Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

kolejny wypadek z udziałem omegi

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
504 odpowiedzi na ten temat

#381 OFFLINE   irzyk

irzyk

Jestem Kubuś

• 1 060 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 10 czerwca 2013 - 20:41

A ja napisałem w sensie, że mi jej i właściciela szkoda, bo to przykry widok w dodatku auta, które darzę sympatią.
Nawet miałem kartkę wsadzić z numerem telefonu czy jakieś porady lub części nie potrzebuje i chyba tak zrobię.

#382 OFFLINE   smokebite

smokebite

Omega Garage

• 1 750 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: silnik od innego auta

Napisany 10 czerwca 2013 - 20:50

SM czy policja dopóki auto jest zarejestrowane i opłacone nie ma prawa się nim zająć..

oczywiście że ma podstawy prawne. Np. gdy zagraża bezpieczeństwu

Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno

" Nie możesz być pewien swej racji, jeśli o argumentach swoich oponentów nie będziesz wiedział więcej od nich samych "

Auto Serwis Kraków
Opel Saab
515 018 365

#383 OFFLINE   cugiel

cugiel
  • 1 678 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 10 czerwca 2013 - 21:58

Prawo o ruchu drogowym
Art. 50a.

1. Pojazd pozostawiony bez tablic rejestracyjnych lub pojazd, którego stan wskazuje na to, że nie jest używany, może zostać usunięty z drogi przez straż gminną lub Policję na koszt właściciela lub posiadacza.

Nieszczęście ludzkie to jedno i wiadomo że nikt nie chce aby go coś podobnego spotkało ale jest też druga strona medalu. Na przykład blokowanie potencjalnego miejsca parkingowego, wszyscy wiemy jak jest w miastach każdy kawałek zapchany. A tu stoi wrak i nie dość ze szpeci to miejsce zajmuje.

Zagrożenie dla innych to inna sprawa. Załóżmy że grupka nieświadomych niczego dzieciaków zacznie majstrować przy kobyłce i po prostu zrzucą to auto robiąc sobie krzywdę. Nikt by nie chciał aby jego dziecko spotkało coś takiego.

Ja na miejscu właściciela bym i tak to auto jak najprędzej schował na jakiejś zamkniętej posesji. Niestety ale prędzej czy później ktoś się nim zainteresuje i po prostu to auto rozkradną.

#384 OFFLINE   bzyku9999

bzyku9999
  • 318 postów
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 10 czerwca 2013 - 22:07

ale jeżeli jest zarejestrowane i opłacone, to jest to moje i nikt nie ma prawa tego ruszyć.

A ze polowa plynow z niego wycieka, to juz inna sprawa malo wazna,puzniej jak juz auto zniknie, dzieci beda sie mialy na czym poslizgac,tyle oleju pozostawi na asfalcie

#385 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 10 czerwca 2013 - 23:30

Ja mysle ze te plyny co mialy wyciec, to juz dawno wyciekly i dalej nie ciekna. Bo watpie, aby byly na bierzaco uzupelniane.
Co do miejsca parkingowego, to gdyby to bylo sprawne auto, to tak samo bedzie je zajmowalo, jak to uszkodzone.
Czy ktos kto posiada auto i jezdzi nim raz na kilka miesiecy jest pozbawiony prawa do miejsca parkingowego?

Skontaktujcie sie z wlascicielem, moze ma jakis powod dla ktorego auto wyglada jak wyglada.

A wszystkim uchostrzelcom mowmy stanowcze NIE. Dzisiaj podpierdzielisz kogos, jutro ktos podpierdzieli ciebie i bedzie placz, ze wlasnie kase zbierales na naprawe, a tu przez sasiada masz wiecej do zbierania.

Sa sytuacje w zyciu, gdzie trzeba poczekac na naprawe, choc faktem jest, ze kolo mozna by zostawic w aucie.

Co do grzebania przy kobylce to nie wiem jaka sile musialyby miec dzieci, aby auto z niej spadlo, jak do tej pory sie trzyma to bedzie sie tak trzymac, az ktos jej nie usunie po podniesieniu auta lewarkiem.

Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#386 OFFLINE   Szopen

Szopen

Zagazować cały świat !

• 451 postów

Napisany 10 czerwca 2013 - 23:53

Zagrożenie dla innych to inna sprawa. Załóżmy że grupka nieświadomych niczego dzieciaków zacznie majstrować przy kobyłce i po prostu zrzucą to auto robiąc sobie krzywdę. Nikt by nie chciał aby jego dziecko spotkało coś takiego.

kometa spadnie i całe osiedle pójdzie w ***** (nawet to niewinne słowo jest ocenzurowane :masakra:)
Ruszyć kobyłkę, na której jest coś o wadze około 500 kilo ... POWODZENIA. Silne masz dzieciaczki na osiedlu :szpital:

A kto chce dzwonić, donosić .. droga wolna. Wieść i tak rozniesie się po osiedlu, prędzej czy później ludzie się dowiedzą i donosiciel będzie szykanowany na każdym kroku. Proste :)

Kiedyś każdy naprawiał na osiedlu samochód, były specjalne miejsca, najazdy .... a teraz ? ...

#387 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 11 czerwca 2013 - 15:43

Kiedyś każdy naprawiał na osiedlu samochód

Nie każdy, bo ja na ten przykład nie miałem takiej przyjemności :lol:

#388 OFFLINE   Maro

Maro
  • 4 000 postów

Napisany 11 czerwca 2013 - 17:56

Ciekawe jakby to był jaki Golf II czy tak samo byście bronili padła? Dla mnie taki złom nie powinien stać na osiedlu.

#389 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów

Napisany 11 czerwca 2013 - 18:40

obojetnie co to by nie bylo, to nie lubie osob ktore podpierdzialaja kogos innego, bo w imie czego??

#390 OFFLINE   FatBoy82

FatBoy82
  • 145 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Silnik: 3.0i 24v C30SE

Napisany 11 czerwca 2013 - 18:42

w imie porządku na wspólnym podwórku :p
Oj Szwajcaria by Ci sie nie spodobała ;)

#391 OFFLINE   Maro

Maro
  • 4 000 postów

Napisany 11 czerwca 2013 - 18:42

obojetnie co to by nie bylo, to nie lubie osob ktore podpierdzialaja kogos innego, bo w imie czego??

Tu się z Tobą zgodzę, bo nie o to mi chodziło a o to, że jakby to było moje auto to tak bym tego nie zostawił. Widać, że właściciel ma ******** :masakra:

#392 OFFLINE   smokebite

smokebite

Omega Garage

• 1 750 postów

Napisany 11 czerwca 2013 - 20:31

Ruszyć kobyłkę, na której jest coś o wadze około 500 kilo ... POWODZENIA. Silne masz dzieciaczki na osiedlu :szpital:

kolega tylko podał przykład zagrożenia

Tu się z Tobą zgodzę, bo nie o to mi chodziło a o to, że jakby to było moje auto to tak bym tego nie zostawił. Widać, że właściciel ma ******** :masakra:

a może nie ma pieniędzy by naprawić auto ? to nie jest samochód za 200tyś że każdy właściciel jest na tyle bogaty by odrazu naprawić/kupić drugi. Albo ma problem z ubezpieczalnią by mu wypłacili pieniądze (jeśli to nie jego wina była). Nie wiadomo bo może faktycznie ma gdzieś to auto :hmm:

" Nie możesz być pewien swej racji, jeśli o argumentach swoich oponentów nie będziesz wiedział więcej od nich samych "

Auto Serwis Kraków
Opel Saab
515 018 365

#393 OFFLINE   Maro

Maro
  • 4 000 postów

Napisany 11 czerwca 2013 - 20:37

a może nie ma pieniędzy by naprawić auto ?

Nie pisałem o naprawie tylko przestawienie w bezpieczne (najbardziej dla samego właściciela) miejsce ;)

#394 OFFLINE   smokebite

smokebite

Omega Garage

• 1 750 postów

Napisany 11 czerwca 2013 - 20:40

Nie pisałem o naprawie tylko przestawienie w bezpieczne (najbardziej dla samego właściciela) miejsce ;)

ja też bym wolał postawić u kogoś na działce niż pod blokiem. Ale są ludzie którzy mieszkają w bloku i nie znają nikogo na tyle dobrze by dogadać się i u niego wstawić auto

Auto Serwis Kraków
Opel Saab
515 018 365

#395 OFFLINE   bzyku9999

bzyku9999
  • 318 postów
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 11 czerwca 2013 - 20:49

Ciekawi mnie, czy jak bys widzial jak ktos kogos pala w leb wali i ten trafia do szpitala, czy bys go nie podpierniczył? Wiem ze to nie ma zadnego zwiazku z toczacym sie tematem,ani tym bardziej nie mozna tego rownac,ale chodzi mi o twoje nastawienie i przekonania do pewnych spraw.

#396 OFFLINE   irzyk

irzyk

Jestem Kubuś

• 1 060 postów

Napisany 11 czerwca 2013 - 21:31

Nie sądziłem, że tak żywą dyskusję wywołam tym biednym autem na kobyłkach :o

#397 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów

Napisany 11 czerwca 2013 - 21:42

Ciekawi mnie, czy jak bys widzial jak ktos kogos pala w leb wali i ten trafia do szpitala, czy bys go nie podpierniczył ? Wiem ze to nie ma zadnego zwiazku z toczacym sie tematem,ani tym bardziej nie mozna tego rownac,ale chodzi mi o twoje nastawienie i przekonania do pewnych spraw.

podpierdzielic kogos, kto nikomu krzywdy zadnej nie robi, a wezwac odpowiednie sluzby w celu ratowania czyjegos zdrowia lub dobytku to calkem odmienne sprawy i prosze nie mieszajmy ich ze soba.

wiec moje nastawienie juz znasz ;)

#398 OFFLINE   RysiuGT

RysiuGT

Project never completed...

• 965 postów
  • Silnik: 2.6 V6 Y26SE

Napisany 23 czerwca 2013 - 21:20

http://www.sadistic....ta-vt209081.htm

2:08

#399 OFFLINE   chomiczek

chomiczek

Administrator

• 15 postów

Napisany 02 lipca 2013 - 09:17

W nocy z soboty na niedzielę, około północy, do bardzo groźnego wypadku doszło w Andrychowie na ulicy Batorego, a granicy z Wieprzem. Opel omega wypadł z drogi i uderzył w drzewo. W pojeździe uwiezione były dwie osoby - kierowca i pasażerka. Strażacy musieli użyć specjalistycznego sprzętu, aby wyciągnąć rannych.

Policja informuje, 39-letni kierowca, mieszkaniec gminy Andrychów, był pijany. Miał 1,4 promila alkoholu w wydychanym powietrzu.

źródło: http://www.mamnewsa....cami-andrychowa

#400 OFFLINE   transbol

transbol
  • 62 postów

Napisany 11 lipca 2013 - 12:36

http://www.lublin112...chodow-zdjecia/