Napisany 22 listopada 2008 - 19:58
Napisany 22 listopada 2008 - 20:29
Witam proszę o pomoc! mam usterkę tego typu że auto na ciepłym silniku przerywa powyżej 5 tyś obrotów przez to ten kod 19 ale dziś mi się przytrafiło takie coś jak świecenie TC ABS i do tego licznik nie działa raz na chwile ożył licznik i w tym samym momencie zgasły kontrolki i zaś po jakimś czasie znów zaświeciły... kody sprawdzone tylko 19.. który niema nic wspólnego, co robić ?? Pomocy...
Napisany 22 listopada 2008 - 21:05

Napisany 22 listopada 2008 - 21:25
dołączam do was dziś mnie coś podobnego spotkało...
Witam proszę o pomoc! mam usterkę tego typu że auto na ciepłym silniku przerywa powyżej 5 tyś obrotów przez to ten kod 19 ale dziś mi się przytrafiło takie coś jak świecenie TC ABS i do tego licznik nie działa raz na chwile ożył licznik i w tym samym momencie zgasły kontrolki i zaś po jakimś czasie znów zaświeciły... kody sprawdzone tylko 19.. który niema nic wspólnego, co robić ?? Pomocy...
19 to czujnik polozenia walu - zmierz rezystancje - masz setki razy poruszane na forum gdzie i jakie wartosci. co do bledow abs.tc to nie zczytasz spinaczem.
Napisany 22 listopada 2008 - 21:47
Napisany 22 listopada 2008 - 22:03
- na smietnik ma za malo co powoduje blad 19 i moze byc przyczyna gasniecia, problemow z zapalaniem itp.mierzyłem mam poniżej 400 ochma.
opelscanner bez problemu radzi sobie z abs i tc.
Napisany 22 listopada 2008 - 22:22

Dziś odpaliłem auto i ABS, TC, licznik działał aż dopóki nie przyhamowałem.
kontrolki świecą ABS TC i nie działa licznik i wspomaganie (słabsze). jutro się okaże po podpięciu kompa.
Napisany 24 listopada 2008 - 20:49
dzięki beast czytałem trochę tych postów związanych z błędem o numerze 19, wiem i tak zrobię i kupie nówkę ale zrobię tak jak mi pisałeś miernik w łapę i do sklepu...
kontrolki świecą ABS TC i nie działa licznik i wspomaganie (słabsze). jutro się okaże po podpięciu kompa.
No i co tam wykazalo priv86? Mnie to juz do szalu doprowadza. Ciekawe co ma wspolnego z ABS wspomaganie kierownicy. Mi tez slabnie ale nie zawsze. Czeski film.
Napisany 25 listopada 2008 - 19:01
dzięki beast czytałem trochę tych postów związanych z błędem o numerze 19, wiem i tak zrobię i kupie nówkę ale zrobię tak jak mi pisałeś miernik w łapę i do sklepu...
No i co tam wykazalo priv86? Mnie to juz do szalu doprowadza. Ciekawe co ma wspolnego z ABS wspomaganie kierownicy. Mi tez slabnie ale nie zawsze. Czeski film.
Witam.
podpiąłem pod scannera i nic żadnego błędu. na wykresach czujniki ok nie było żadnego zawahania ale to sprawdzałem w czasie gdy abs działa, sprawdzę jak będzie nie sprawny a najciekawsze to nie mogłem zalogować się do kompa musiałem wybrać rocznik 99 i wlazło i żadnych błędów

beast?? masz może opel scanner po polsku ?? ale na rs232, bo mam softta PL ale na usb i nie działa z moim pod rs232
Napisany 25 listopada 2008 - 19:32
Witam.
podpiąłem pod scannera i nic żadnego błędu. na wykresach czujniki ok nie było żadnego zawahania ale to sprawdzałem w czasie gdy abs działa, sprawdzę jak będzie nie sprawny a najciekawsze to nie mogłem zalogować się do kompa musiałem wybrać rocznik 99 i wlazło i żadnych błędów![]()
beast?? masz może opel scanner po polsku ?? ale na rs232, bo mam softta PL ale na usb i nie działa z moim pod rs232
mam usb ale ang.
Napisany 25 listopada 2008 - 20:32
Napisany 25 listopada 2008 - 22:22
jak byś chciał to mogę Ci przesłać polską wersje na e-maila... ( działa na usb)
wole oryginal ang. pozatym masz 1.0.1.65 czy 69 ?
Napisany 25 listopada 2008 - 22:46

Napisany 25 listopada 2008 - 22:54
nio niestety 65
no to tymbardziej mnie nie interesuje

Napisany 26 listopada 2008 - 10:32
Napisany 26 listopada 2008 - 10:34
a może byś mi przesłał tą twoją wersje ?? na e-maila:D
nie bedzie ci dzialac. zmiana 65 na 69 wymaga zmiany wsadu w fejsie
Napisany 26 listopada 2008 - 20:34
http://img91.imagesh...beztytuuwo1.jpg a to przy jeździe 10 km/h
http://img147.images...eztytuu2hc2.jpg przy jeździe 50km/h
co to znaczy AVG ??
Napisany 28 listopada 2008 - 20:56

Beast wcześniej jak wszedłem do ABS+TC pisał mi jakiś numer osmio cyfrowy i na końcu DX czyżby to model DX ???? masz taką na pozbycie?? za ile ??
Napisany 28 listopada 2008 - 21:06
dziś znów mi świecą kontrolki ABS TC i do tego licznik nie działa, ale zauważyłem że jak wyjmę bezpiecznik od abs to te kontrolki świecą na pół przymrużone. do tego podpiąłem pod kompa (opel scanner) i co najgorsze nie moge wejść do głównego ecu anie do ABS+TC
![]()
Beast wcześniej jak wszedłem do ABS+TC pisał mi jakiś numer osmio cyfrowy i na końcu DX czyżby to model DX ???? masz taką na pozbycie?? za ile ??
czujniki wygladaja ok. AVG to skrot od average.
co do pompy to w srode przyjezdza oma v6 z 99 wiec na 100% z DXem. rozumiem ze po takim niedzialaniu i ponownym podpieciu bledow nie ma ?
Także otagowane jednym lub więcej z tych słów kluczowych: ABS
Technika →
Elektryka i Elektronika →
Czujnik abs - nie działający prędkościomierzRozpoczęte przez graci26 , 16 lis 2015 ![]() |
|
![]()
|