Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Migające kreski i krzaki na CID - Omega B FL


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
42 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   armando123

armando123
  • 39 postów
  • Dołączył: 21-11-2009

Napisany 02 grudzień 2009 - 02:36

witam i dziekuje za pomoc z moim wyswietlaczem zrobilem tak jak mi doradzil wicek i jest ok pozdrawiam

#22 OFFLINE   maciejdm1

maciejdm1
  • 176 postów
  • Dołączył: 14-12-2006
  • Skąd: głogów

Napisany 04 grudzień 2009 - 19:58

witam.
przeczytalem caly wątek i mam troche podobny problem , o którym pisalem w innym temacie.u mnie problem polega na tym ,że obraz na wyswietlaczu "podskakuje" i wyłącza sie radio.ponadto często przestawia sie godzina .po włączeniu radia pare razy zdarzyło sie , ze byla inna stacja niz ta , której sluchalem w momencie wyłączenia sie radia.podejrzewalem , ze coś "przerywa" gdy jechalem po dziurach ,ale często zdarzalo sie , ze na postoju tez sie to dzialo.
mam do Was pytanie ,czy tez byly przypadki , ze radio sie wylączylo?
raz radio najpierw samo wyłączylo sie a po chwili SAMO sie właczylo :o
nie wiem jak jest u Was , ale u mnie od początku jak kupilem NAJLEPSZE AUTKO NA ŚWIECIE czesto bylo slychac jakies dziwne dzwieki wydawane z wewnatrz radyjka-tak jakby zmieniarka coś przestawiala.
nagralem telefonem jak to wszystko sie dzieje-mam nadzieje ze bedzie to dla Was widoczne:



obraz przeskakuje , wyłącza sie dzwięk i radio .:mad:
jak myślicie czy to moze mieć zwiazek z taśmą o której tu piszecie?
dzieki za wszystkie odpowiedzi
pozdro
najmlodszy fan omegi w rodzinie

#23 OFFLINE   cwiara

cwiara
  • 169 postów
  • Dołączył: 19-05-2007
  • Skąd: Wrocław
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 04 grudzień 2009 - 22:24

w twoim przypadku to nie będzie taśma w wyświetlaczu. CID nic nie ma do dźwięku ,tam z radia idą sygnały RGB oraz can H i can L, więc na moje oko to coś w radiu masz skopane.

#24 OFFLINE   armando123

armando123
  • 39 postów
  • Dołączył: 21-11-2009

Napisany 13 grudzień 2009 - 16:20

witam. mam takie male pytanko dowas ostatnio mi wyswietlacz nawalal niewyswietlal wszystkiego i tu mi panowie pomogli i naprawilem ten wyswietlacz i bylo ok asz do dzis cos znowu zanikalo wienc go znowu wyciongnelem i lipa zerwalem tasemke i teras wogole nie swieci i tu moje pytanie czy to bendzie mialo jakis wplyw na auto ze niechodzi wyswietlacz dzieki za info pozdro wszystkim

#25 OFFLINE   wicek

wicek
  • 4076 postów
  • Dołączył: 14-07-2008
  • Skąd: Komorze
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 13 grudzień 2009 - 16:21

Nie ma to wpływu na pracę auta. Z wyświetlaczem zgłoś się do Tuptus-ia, on Ci go naprawi.

#26 OFFLINE   armando123

armando123
  • 39 postów
  • Dołączył: 21-11-2009

Napisany 13 grudzień 2009 - 16:25

dzieki napisze do niego pozniej na priv pozdro

#27 OFFLINE   danicho

danicho
  • 8 postów
  • Dołączył: 23-12-2009
  • Skąd: Zbiczno

Napisany 26 grudzień 2009 - 18:43

Witam mam problem z wyświetlaczem cid po włączeniu radia lub przekręceniu kluczyka włącza się i świeci na biało, nic więcej nie wyświetla ma ktoś jakiś pomysł?? Jak to "ugryźć", gdzie naprawić czy się da, a może lepiej drugi kupić proszę o pomoc pozdrawiam

#28 OFFLINE   przemek985

przemek985
  • 1124 postów
  • Dołączył: 10-01-2007
  • Województwo: lubelskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 26 grudzień 2009 - 22:31

Witam mam problem z wyświetlaczem cid po włączeniu radia lub przekręceniu kluczyka włącza się i świeci na biało, nic więcej nie wyświetla ma ktoś jakiś pomysł ?? Jak to "ugryźć", gdzie naprawić czy się da, a może lepiej drugi kupić proszę o pomoc pozdrawiam


Wymontowac i odeslac.

http://allegro.pl/it...vi_naprawa.html

#29 OFFLINE   danicho

danicho
  • 8 postów
  • Dołączył: 23-12-2009
  • Skąd: Zbiczno

Napisany 27 grudzień 2009 - 15:04

dzięki za odpowedź

#30 OFFLINE   Ogniowy

Ogniowy

    Emerytura....a czemu nie.

  • 137 postów
  • Dołączył: 24-01-2011
  • Skąd: okolice Żyrardowa

Napisany 21 czerwiec 2011 - 06:14

dzięki za odpowedź

Mnie również dopadł problem CID-a, zmieniał barwy, robiły się krzaki, skorzystałem z ofery tego gościa : http://allegro.onet....1664863733.html
Naprawa bezproblemowa i już dziś 180, więc jak widać i te usługi tanieją. Pozdrawiam

#31 OFFLINE   studiocolor

studiocolor
  • 1 postów
  • Dołączył: 22-09-2011

Napisany 22 wrzesień 2011 - 08:17

kupiłem omege i mam kresk ia co wicek ci doradził ??

#32 OFFLINE   danicho

danicho
  • 8 postów
  • Dołączył: 23-12-2009
  • Skąd: Zbiczno

Napisany 22 wrzesień 2011 - 09:42

wpisz " cid naprawa " na allegro to wyskoczy ci firma zajmująca się naprawą mi pomogli pozdrawiam

#33 OFFLINE   rafja

rafja
  • 778 postów
  • Dołączył: 25-05-2008
  • Skąd: gołdap
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 DTI 16v Y22DTH

Napisany 12 listopad 2013 - 18:35

Witam,

z dnia na dzien, na jakimś malutkim wyboju wyskoczyło takie coś, jak na dołączonym zdjęciu.
Czasem wskoczy obraz normalnie na wyświetlaczu a czasem trzeba pomóc ręką, uderzajac. Podejrzewam, że jakiś problem z połączeniem między samym wyświetlaczem a płytką, rozebrałem trochę to ustrojstwo ale nie mogłem wysunąć samego wyświetlacza z modułem płytki bo blokowały 3 metalowe listwy u dołu wyświetlacza.

Zdaje mi się ze wyświetlacz połączony jest białą taśmą i wchodzi w "gniazdo" /nie jest klejony do płytki/.

Ktoś miał podobny problem z wyświetlaczem i wie w czym może tkwić uszkodzenie?
zimnych lutów nie widać, wszystko w SMD i wygląda poprawnie...

Jakieś pomysły co może być przyczyną uszkodzenia ?
PS. nie rozkręcałem płytek od siebie /są 2 a moze i 3/, nie wysuwałem taśmy bo dojście kiepskie...
koszt w aledrogo 180zł za naprawę... nie mało

PS. dzieki admin za przeniesienie wątku. nie dziwię się ze takiego tematu nie mogłem znaleźć ;)

#34 OFFLINE   Kornik

Kornik

    .....................

  • 2143 postów
  • Dołączył: 02-02-2009
  • Skąd: Las
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 X32SE

Napisany 12 listopad 2013 - 23:28

Ja miałem takie same objawy, przyczyna jest odklejająca się taśma.
Wysłałem do tego gościa z allegro http://allegro.pl/na...3690546168.html
Razem z przesyłką w obie strony trwało to tydzień czasu.
Minął roczek i jest wszystko OK.

#35 OFFLINE   tangel

tangel
  • 1 postów
  • Dołączył: 14-11-2013

Napisany 20 listopad 2013 - 13:01

Jeżeli wyświetlacz pokazuje biały ekran, czy też czasem 'szumi' a czasem działa normalnie proponuje na początek samemu spróbować się tym zająć bo profesjonalna naprawa wydaję się droga.

Cała rzecz najprawdopodobniej polega na dociskaniu 2 bolców w środku wyświetlacza, które trzeba odgiąć, sam osobiście miałem ten problem, próbowałem naprawić na wiele sposobów i właśnie ten pomógł.

Jeżeli byliby chętni pomocy to jestem w stanie nagrać poradnik jak dobrać się do wyświetlacza i mniej więcej jak naprawić usterkę.

Pozdrawiam ;)

#36 OFFLINE   seba03

seba03
  • 800 postów
  • Dołączył: 07-06-2012
  • Skąd: SOsnowiec w POznaniu
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 15 grudzień 2013 - 23:32

http://allegro.pl/na...3801310903.html

Czy ten gość jest sprawdzony?

pozdro

#37 OFFLINE   Kornik

Kornik

    .....................

  • 2143 postów
  • Dołączył: 02-02-2009
  • Skąd: Las
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 X32SE

Napisany 17 grudzień 2013 - 18:55

http://allegro.pl/na...3801310903.html

Czy ten gość jest sprawdzony?

pozdro


Dwa posty wcześniej właśnie o tym gościu napisałem, wystarczyło przeczytać :p

#38 OFFLINE   seba03

seba03
  • 800 postów
  • Dołączył: 07-06-2012
  • Skąd: SOsnowiec w POznaniu
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 18 grudzień 2013 - 18:42

Dwa posty wcześniej właśnie o tym gościu napisałem, wystarczyło przeczytać :p


Nie spojrzałem na date posta :) jak to wygląda? Ja mu wysyłam, on mi odpisuje czy robi czy nie i wtedy mu place albo nie, on robi i mi odsyła tak?

#39 OFFLINE   Kornik

Kornik

    .....................

  • 2143 postów
  • Dołączył: 02-02-2009
  • Skąd: Las
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 X32SE

Napisany 18 grudzień 2013 - 18:57

Klikasz w aukcję, wpłacasz kasę, dostajesz dane do wysyłki, wysyłasz i czekasz.
Gość robi to naprawdę w szybkim tempie. :p

#40 OFFLINE   MARCIN W

MARCIN W
  • 4 postów
  • Dołączył: 06-07-2010
  • Skąd: lublin
  • Województwo: lubelskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 04 styczeń 2014 - 20:43

ja też mam taki problem raz wyświetlacz świeci alegancko a potem przestaje na chwilę gdy go lekko pukne wszystko wraca do normy mam prośbę co trzeba naprawić wyświetlacz czy gdzieś na podłaczeniu z góry dziękują