Jeśli się myję, proszę o poprawienie.
Mylisz się.
Napisany 05 lutego 2016 - 01:56
Napisany 05 lutego 2016 - 08:40
większe przełożenie dyfra to lepszy but i mniejszy v-max
Panowie odświeże tematrozkodowałem VIN i wg niego mam przełożenie 3.45 a jak stanę na piasku i betonie to tylko jedno koło kręci tam gdzie lżej i tu moje pytanie czy to przełożenie wpływa na przyśpieszenie czy prędkość, dodam że oma wyciąga fabryczne 195 km/h i nie chce szybciej jechać
a szpera też z vina wychodzi ? może nie masz, bo ktoś kiedyś dyfer zmienił albo się skończyła szpera. Bo takie zachowanie to ma zwykły dyfer
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno
" Nie możesz być pewien swej racji, jeśli o argumentach swoich oponentów nie będziesz wiedział więcej od nich samych "
Auto Serwis KrakówNapisany 05 lutego 2016 - 12:40
czyli moje 3.45 to bardziej na prędkość wpływa niż przyśpieszenie ?jedno i drugie. Zmieniłem z 3.45 na 3.7 i jest dużo fajniej. Auto idzie z niskich obrotów, lepiej przyspiesza, niestety kosztem mniejszej prędkości V-max. Nie wiem, o ile spadła, ale przy 100km/h na V biegu jest ok 200-250 obr/min więcej. Ale i tak warto było zmieniać, jeździ się o niebo lepiej w mieście.
Napisany 05 lutego 2016 - 14:54
a szpera też z vina wychodzi ? może nie masz, bo ktoś kiedyś dyfer zmienił albo się skończyła szpera. Bo takie zachowanie to ma zwykły dyfer
Tak, szpera także wychodzi po vinie.
Napisany 05 lutego 2016 - 15:41
jedno i drugie. Zmieniłem z 3.45 na 3.7 i jest dużo fajniej. Auto idzie z niskich obrotów, lepiej przyspiesza, niestety kosztem mniejszej prędkości V-max. Nie wiem, o ile spadła, ale przy 100km/h na V biegu jest ok 200-250 obr/min więcej. Ale i tak warto było zmieniać, jeździ się o niebo lepiej w mieście.
zmieniałeś tylko dyfer czy coś jeszcze ?
Napisany 20 sierpnia 2016 - 11:58
Mam pytanie,czy poza przełożeniami sa różnice w dyfrach ze szperą pomiędzy 2.0 /2.2 3.0v6 ? czyli jak się domyślacie czy szpera z 2.0 zniesie moment 3.0 v6?
Napisany 20 sierpnia 2016 - 17:20
moment zniesie, ale były różne rozstawy śrub żeby skręcić dyfer z wałem
Napisany 20 sierpnia 2016 - 19:05
Ale zawsze można zmienić ów flansze od wałka atakującego że starego/innego dyfra i po sprawie:-)Ja musiałem zmienić flansze bo dyfer wiedział w 2.0 w benzie a u mnie V-ka i większy rozstaw śrub.Szpera wytrzyma wszelakie przekładki z mocniejszego silnika do słabszego i odwrotnie.moment zniesie, ale były różne rozstawy śrub żeby skręcić dyfer z wałem
Napisany 21 sierpnia 2016 - 02:42
Ale zawsze można zmienić ów flansze od wałka atakującego że starego/innego dyfra i po sprawie:-)Ja musiałem zmienić flansze bo dyfer wiedział w 2.0 w benzie a u mnie V-ka i większy rozstaw śrub.Szpera wytrzyma wszelakie przekładki z mocniejszego silnika do słabszego i odwrotnie.
skomplikowana to operacja?
Napisany 21 sierpnia 2016 - 06:07
Napisany 21 sierpnia 2016 - 15:10
ok, jeszcze szybkei pytanie bo nie mogę nigdzie znaleźć jakie jest przełożenie mostu w 3.0 V6 automat(taki mam aktualnie założony) na allegro jest most 3.7
Napisany 21 sierpnia 2016 - 17:52