heh to tylko seria "z" sonego a ona tania nie jest:)jezeli chodzi o LCD to yebnijcie sobie 200 HZ i po sprawie
Panowie pracuje w branzy i jestem kierownikiem dzialu RTV w firmie X
Bawi mnie to jak wszyscy maja cisnienie na full HD ktorego w Polsce tak na prawde nie ma:)Wyjatki jesli masz odtwarzacz Bluray,PS3 lub kamere full HD
i ogladasz nagrany na niej material.Wszystkie Kanaly telewizyjne tzw.HD
to nie jest prawdziwe full HD one sa poprostu wyskalowane 16:9:D
wiec graja ladnie na cyfrowych TV bo one maja takie scalowanie:)
teraz moje zdanie odnosnie PLAZMA vs LCD.Jeszcze 1,5 roku temu jakby ktos mi powiedzial ze plazma jest lepsza to bym zabil smiechem:czerwona_kartka:
Pojawily sie w konu plazmy godne uwagi firmy Panasonic serie:
Pv8----->HD READY
pv80---->praktycznie to samo co poprzednik troche wyzszy kontrast jedno hdmi wiecej i czytnik kart SD oraz wyjscie D-sub(komputer)
py8--->plazma full HD
py80--->plazma full HD
py85---> analogicznie malo sie rozni od poprzednika.
przeprowadzone testy na najslabszym zawodniku pv8 wlaczone zdjecie(obraz statyczny) na 2 dni i 3 noce:) zero efektu wypalenia:o:shock:
kolejny mit plazmy pobieraja wiecej pradu:
jesli LCD ma napisane 200w to zawsze przez godzine "wezmie" 200W.
Jesli plazma ma napisane 255w(model pv8 37 cali) oznacza to ZE MAKSYMALNIE przez godzine moze pobrac 255W.Stanie sie to jednak tylko w przypadku jesli plazma bedzie swiecic(ekran bedzie bialy) na bialo przez godzine.Czy ktos tak oglada telewizje??:DJesli ogladamy normalnie film/program tv i wystepuje kolor czarny lub bardzo ciemny plazma wylacza w tym miejscu pixele i uzyskuje prawdziwa czern a co za tym idzie spada pobor pradu:)sprawdzane miernikiem plazma pv8 37 cali srednio pobiera 190Wat na godzine.
Kolejny mit:plazmy krocej dzialaja szybciej sie psuja:
panasonic daje gwarancje na 100tys godzin grania matrycy(przez 100tys.godzin kolory nam nie wyblakna--->czego nie mozna powiedziec o LCD i slynnych Rogach matrycy ktore najszybciej traca kolory)w LCD to max 60 tys godzin ale kolory wyblakna.Swoja droga fajny chwyt marketnigowy KTO NA BOGA BEDZIE TAK DLUGO TRZYMAL TV?Max to 4-5 lat po kiego grzyba mi 30lat?

Jesli lubisz sport/filmy akcji musisz miec szybka matryce zeby nie bylo efektu smuzenia:) Szybkosc dzialania matryc w LCD to od 2-8 ms(im mniej tym szybsza matryca)najnizszy panasonic czas reakcji matrycy:0,001tysieczna ms:)dodatkowo wszystkie plazmy Panasonica maja 100Hz za ktore w LCD trzeba dobulic:)
czyli znowu LCD dostaje baty:p
A teraz najlepsze jesli kupisz LCD i postawisz w domu kolory beda Ci sie podobac:)ale pozycz od kumpla plazme i postaw ja przy swoim LCD to poprosisz o zyletke:)
kolejna sprawa jesli masz slaby sygnal(analog) nie pchaj sie w LCD
bo jak puscisz sygnal wyskalowany 4:3 na LCD to bedzie obraz porozciagany(mniej widoczne przy mniejszych przekatnych).Tutaj znowu Plazma wiedzie prym bo ma o niebo lepsze autoskalowanie i obraz nie bedzie az tak porozciagany)
to tyle troszke sie rozpisalem:)Powiem jedno jesli plazma to tylko Panasonic ewentualnie LG ale bron Cie Panie Boze przed Plazmami samsunga(wystepuje efekt wypalenia)
wszystko co tu napisalem jest poparte doswiadczeniem,co zrobicie z ta wiedza wasza sprawa nie ma sensu nikgo przekonywac na sile:)
I jeszcze jedna sprawa wiekszosc ludzi ktora twierdzi ze Plazmy sa do **** nie potrafilaby ich odroznic od LCD,a juz na bank nie miala z nimi stycznosci
ale duzo sie naczytali w "pani domu" wiec sa expertami:)
zyjemy w ciekawych czasach wszyscy znaja sie na telewizorach,samochodach i polityce i na wielu innych aspektach zycia:)
ARTYKUL NIE JEST SPONSOROWANY:D
Jakby co sluze pomoca ewentualnym rabatem jesli ktos zjawi sie u mnie w sklepie i powola sie na forum:)
pozdrawiam