dopasowuje się do mocy silnika, ale tamten już powinien być okSzukalem po necie, ale nie moge nigdzie znalesc jakiejs tabeli lub opisu jaki stozek do pojemnosci 3.0.

Filtr Stożkowy
Napisany 29 października 2008 - 16:14
Napisany 29 października 2008 - 16:48
Czyli mowisz, ze go zostawic ??dopasowuje się do mocy silnika, ale tamten już powinien być ok
Problem w tym, ze u mnie w miescie nie ma innych

Dalem na niego w promocji 35zł
Napisany 29 października 2008 - 17:43
Czyli mowisz, ze go zostawic ??dopasowuje się do mocy silnika, ale tamten już powinien być ok
Problem w tym, ze u mnie w miescie nie ma innychmusialbym zamawiac.
no ten, co pokazywales ostatnio bedzie dobry:
http://www.rallycara...redukcjami.html
Napisany 29 października 2008 - 20:36
ja nie wlozyl bym stozka na 35 ani nawet za 90 zeta, z obawy na silnik, nie wydaje mi sie zeby za ta cene mozna bylo dostac cos dobrego. ale to moja opinia , nie poparta wlasnorecznymi testami. ale z tego co kiedys widzialem podlaczyli pod odkurzacz , rozne rodzaje filtrow, to k&n wiodlo , a totalnie nie do przyjecia byly takie grzybkowe filtry bez gabki ,
ja zostaje przy papierkach,
Napisany 11 listopada 2008 - 22:39
Szukam po necie i allegro i nigdzie nie moge znalesc stozkow K&N - tylko takie mnie interesuja.
Sa jakies stronki, gdzie wypelnia jakies szczegolowe dane, ale troche nieczytelne.
Szukam jakiejs konkretnej stronki, gdzie bedzie wszytsko jasno opisane i z fotkami. Stozek ma byc dosc duzy, jak pisal exec cos o wymiarach 160 na 150
Napisany 13 listopada 2008 - 12:55
http://www.mtuning.pl/
Filtr juz jedzie do mnie. Stozek K&N cena 180zł
Napisany 18 listopada 2008 - 22:15
Efekty ?? No ja oprocz glosniejszej pracy nic nie zauwazylem, chociaz nie krecilem auta do odcinki ( moze wtedyby cos bylo czuc na plus). Bardziej zalezy mi na utrzymaniu serii z tym filtrem niz jakis przyrostach. Nie zalozylem jeszcze nadmuchu powietrza na stozek bo czasu nie mam, ale cos pokombinuje.
Co do dzwieku jest ok, chociaz powyzej 3500tys jest dosc glosno.
Jak dluzej pojezdze to napisze cos wiecej. Dla zainteresowanych montazem stozka przy sekwencji powiem, ze nie mam zadnych problemow po montazu stozka.
Napisany 18 listopada 2008 - 22:18
jak zalozysz puche to zrobi sie troche ciszej...Co do dzwieku jest ok, chociaz powyzej 3500tys jest dosc glosno.
Napisany 21 listopada 2008 - 13:46

http://www.forumsamo...pic.php?t=11381
ten "szatan" ma 17s do 100 fabrycznie i 60 niutków momentu i ... problem do rozwiazania !
Napisany 22 listopada 2008 - 00:40
http://www.mtuning.p...roducts_id=4968
Teraz zglupialem bo na jakiejs stronie innego sklepu tunigowego przypadkiem znalalzlem info, ze niby jest do pojemnosci 1600 cm ??
Co jest grane, bo sie lekko

Napisany 22 listopada 2008 - 02:04

troche mnie zamulila informacja na stronie producenta, ze ten filtr nadaje sie rowniez do modeli zdalnie sterowanych :twisted:
ale po przegooglaniu stwierdzam, ze jesli bedzie mial gabaryty, o ktorych rozmawialismy wczesniej, to bedzie ok
btw. rura juz jest u mojego kumpla, jutro bede ją mial fizycznie
Napisany 22 listopada 2008 - 09:33
No tak zerkalem teraz i to info odnosnie modeli zdalnie sterowanych jest przy kazdym.lol
troche mnie zamulila informacja na stronie producenta, ze ten filtr nadaje sie rowniez do modeli zdalnie sterowanych
No ma chyba:ale po przegooglaniu stwierdzam, ze jesli bedzie mial gabaryty, o ktorych rozmawialismy wczesniej, to bedzie ok
Base Outside Diameter: 6 in (152 mm)
Flange Inside Diameter: 3 in (76 mm)
Flange Length: 1.75 in (44 mm)
Flange Type: Centered
Height: 6.75 in (171 mm)
Top Outside Diameter: 4 in (102 mm)
Tu jest info z innej stronki, ale niewiem skad gosc ma wlasnie te dane, ze jest do poj 1600, bo nigdzie nie znalazlem potwierdzenia ( cene tez ma zawyzona -ja placilem za ten stozek 180zł) :
http://www.jedrasik.....php?idprod=650
OK- to daj cynk i jakos sie ugadamy.btw. rura juz jest u mojego kumpla, jutro bede ją mial fizycznie
Napisany 30 listopada 2008 - 20:34
Napisany 05 grudnia 2008 - 10:56
Nowy byl jaby lekko jakby tlusty, wiec spryskalem go tylko taka mgielka delikatnie ( lekki tluszcz zostal, ale zastanawiam sie czy niepoprawic ta oliwa)
Wszedzie pisze, tylko spryskac olejkiem, ale zero konkretow a niewiem nawet, czy nowy K&N jest natluszczany bo tez niemoglem znalesc informacji na ten temat.
Napisany 31 października 2016 - 09:42
Rok: 1998
Silnik: X30XE
Cześć wszystkim szybkie pytanko, czy do Omegi 3.0 V6 jest wskazane założyć filtr stożkowy? (oczywiście suchy np. z Simoty)
Kupiłem niedawno to autko i filtr powietrza był w tragicznym stanie i zastanawiam się nad włożeniem stożka, nie chodzi mi oczywiście o przyrost mocy, bo to bajki, ale o uzyskanie fajniejszego dźwięku silnika.
Z drugiej strony zastanawiam się czy założenie stożka nie będzie powodowało jakiś zawirowań powietrza, przez co system multiRAM będzie działał wadliwie. Jakie macie doświadczenia na ten temat?
Napisany 31 października 2016 - 19:29
Czy jest wskazane to nie wiem ale sam mam założony i normalnie auto chodzi. Ja dodatkowo niedawno wywaliłem ten cały multiram. Ważne by czerpał zimne powietrze.
Edytowany przez mvf, 31 października 2016 - 19:29.
Napisany 01 listopada 2016 - 10:39
Mam wkład pipercross i nie wiem jak z mocą, ale spalanie spadło mi około 1 litra.
Napisany 13 czerwca 2017 - 21:57
Witam, mam talie pytanie . jest jakiś sposób na pominięcie przepływki w dolocie w mv6 . Chodzi mi o maksymalne skrócenie dolotu