odpowiedzi na ten temat

#661 OFFLINE   kris_k.i

kris_k.i
  • 300 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 09 marca 2009 - 21:18

myślę że skoro inni korzystają z tego miejsca bez ceregieli to dlaczego my byśmy nie mogli;) byłem w tym miejscu parę już razy, wiem jak jest w praktyce i ja się wybieram :p no Wam Panowie Wiktorzi i 7gsi nie pasuje ... no trudno...nie każdemu sie dogodzi;) w każdym razie Śniatowo 14.03 - godz: 12:00 :D

P.S.
7gsi rozmawiałeś z rzekomym zarządcą, wypytałeś o szczegóły?? poproszę o telefon kontaktowy do konkretnej osoby, zadzwonię z ciekawości;)

#662 OFFLINE   7gsi

7gsi

szypka złomega v 5.0

• 309 postów
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 09 marca 2009 - 23:24

P.S.
7gsi rozmawiałeś z rzekomym zarządcą, wypytałeś o szczegóły?? poproszę o telefon kontaktowy do konkretnej osoby, zadzwonię z ciekawości;)

a przy okazji:D zdobyłem namiar na to stowarzyszenie: organizują imprezy motoryzacyjne ;)

Stowarzyszenie FRONTKICK-TUNING

* 72-420 Dziwnów
Kamień Pomorski
ul. Dziwna 11 m 40
tel.: 0-91 381-30-82; 0- 509 843 849
e-mail: frontic@wp.pl

my chyba na jakichś innych falach nadajemy :lol:

komóra którą sam podałeś jest do prezesa, a odpowiedź na Twoje pytanie: jestem z nim w stałym kontakcie, ostatni raz rozmawiałem dzisiaj.

a, jak z nim będziesz rozmawiał, BŁAGAM przedstaw się z którego klubu omegi jesteś, by Cię przypadkiem z LOBem nie pomylił :)

#663 OFFLINE   kris_k.i

kris_k.i
  • 300 postów

Napisany 09 marca 2009 - 23:44

Stowarzyszenie FRONTKICK-TUNING jest zarzadcą tego terenu, włascicielem?? czyżby wykupili od skarbu państwa x hektarów tego terenu czy jak?? musieli sporo zapłacić ... hmmmm....z tego co wiem to owszem...pobierajją opłatę za np: wynajecie sprzętu pomiarowego i organizacje imprezy ale za teren, wjazd na płytę lotniska? mają w swojej ofercie cenowej koszt wjazdu bo chyba o to tu chodzi tak? no zapytam

a tak hipotetycznie zakładając gdybyśmy poprosili ich o zorganizowanie imprezy motoryzacyjnej na "otwartym" lotnisku w kluczewie to jakby wyglądało cenowo? gdzieś widziałem koszty za co pobierają swoje należności ale nie było tam nic o kosztach terenu.... może i faktrycznie nadajemy na innych falach a ja dalej nie rozumiem co miałbym uzgadniać z zarzadcą bo przecież nie wchodzi w grę spot (spotkanie) z wynajeciem od tej firmy ich sprzetu....ja chce tam wjechać, inni chyba też rozpalic jakiegoś grilla i może przejechac się z którymś z kolegówe do końca pasa albo nawt żonę pouczyć jeździć ;) ja rozumiem że ta firma na takich imprezach zarabia ale chyba własnie za porowadzenie tych imprez i za ich sprzęt...no kurka chyba że sie myle no ;)

rozmawiasz z prezesem ale ja nadal nie wiem o czym, może o niebieskich migdałach;)...może Wy w LOBie sobie zlot z pomocą tej firmy organizujecie a nie spot ...chyba jest zasadnicza różnica pomiędzy tymi stwierdzeniami;)

czytaj:
zlot - zazwyczaj ogólnopolski, impreza masowa
spot - okazjonalne spotkanie np: przy piwku;)

Pozdrawiam i nie chce mi sie już więcej dyskutowac na ten temat !!!!:p

#664 OFFLINE   7gsi

7gsi

szypka złomega v 5.0

• 309 postów

Napisany 10 marca 2009 - 00:50

Stowarzyszenie FRONTKICK-TUNING jest zarzadcą tego terenu, włascicielem?? czyżby wykupili od skarbu państwa x hektarów tego terenu czy jak?? musieli sporo zapłacić ... hmmmm....z tego co wiem to owszem...pobierajją opłatę za np: wynajecie sprzętu pomiarowego i organizacje imprezy ale za teren, wjazd na płytę lotniska? mają w swojej ofercie cenowej koszt wjazdu bo chyba o to tu chodzi tak? no zapytam

zadzwoń, popytaj.

a tak hipotetycznie zakładając gdybyśmy poprosili ich o zorganizowanie imprezy motoryzacyjnej na "otwartym" lotnisku w kluczewie to jakby wyglądało cenowo? gdzieś widziałem koszty za co pobierają swoje należności ale nie było tam nic o kosztach terenu.... może i faktrycznie nadajemy na innych falach a ja dalej nie rozumiem co miałbym uzgadniać z zarzadcą bo przecież nie wchodzi w grę spot (spotkanie) z wynajeciem od tej firmy ich sprzetu....ja chce tam wjechać, inni chyba też rozpalic jakiegoś grilla i może przejechac się z którymś z kolegówe do końca pasa albo nawt żonę pouczyć jeździć ;) ja rozumiem że ta firma na takich imprezach zarabia ale chyba własnie za porowadzenie tych imprez i za ich sprzęt...no kurka chyba że sie myle no ;)

Czy to nadal do mnie? Naprawdę nie jestem prezesem tego stowarzyszenia :)

rozmawiasz z prezesem ale ja nadal nie wiem o czym, może o niebieskich migdałach;)...może Wy w LOBie sobie zlot z pomocą tej firmy organizujecie a nie spot ...chyba jest zasadnicza różnica pomiędzy tymi stwierdzeniami;)

tak, rozmawiam z tym gościem o niebieskich migdałach.
tak, jest różnica pomiędzy dogadaniem jakiejś imprezy a nieuzgodnionym zajęciem czyjegoś terenu.

ORGANIZUJESZ TEGO SPOTA TO ZADZWOŃ WRESZCIE DO ZARZĄDCY TERENU, przekonaj, że to tylko kilka spokojnych osób na 1-2h które po sobie dokładnie posprzątają... masz wątpliwość czy to zarządca - sprawdź w gminie... nie chce Ci się - poszperaj chociaż w necie...

pozdrowienia & powodzenia

#665 OFFLINE   kris_k.i

kris_k.i
  • 300 postów

Napisany 10 marca 2009 - 01:11

dla spokojności ducha zadzwonie;)

to co znalazłem w necie na temat może nie wszystko ale tak na szybkiego:

Stowarzyszenie FRONTKICK-TUNING
Działalność: Organizacja zlotów pojazdów tuningowanych i car audio oraz wyścigów równoległych na dystansie ¼ mili. Propagowanie sportów motorowodnych i samochodowych. Szerzenie wiedzy o motoryzacji i bezpieczeństwie w ruchu drogowym. Do chwili obecnej Stowarzyszenie przeprowadziło pięć imprez na lotnisku w Śniatowie o charakterze sportowym

i przykład cenowy:

Cenowo wygląda ono najkorzystniej bo cena wyjściowa to 1200 PLN zawierająca:
- pomiar czasu na 1/4 milii (350 PLN)
- uporządkowanie terenu przed i po zlocie (200 PLN) ...rozumiem że to jest jakby koszt przygotowania pasa
- wynajęcie karetki oraz straży pożarnej (650 PLN)

no mowa tylko jakby o zlotach

edit:

więc dzwoniłem do stowarzyszenia i potwierdza się to że nie są oni zarządcą ani właścicielem terenu/płyty lotniska....taką informację dostałem od Pana prezesa tegoż stowarzyszenia....rozmawiałem również przed chwila z własciwa osoba w urzedzie gminy gdzie to gmina jest włascicielem, wszystko ładnie Pan mi wyjaśnił a szczegółowe informację zostawie dla siebie:p

Śniatowo 14.03 - godz: 12:00

1. kris_k.i
2. krzysio700 na 54%
3. bziku 90% reszta to życie
4. Nexus62
5. lukaszkasza 90% bo różnie to bywa
6. waldemar53
7. Eddek na 93,66%
8. Pylek

#666 OFFLINE   7gsi

7gsi

szypka złomega v 5.0

• 309 postów

Napisany 10 marca 2009 - 10:34

więc dzwoniłem do stowarzyszenia i potwierdza się to że nie są oni zarządcą ani właścicielem terenu/płyty lotniska....taką informację dostałem od Pana prezesa tegoż stowarzyszenia....rozmawiałem również przed chwila z własciwa osoba w urzedzie gminy gdzie to gmina jest włascicielem, wszystko ładnie Pan mi wyjaśnił ale jednak szczegółowe informację zostawie dla siebie

nie, no, nie będź taki, pochwal się nabytą wiedzą.

:)

#667 OFFLINE   kris_k.i

kris_k.i
  • 300 postów

Napisany 10 marca 2009 - 10:48

pozwól że zdobyta wiedzę jednak zostawię dla siebie;)....pewnie podzielę się nią z zaufanymi ludźmi w klubie..właściwie powiem jedno....LOB ktoś was kręci lub nie chce wszystkiego powiedzieć ale dlaczego...hehe...pewnie dlatego że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o $$$ :p

#668 OFFLINE   7gsi

7gsi

szypka złomega v 5.0

• 309 postów

Napisany 10 marca 2009 - 11:20

pozwól że zdobyta wiedzę jednak zostawię dla siebie;)....pewnie podzielę się nią z zaufanymi ludźmi w klubie..właściwie powiem jedno....LOB ktoś was kręci lub nie chce wszystkiego powiedzieć ale dlaczego...hehe...pewnie dlatego że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o $$$ :p

sugerujesz, że urzędnicy Gminy Kamień Pomorski udzielają błędnych informacji o własnym mieniu i możliwościach organizacji imprez na omawianym terenie?

rozumiem, że uzyskałeś oficjalną zgodę na organizację spota na tym terenie?

czyli jedę tam, grilluję, latam po lotnisku 230km/h i nikt się nie przypierniczy?

:)

#669 OFFLINE   kris_k.i

kris_k.i
  • 300 postów

Napisany 10 marca 2009 - 11:23

wybacz ale tłumacz sobie jak chcesz;)...ja juz swoją wiedze mam i koniec kropka.

#670 OFFLINE   Eddek

Eddek

Superupierdliwiec

• 110 postów

Napisany 10 marca 2009 - 13:26

kris_k.i, kurde, da sie przejechac 300km i wjechac na grilla czy nie? :]

#671 OFFLINE   kris_k.i

kris_k.i
  • 300 postów

Napisany 10 marca 2009 - 13:44

da sie:ok:

#672 OFFLINE   Łobuz

Łobuz
  • 686 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 10 marca 2009 - 15:37

BŁAGAM przedstaw się z którego klubu omegi jesteś, by Cię przypadkiem z LOBem nie pomylił

czyli jedę tam, grilluję, latam po lotnisku 230km/h i nikt się nie przypierniczy?

Możesz latać i 300 km/h (w końcu masz szybki kolor :D) byle by Cię z OKP nie pomylili pamiętaj przedstaw się, że jesteś z LOB-u :p :looz:

#673 OFFLINE   bziku

bziku

Oszołom

• 86 postów

Napisany 10 marca 2009 - 16:45

Uspokójcie się już. Spot będzie jaki będzie, najwyżej dostaniemy mandaty lub nie. Pal sześć do kogo należy ten teren. Ja tam jadę poznać ludzi nawet na parkingu przy drodze jeśli tak będzie trzeba ;). Powiewa mi lokalizacja, bo i tak sporo kilometrów przejadę, więc ważne czy ktoś będzie na spocie, a nie to gdzie będzie spot.

#674 OFFLINE   Eddek

Eddek

Superupierdliwiec

• 110 postów

Napisany 10 marca 2009 - 17:35

:piwo2::kumple::brawo: Dobrze prawi! :)

#675 OFFLINE   G.A.D.T.I.

G.A.D.T.I.
  • 936 postów

Napisany 10 marca 2009 - 18:07

Spotkamy się na kurwidołku o 11.00

#676 OFFLINE   kris_k.i

kris_k.i
  • 300 postów

Napisany 10 marca 2009 - 19:31

ja ze ś-cia też o 11:00 wyruszam, grilla biore, węgiel i coś na ruszt:D;)

#677 OFFLINE   pawel18702

pawel18702

Citroen C5 to jest to!!!

• 550 postów

Napisany 10 marca 2009 - 19:53

Kuźwa ja też bym tak chciał ,ale dopiero wszystko wyjaśni się w czwartek cholercia!!!!:-x

#678 OFFLINE   7gsi

7gsi

szypka złomega v 5.0

• 309 postów

Napisany 10 marca 2009 - 20:24

Możesz latać i 300 km/h (w końcu masz szybki kolor :D)

załatwiliście wjazd na lotnisko - obiecuję w sobotę przetestować, czy żółty pójdzie te 300 :D Chętnie przetestuję, jak sobie radzą w tej materii inne bestyjki :metal:

byle by Cię z OKP nie pomylili pamiętaj przedstaw się, że jesteś z LOB-u :p :looz:

spoko, jestem z OKP; kolega Kris nie jest z LOB; wolę unikać durnych nieporozumień na etapie organizacji imprez, ostatnio sporo tych klubów omegi się zrobiło :D

#679 OFFLINE   kris_k.i

kris_k.i
  • 300 postów

Napisany 10 marca 2009 - 21:00

kolega Kris nie jest z LOB;

uwierz mi, naprawdę, i ja sie z tego cieszę:p;)

Śniatowo 14.03 - godz: 12:00

1. kris_k.i
2. krzysio700 na 54%
3. bziku 90% reszta to życie
4. Nexus62
5. lukaszkasza 90% bo różnie to bywa
6. waldemar53
7. Eddek na 93,66%
8. Pylek

#680 OFFLINE   lukaszkasza

lukaszkasza
  • 26 postów

Napisany 10 marca 2009 - 21:57

kris_k.i napisał:
ja ze ś-cia też o 11:00 wyruszam, grilla biore, węgiel i coś na ruszt:grin::wink:

to mam sprawe, do sniatowa to trafie bez problemu ale tam raczej nie mam wielkiego znaku "LOTNISKO @ GRILL" wiec jesli Ci nie przeszkadza to zrobimy mini spociszek w ś-ciu przed wyjazdem i pojechal bym z (za) Toba