kolejny wypadek z udziałem omegi
Napisany 10 czerwca 2013 - 20:41
Nawet miałem kartkę wsadzić z numerem telefonu czy jakieś porady lub części nie potrzebuje i chyba tak zrobię.
Napisany 10 czerwca 2013 - 20:50
SM czy policja dopóki auto jest zarejestrowane i opłacone nie ma prawa się nim zająć..
oczywiście że ma podstawy prawne. Np. gdy zagraża bezpieczeństwu
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno
" Nie możesz być pewien swej racji, jeśli o argumentach swoich oponentów nie będziesz wiedział więcej od nich samych "
Auto Serwis KrakówOpel Saab
515 018 365
Napisany 10 czerwca 2013 - 21:58
Art. 50a.
1. Pojazd pozostawiony bez tablic rejestracyjnych lub pojazd, którego stan wskazuje na to, że nie jest używany, może zostać usunięty z drogi przez straż gminną lub Policję na koszt właściciela lub posiadacza.
Nieszczęście ludzkie to jedno i wiadomo że nikt nie chce aby go coś podobnego spotkało ale jest też druga strona medalu. Na przykład blokowanie potencjalnego miejsca parkingowego, wszyscy wiemy jak jest w miastach każdy kawałek zapchany. A tu stoi wrak i nie dość ze szpeci to miejsce zajmuje.
Zagrożenie dla innych to inna sprawa. Załóżmy że grupka nieświadomych niczego dzieciaków zacznie majstrować przy kobyłce i po prostu zrzucą to auto robiąc sobie krzywdę. Nikt by nie chciał aby jego dziecko spotkało coś takiego.
Ja na miejscu właściciela bym i tak to auto jak najprędzej schował na jakiejś zamkniętej posesji. Niestety ale prędzej czy później ktoś się nim zainteresuje i po prostu to auto rozkradną.
Napisany 10 czerwca 2013 - 22:07
ale jeżeli jest zarejestrowane i opłacone, to jest to moje i nikt nie ma prawa tego ruszyć.
A ze polowa plynow z niego wycieka, to juz inna sprawa malo wazna,puzniej jak juz auto zniknie, dzieci beda sie mialy na czym poslizgac,tyle oleju pozostawi na asfalcie
Napisany 10 czerwca 2013 - 23:30
Co do miejsca parkingowego, to gdyby to bylo sprawne auto, to tak samo bedzie je zajmowalo, jak to uszkodzone.
Czy ktos kto posiada auto i jezdzi nim raz na kilka miesiecy jest pozbawiony prawa do miejsca parkingowego?
Skontaktujcie sie z wlascicielem, moze ma jakis powod dla ktorego auto wyglada jak wyglada.
A wszystkim uchostrzelcom mowmy stanowcze NIE. Dzisiaj podpierdzielisz kogos, jutro ktos podpierdzieli ciebie i bedzie placz, ze wlasnie kase zbierales na naprawe, a tu przez sasiada masz wiecej do zbierania.
Sa sytuacje w zyciu, gdzie trzeba poczekac na naprawe, choc faktem jest, ze kolo mozna by zostawic w aucie.
Co do grzebania przy kobylce to nie wiem jaka sile musialyby miec dzieci, aby auto z niej spadlo, jak do tej pory sie trzyma to bedzie sie tak trzymac, az ktos jej nie usunie po podniesieniu auta lewarkiem.
Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk
Napisany 10 czerwca 2013 - 23:53
Zagrożenie dla innych to inna sprawa. Załóżmy że grupka nieświadomych niczego dzieciaków zacznie majstrować przy kobyłce i po prostu zrzucą to auto robiąc sobie krzywdę. Nikt by nie chciał aby jego dziecko spotkało coś takiego.
kometa spadnie i całe osiedle pójdzie w ***** (nawet to niewinne słowo jest ocenzurowane

Ruszyć kobyłkę, na której jest coś o wadze około 500 kilo ... POWODZENIA. Silne masz dzieciaczki na osiedlu :szpital:
A kto chce dzwonić, donosić .. droga wolna. Wieść i tak rozniesie się po osiedlu, prędzej czy później ludzie się dowiedzą i donosiciel będzie szykanowany na każdym kroku. Proste

Kiedyś każdy naprawiał na osiedlu samochód, były specjalne miejsca, najazdy .... a teraz ? ...
Napisany 11 czerwca 2013 - 15:43
Nie każdy, bo ja na ten przykład nie miałem takiej przyjemnościKiedyś każdy naprawiał na osiedlu samochód

Napisany 11 czerwca 2013 - 17:56
Napisany 11 czerwca 2013 - 18:40
Napisany 11 czerwca 2013 - 18:42

Oj Szwajcaria by Ci sie nie spodobała

Napisany 11 czerwca 2013 - 18:42
obojetnie co to by nie bylo, to nie lubie osob ktore podpierdzialaja kogos innego, bo w imie czego??
Tu się z Tobą zgodzę, bo nie o to mi chodziło a o to, że jakby to było moje auto to tak bym tego nie zostawił. Widać, że właściciel ma ********

Napisany 11 czerwca 2013 - 20:31
kolega tylko podał przykład zagrożeniaRuszyć kobyłkę, na której jest coś o wadze około 500 kilo ... POWODZENIA. Silne masz dzieciaczki na osiedlu :szpital:
a może nie ma pieniędzy by naprawić auto ? to nie jest samochód za 200tyś że każdy właściciel jest na tyle bogaty by odrazu naprawić/kupić drugi. Albo ma problem z ubezpieczalnią by mu wypłacili pieniądze (jeśli to nie jego wina była). Nie wiadomo bo może faktycznie ma gdzieś to auto :hmm:Tu się z Tobą zgodzę, bo nie o to mi chodziło a o to, że jakby to było moje auto to tak bym tego nie zostawił. Widać, że właściciel ma ********
" Nie możesz być pewien swej racji, jeśli o argumentach swoich oponentów nie będziesz wiedział więcej od nich samych "
515 018 365
Napisany 11 czerwca 2013 - 20:37
Nie pisałem o naprawie tylko przestawienie w bezpieczne (najbardziej dla samego właściciela) miejscea może nie ma pieniędzy by naprawić auto ?

Napisany 11 czerwca 2013 - 20:40
ja też bym wolał postawić u kogoś na działce niż pod blokiem. Ale są ludzie którzy mieszkają w bloku i nie znają nikogo na tyle dobrze by dogadać się i u niego wstawić autoNie pisałem o naprawie tylko przestawienie w bezpieczne (najbardziej dla samego właściciela) miejsce
515 018 365
Napisany 11 czerwca 2013 - 20:49
obojetnie co to by nie bylo, to nie lubie osob ktore podpierdzialaja kogos innego, bo w imie czego??
Ciekawi mnie, czy jak bys widzial jak ktos kogos pala w leb wali i ten trafia do szpitala, czy bys go nie podpierniczył? Wiem ze to nie ma zadnego zwiazku z toczacym sie tematem,ani tym bardziej nie mozna tego rownac,ale chodzi mi o twoje nastawienie i przekonania do pewnych spraw.
Napisany 11 czerwca 2013 - 21:31

Napisany 11 czerwca 2013 - 21:42
Ciekawi mnie, czy jak bys widzial jak ktos kogos pala w leb wali i ten trafia do szpitala, czy bys go nie podpierniczył ? Wiem ze to nie ma zadnego zwiazku z toczacym sie tematem,ani tym bardziej nie mozna tego rownac,ale chodzi mi o twoje nastawienie i przekonania do pewnych spraw.
podpierdzielic kogos, kto nikomu krzywdy zadnej nie robi, a wezwac odpowiednie sluzby w celu ratowania czyjegos zdrowia lub dobytku to calkem odmienne sprawy i prosze nie mieszajmy ich ze soba.
wiec moje nastawienie juz znasz

Napisany 02 lipca 2013 - 09:17
W nocy z soboty na niedzielę, około północy, do bardzo groźnego wypadku doszło w Andrychowie na ulicy Batorego, a granicy z Wieprzem. Opel omega wypadł z drogi i uderzył w drzewo. W pojeździe uwiezione były dwie osoby - kierowca i pasażerka. Strażacy musieli użyć specjalistycznego sprzętu, aby wyciągnąć rannych.
Policja informuje, 39-letni kierowca, mieszkaniec gminy Andrychów, był pijany. Miał 1,4 promila alkoholu w wydychanym powietrzu.
źródło: http://www.mamnewsa....cami-andrychowa