To dolej go na tyle aby był w pobliżu kreski max na bagnecie. V6-stki lubią wysoki stan oleju.Jak czytalem komunikaty z forum to innaczej oznacza ze brak oleju w silniku tak ? spr bagnet i jest go w normie (do tego byl wymieniany z 2 tys km temu) Nie wiem o co mu chodzi....

KOMUNIKATY
Napisany 24 lipca 2007 - 16:26
Napisany 24 lipca 2007 - 16:30
Witam
Panowie komputer wywietla mi cos takiego
Obrazek
Jak czytalem komunikaty z forum to innaczej oznacza ze brak oleju w silniku tak ? spr bagnet i jest go w normie (do tego byl wymieniany z 2 tys km temu) Nie wiem o co mu chodzi....
Oelmangel. V lubia miec stan na max, jesli masz w polowie to zaczyna ci sie wyswietlac ten blad. dolej do max i zniknie, chyba ze masz walniety czujnik to zostanie. pozatym wypadalo by naprawic sobie wyswietalcz bo juz niewiele na nim widac. polecam tego goscia
http://www.allegro.p...php?uid=1058183
robilem swoj u niego
Napisany 24 lipca 2007 - 17:14

Napisany 02 października 2007 - 21:44

Napisany 14 października 2007 - 15:27
Napisany 14 października 2007 - 19:23
Witam jestem nowy!
![]()
kupiłem Omege 2,5 v6 i tak narazie wszystko działa ale na wyświetlaczu nie pokazuje mi tej funkcji jak w okisie reszta jest ok . Co to jest i jak to naprawic
a pokazuje chwilowe spalanie ? jesli tak to nie ma odczytu ze zbiornika. sprawdz kable przy pompie paliwa
Napisany 26 października 2007 - 20:53
prosze o tlumaczenie komunikatow kompa z wloskiego oblukalem juz "pol" neta i na foru tez nie moge znalesc jesli ktos ma prosze!

chodzi mi o funkcje kontrolne
slownik wloski na nic sie nie przyda bo wyswietlaja sie skroty a nie cale wyrazy
Napisany 27 października 2007 - 22:28
Napisany 28 października 2007 - 10:14
damian_str8, znajdz kolego kto moze ci sie podpiąc pod kompa i zmienic Ci na jezyk angielski lub niemiecki do wyboru...:)lub mozesz zjawic sie na spot lub zlot i napewno ktos Ci pomoze to zrobic. U mnie zrobił to kolega Beast. Pozdro...
ja sie do Przeworska nie wybieram w najblizszym czasie

Napisany 28 października 2007 - 20:41
Tylko bądż miły dla pana z recepcji serwisu

60 zł kosztowała mnie diagnostyka Techem 2-jką, nie wiem ile liczą za zmianę języka. Tu masz numer do nich, zadzwoń i zapytaj: 17 855 52 71.
Napisany 31 października 2007 - 16:54
Napisany 31 października 2007 - 16:58
a może ktoś napisze mi coz to znaczy OLSTAND PRUFEN. Proszę w miarę o szybką odpowiedź. ten komunikat zapala mi się w trakcie jazdy na trasie po przejechaniu około 10 km.
dolej oleju do max i zniknie.
Napisany 02 listopada 2007 - 16:23

Napisany 02 listopada 2007 - 16:59
sprawdzaqłem tan oleju i jest ok!
czyli tyle ile powinno być na bagnecie!
czy to może być coś innego????
na bagnecie powinno byc MAX. jesli bedzie kolo polowy to bedzie ci sie zapalal blad
Napisany 05 kwietnia 2008 - 21:49
Napisany 06 kwietnia 2008 - 17:20
Mam problem z komunikatem : check oil level. olej wymieniany był tydzień temu,mimo to komunikat dalej sie pojawia. Proszę o pomoc.
Napisany 06 kwietnia 2008 - 17:29
Witam ,u mnie na wyswietlaczu wyswietlaja sie wszystkie bledy tz. ten ze w silniku nie ma oleju, ze klocki do wymiany, ze za malo w spryskiwaczu plynu i w chlodnicy ale wszystko mam wymienione i wszystkich plynow mam maks a beldy nie znikaja czy mozle ze trzeba zresetowac komputer czy cos? bo niedawno wymienilem wyswietlacz na nowy z innej omegi czy to ma cos wspolnego?
a wczesniej miales z komputerem czy tylko radio date i godzine ?
Napisany 06 kwietnia 2008 - 19:13
Witam ,u mnie na wyswietlaczu wyswietlaja sie wszystkie bledy tz. ten ze w silniku nie ma oleju, ze klocki do wymiany, ze za malo w spryskiwaczu plynu i w chlodnicy ale wszystko mam wymienione i wszystkich plynow mam maks a beldy nie znikaja czy mozle ze trzeba zresetowac komputer czy cos? bo niedawno wymienilem wyswietlacz na nowy z innej omegi czy to ma cos wspolnego?
U mnie też to samo od jakiegoś czasu a szczególnie jak był mróz, to wyświetlał mi wszystkie możliwe komunikaty (klocki, płyn spryskiwaczy,komunikaty o oleju,) brakowało tylko komunikatu o światłach i co jest grane, dodam że wszystkie wyzej wymienione rzeczy są w porzadku
Napisany 06 kwietnia 2008 - 22:00
Napisany 09 kwietnia 2008 - 16:36
U mnie panowie wszystkie komunikaty ok tylko jeden mnie gnębi a mianowicie zasięg , na oustawym zbiorniku z swiecącym "Żydem" podaje mi raz 444 mil raz 546 a wiem że na 10 l 2.5 v6 nie zrobi 600 km :mrgreen: co moze byc ?
sama kontrolka od rezerwy po wlaniu ok 15 l gasnie więc pływak chyba ok. ?
czekam na sugestie i z góry tnx