Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

WIELKOPOLSKIE pogaduchy & biesiady

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
5372 odpowiedzi na ten temat

#1541 OFFLINE   djlotus

djlotus

Zbanowany

• 345 postów

Napisany 08 listopada 2010 - 22:46

A czy może ktoś wie gdzie ustawie zbieżność w mojej kluseczce ?
[SIGPIC][/SIGPIC]Jeżeli fotoradar strzeli ci fotkę to znaczy że masz za wolne auto :p
Nie próbuj przechytrzyć fotoradaru ! bo tylko mi zdąży zrobić zdjęcie samej maski :smiech:
Jeżeli masz jakieś pytanie lub chciał byś znaleźć odpowiedź na twoje pytanie to tu masz rozwiązanie i odpowiedź na twoje pytanie [KLICK]

#1542 OFFLINE   Wirus1986

Wirus1986
  • 6 postów

Napisany 08 listopada 2010 - 22:51

Jutro z rana zabiore się za ta pompę paliwa. Nie wiem tylko czy mnie nie przegonią bo tu nie mam gdzie. A tak nikogo nie znam.

#1543 OFFLINE   djlotus

djlotus

Zbanowany

• 345 postów

Napisany 08 listopada 2010 - 22:53

Jutro z rana zabiore się za ta pompę paliwa. Nie wiem tylko czy mnie nie przegonią bo tu nie mam gdzie. A tak nikogo nie znam.

Ja bym ci pomógł ale wracam o 17-stej z tyrki
[SIGPIC][/SIGPIC]Jeżeli fotoradar strzeli ci fotkę to znaczy że masz za wolne auto :p
Nie próbuj przechytrzyć fotoradaru ! bo tylko mi zdąży zrobić zdjęcie samej maski :smiech:
Jeżeli masz jakieś pytanie lub chciał byś znaleźć odpowiedź na twoje pytanie to tu masz rozwiązanie i odpowiedź na twoje pytanie [KLICK]

#1544 OFFLINE   Wirus1986

Wirus1986
  • 6 postów

Napisany 08 listopada 2010 - 23:15

Nie no dzięki, poradzę sobie, temat pompy paliwa jest mi dobrze znany z bmw :) tam często padają. Jak byś potrzebował pomocy w robieniu swojej to jestem bardzo chętny. Tak samo jak wszyscy, gdyby potrzebowali pary rąk to z wielką chęcią i przyjemnością pomogę. Wystarczy napisać mi, pojęcie mam tak że śmiało. Tyle co ja się nasiedzialem robiąc bmw to szok. W zeszłym roku w te przymrozki na parkingu przy dwóch farelkach i gołym niebie wymieniałem końcówki drążkow i uszczelke pod kapa zaworów:) spontan ale dałem radę:)

A po za tym to mosty, wały, układ kierowniczy, hamulcowy, zawieszenie itp już nie raz robiłem tak że sądzę że do czegoś się przydam wrazie odpukać potrzeby. I tak siedzę jak emeryt tak że wiesz. Telefon i jestem zwarty i gotowy do działania:)

#1545 OFFLINE   STELMA

STELMA

na drugie mam TOMEK

• 24 postów

Napisany 08 listopada 2010 - 23:34

A czy może ktoś wie gdzie ustawie zbieżność w mojej kluseczce ?

na dąbrowskiego 4...., tam gdzie wszyscy naprawiają klimę , nie spotkałem lepszego sprzętu i dokładności !!!!!!!!!!!!!!!!!

#1546 OFFLINE   djlotus

djlotus

Zbanowany

• 345 postów

Napisany 08 listopada 2010 - 23:43

spoko Wirus do mojej pompy to ja sam bym nie chciał się zabierać bo jest pod maską hehe a w baku nie mam pompy.
A w BM-fuj padają pompy jak się jeździ na świecącej rezerwie zresztą w każdym aucie jak jest elektryczna pompa paliwa . jak jest mało paliwa to się przepala bo paliwo jest także chłodziwem i smaruje pompę. Jak jest go mało to pompa przegrzewa się i w ostateczności przepala . W instrukcjach obsługi auta producent zaleca eksploatację auta tak by nie jeździć na rezerwie ...
w większości przypadków spalania się pomp jest przy autach które są przerobione na gaz ,wtedy niedbalstwo posiadacza prowadzi do ciągłej jazdy z pustym bakiem .a pompka pracuje na okrągło

na dąbrowskiego 4...., tam gdzie wszyscy naprawiają klimę , nie spotkałem lepszego sprzętu i dokładności !!!!!!!!!!!!!!!!!

A ile sobie krzyczą za taką usługę ?

#1547 OFFLINE   Wirus1986

Wirus1986
  • 6 postów

Napisany 08 listopada 2010 - 23:51

[quote name='djlotus']spoko Wirus do mojej pompy to ja sam bym nie chciał się zabierać bo jest pod maską hehe a w baku nie mam pompy.
A w BM-fuj padają pompy jak się jeździ na świecącej rezerwie zresztą w każdym aucie jak jest elektryczna pompa paliwa . jak jest mało paliwa to się przepala bo paliwo jest także chłodziwem i smaruje pompę. Jak jest go mało to pompa przegrzewa się i w ostateczności przepala . W instrukcjach obsługi auta producent zaleca eksploatację auta tak by nie jeździć na rezerwie ...
w większości przypadków spalania się pomp jest przy autach które są przerobione na gaz ,wtedy niedbalstwo posiadacza prowadzi do ciągłej jazdy z pustym bakiem .a pompka pracuje na okrągło

Jaki klimat :śmiech: tak jak czułem. Pogonili mnie z parkingu, nawet w spokoju nie dali mi auta nie dali porobić :śmiech: w ogóle wyskoczyła baba z apteki z mordą na mnie że policje zawoła, bo śmierdzi jej paliwem i że wysadzę zaraz pół domu :D hahaha :D BajaBongo nie ma co:śmiech: No to zostałem bez miejscówki na robienie przy aucie:D

#1548 OFFLINE   CaponeAl

CaponeAl
  • 224 postów

Napisany 09 listopada 2010 - 07:20

Lotus jak nie masz pompy w baku?:o
Przecież tam jest elektryczna pompa wspomagająca. Przynajmniej u mnie jest. :)
Prawdziwi twardziele nie jedzą miodu. Prawdziwi twardziele żują pszczoły.

#1549 OFFLINE   Wirus1986

Wirus1986
  • 6 postów

Napisany 09 listopada 2010 - 14:49

Ależ mam dziś zły dzień, na początek jakaś chora baba z apteki, teraz tel padł, niby dotykowy a przestał reagować na dotyk, wy się śmiejecie z mojej kluski, jeszcze trochę i depresji dostanę.

#1550 OFFLINE   CaponeAl

CaponeAl
  • 224 postów

Napisany 09 listopada 2010 - 15:15

Wirus to wszystko mały pikuś. Mi cieknie pompa wysokiego ciśnienia i to jest dopiero ból. :placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:

#1551 OFFLINE   Wirus1986

Wirus1986
  • 6 postów

Napisany 09 listopada 2010 - 17:51

Wirus to wszystko mały pikuś. Mi cieknie pompa wysokiego ciśnienia i to jest dopiero ból. :placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:

no faktycznie to już jest ból :[ ale ja będę się martwił jak przymrozi i będę stał a do pracy będę musiał jechać:D

Dlaczego kobiety maja mniejsze stopy niż mężczyźni? Ewolucja sprawiła to, żeby mogły stać bliżej zlewozmywaka. :jump:

#1552 OFFLINE   CaponeAl

CaponeAl
  • 224 postów

Napisany 09 listopada 2010 - 18:40

Taaaa. Samochód to moja praca i tu problem. :(

#1553 OFFLINE   Wirus1986

Wirus1986
  • 6 postów

Napisany 09 listopada 2010 - 18:56

Taaaa. Samochód to moja praca i tu problem. :(

zawsze mogę udostępnić Ci moją kluskę jeżeli będziesz potrzebował, ja jestem takim człowiekiem który pomaga i lubi pomagać nie koniecznie oczekując czegoś w zamian

#1554 OFFLINE   CaponeAl

CaponeAl
  • 224 postów

Napisany 09 listopada 2010 - 19:01

Dzięki, ale tak problemu nie rozwiążemy (TAXI). :)

#1555 OFFLINE   Wirus1986

Wirus1986
  • 6 postów

Napisany 09 listopada 2010 - 19:05

Dzięki, ale tak problemu nie rozwiążemy (TAXI). :)

hm....no masz rację to już inna sprawa. Jutro muszę do miasta jechać, ale pojadę autobusem bo w mieście całkiem się pogubię. muszę znaleźć salon play :D a ja się zastanawiałem kto przyjechał taxi na spot:D mi było by szkoda takiej maszynki:D naprawdę

#1556 OFFLINE   CaponeAl

CaponeAl
  • 224 postów

Napisany 09 listopada 2010 - 19:28

No czymś trzeba pracować, a jak tak dalej pójdzie to ją na złom oddam i każę sprasować. :mad:

#1557 OFFLINE   Wirus1986

Wirus1986
  • 6 postów

Napisany 09 listopada 2010 - 19:33

No czymś trzeba pracować, a jak tak dalej pójdzie to ją na złom oddam i każę sprasować. :mad:

to ja w tej chwili mam lepszą propozycję, zanim oddasz na złom możesz się ze mną zamienić i oddać moją :D i tak jest "pusta" jak bęben :D Wystarczy w maskę klepnąć a od tylnej klapy się odbije i wróci echem :D

#1558 OFFLINE   STELMA

STELMA

na drugie mam TOMEK

• 24 postów

Napisany 09 listopada 2010 - 19:37

A ile sobie krzyczą za taką usługę ?

jak dobrze pamiętam to standardowe 80pln

#1559 OFFLINE   Tuptus

Tuptus

Tomek

• 1 341 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 09 listopada 2010 - 19:41

Lotus zadzwoń do mgm serwis co mam w podpisie. Powinieneś być zadowolony :) Ja wszystko w aucie robię u nich.

Wirus - weź się do roboty a nie zanudzasz się w domu :D. Dzisiaj gadałem z kierowniczką na wodnej. Wysłałeś już CV ?

#1560 OFFLINE   Wirus1986

Wirus1986
  • 6 postów

Napisany 09 listopada 2010 - 19:48

Lotus zadzwoń do mgm serwis co mam w podpisie. Powinieneś być zadowolony :) Ja wszystko w aucie robię u nich poza klimą.

Wirus - weź się do roboty a nie zanudzasz się w domu :D. Dzisiaj gadałem z kierowniczką na wodnej. Wysłałeś już CV ?

Wysłałem zaraz po otrzymaniu wiadomości od ciebie, jak do ttej pory nikt mi nie odpowiedział na to

Lotus zadzwoń do mgm serwis co mam w podpisie. Powinieneś być zadowolony :) Ja wszystko w aucie robię u nich poza klimą.

I co ci powiedziała ta kierowniczka?? ja już naprawdę depresji dostaje...muszę sobie kobiety poszukać :D