bez zwalenia skrzyni ciężko stwierdzić na 100% że to to samo jak wejdziesz pod auto tam od czoła skrzyni masz taką jajowatą zaślepkę przez którą odkręcasz sprzęgło poświec dokładnie lampą i po wolim przekręcaj wałem (torx 16) może będzie takie poprzeczne pęknięcie jak u mnie to będziesz pewien ale stego co piszesz to nie ma na co czekac tylko skrzynia na ziemie jak by co to pisz na pw to dorzucę szczegóły :mrgreen:

Sprzęgło hydrokinetyczne
Rozpoczęte przez
Kristofer
, 17 cze 2008, 15:35
45 odpowiedzi na ten temat
Napisany 30 sierpnia 2008 - 20:29
Napisany 12 października 2008 - 21:00
Dżizas. Jakby tego było mało. Mnie też coś zaczyna chrobotać. Całkiem niedawno zastanawiałem się co dolega innej klusce, którą byłem zainteresowany a teraz to samo przytrafiło się w mojej. Dźwięk z goła inny niż u Was (jak zatarte łożysko) i nie cały czas. Pojawia się na każdym biegu przy tylko 2tyś obr i 3,5 tyś. po przekroczeniu nieznacznie tych wartości cisza. Nie słychać nic natomiast na jałowym i za ch
ja nie idzie tego wysłuchać.
wydaje mi się, że sprzęgło albo skrzynia, którą niedawno adoptowałem ale za nim czas pozwoli i zacznę dłubać poczekam na jakieś info, może miał ktoś podobne objawy choć to nie najlepsze miejsce na moją bolączkę.

wydaje mi się, że sprzęgło albo skrzynia, którą niedawno adoptowałem ale za nim czas pozwoli i zacznę dłubać poczekam na jakieś info, może miał ktoś podobne objawy choć to nie najlepsze miejsce na moją bolączkę.
Napisany 12 października 2008 - 21:17
to moga być początki rozwalonego koła u mnie na początku byo tylko slychac przy schodzeniu z obrotów tak właśnie przy 2 -1,5 rmp ale z czasem zaczeło nawalać cały czas
Ps. jak będziesz w okolicy Myszkowa to mogę posłuchać i coś może wymyślimy info poszlo na pw
Ps. jak będziesz w okolicy Myszkowa to mogę posłuchać i coś może wymyślimy info poszlo na pw
Napisany 12 października 2008 - 21:22
Przy zejściu też słychać w opisanych zakresach ale przy hamowaniu silnikiem, na luzie mogę sobie gazować w te i wewte i usłyszę tylko równiutką pracę silnika.
Napisany 12 października 2008 - 21:29
może jeszcze nie ma na tyle luzu aby stukać pojeździ jeszcze parę dni i zobaczysz czy sie nasila ja miałem i miesiąc ciszy ale później jak zaczeło walic to szok
Napisany 12 października 2008 - 21:52
Pożyjemy zobaczymy. Gorzej będzie jak w trasce wysiądzie np. skrzynia
??: . Z drugiej strony może to i lepiej bo będzie wiadomo na 100% co kulało :razz: Na razie nieprzyjemne odgłosy zagłuszam basami w kufrze i jakoś lepiej śpię.