Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

WIELKOPOLSKIE pogaduchy & biesiady

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
5372 odpowiedzi na ten temat

#441 OFFLINE   Genas

Genas

Już nigdy nie kupię Omegi

• 1 247 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 30 stycznia 2010 - 22:38

Genek dobrze gada polejcie muuu :piwo:

Nie wystarczyło zrobić jak Jarek tylko kartki rozdawać !!! :czerwona_kartka:

Nie marudzić tylko fotki ze spotów dawać.

#442 OFFLINE   Cana

Cana
  • 2 postów

Napisany 30 stycznia 2010 - 22:43

Nie marudzić tylko fotki ze spotów dawać.

tutaj fotki nie są mile widziane - a miniaturki nam się nie podobają :(

#443 OFFLINE   wojtass

wojtass

Szymon

• 2 postów

Napisany 30 stycznia 2010 - 22:45

Uwaga.
Utworzyłem galerię w Picassa Web Albums.
TUTAJ jest adres.
Nazwa użytkownika: niedzielne.spoty.poznan
Hasło: opelomega

Proszę w to miejsce wrzucać fotki ze spotów w rozsądnej wielkości. Jest 1024MB miejsca, więc myślę, że na jakiś czas wystarczy.

Testowo wrzuciłem fotki z Bukowiny T.

Cana genas utworzył galerie:P:P Wrzucaj je tam

#444 OFFLINE   Drol Notab

Drol Notab
  • 133 postów

Napisany 30 stycznia 2010 - 22:48

Jeszcze trochę a Niedzielne Spoty przybiorą formę nabożeństwa ze świętymi obrazkami:smiech:
[SIGPIC][/SIGPIC]
Bo wypadek to dziwna rzecz.
Nigdy go nie ma, dopóki się nie wydarzy
- Kubuś Puchatek

#445 OFFLINE   Genas

Genas

Już nigdy nie kupię Omegi

• 1 247 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce

Napisany 30 stycznia 2010 - 22:54

Bunt? :D

Byłem tydzień w górach z lapkiem na łączu orange. Koszmar. Współczuje ludziom,którzy mają to na codzień. Będąc w domu mam to gdzieś bo i tak wszystko otworzę.
Od dzisiaj fotki wrzucamy na to konto. Bez dyskusji.

Nie róbcie problemu z niczego.

#446 OFFLINE   Drol Notab

Drol Notab
  • 133 postów

Napisany 30 stycznia 2010 - 22:58

I tu popieram Zarząd:D Bo jak na wsi czekam czasem aż te fotki się bezradio załadują to ...idę na grzyby albo się bateria wyczerpie
[SIGPIC][/SIGPIC]
Bo wypadek to dziwna rzecz.
Nigdy go nie ma, dopóki się nie wydarzy
- Kubuś Puchatek

#447 OFFLINE   nwz

nwz

CYGAN

• 42 postów

Napisany 31 stycznia 2010 - 03:01

NA MOJEJ WSI TEŻ MUSZĘ DŁUGO CZEKAĆ!!! :D

ALE MYŚLĘ ŻE TERAZ BĘDZIE DOBRZE :up:

#448 OFFLINE   cita

I'm back :P

• 4 748 postów
  • Województwo: dolnośląskie

Napisany 31 stycznia 2010 - 09:23

Problem z głowy na temat fotek

sorka mały byk w pisaniu był i cytat jest ponizej

Doskonale wiesz, za co masz warna, wiec nie gadaj od rzeczy, jakbyś dostał kartke za zdjęcia.
A album sam też mogles utworzyc, nikt Ci nie bronił, tak samo jak NIKT nikomu nie broni wstawiać fotek na forum.
Jesli nadal tego nie rozumiesz, bo wszytskich tych postach o tym, to ja już Ci tego jaśniej nie wytłumacze.

Ty też koleżanko masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem?
Czy ktokolwiek napisał, ze zdjęcia na forum nie są mile widziane?
Czy ktoś komuś zabronił wystawiać zdjęcia?
Weźcie w koncu zacznijcie czytać to co sie pisze, a nie tylko "po łepkach" i cała ta fotkowa dyskusja straci sens.

Fotki ze spotów i nie tylko zawsze były, są i będą mile widziane - niech mi ktoś pokaże wypowiedz kogokolwiek, kto twierdzi inaczej.

Nie wiem, ktory raz pisze, ale napewno ostatni odnośnie fotek.

Fotki na forum mozna wstawiać. Należy je umieszczać w rozdzielczosci 640x480. Większe fotki mozna linkować do zewnętrznych źródeł (linkować, a nie zagnieżdżac w poście - wyjątkiem są miniaturki, ktore też są linkiem do zewnętrznego źródła).
Zdjęcia w formacie 640x480, tak jak pisałem, mozna zagnieżdzać w postach ale z małą uwagą - chodzi o to, zeby nie bylo ich w hurtowych ilościach.
Technika cyfrowa jest zdjęciogenna i powoduje, ze często robi sie zdecydowanie więcej nieprzemyslanych fotek niż kmiedyś na analogach - i w sumie dobrze, ale po przyjściu do domu - robi sie przegląd zdjęć, wybiera te najlepsze i najciekawsze i te pokazuje sie na forum, a nie tak jak do tej pory fyfdziesiąt zdjęć, większość praktycznie identycznych. Tylko o to chodzi - o nic innego.

Mało tego.
Genas założył galerie na zewnętrznym serwisie i nagle okrzykacie o geniuszem i rozwiązanie to nagle wszystkim pasuje. Ciekawe więc jak to sie stało, ze jeszcze pare dni temu byla taka wrzawa o moje prośby, zeby ograniczyć ilość zdjęć na forum (nie wyeliminować!!) i linkować do zewnętrznych źródeł, a teraz nagle to jest mega super rozwiązanie.

Ktoś mi to wyłumaczy? Bo naprawde nie wiem o co chodzi.

Zastanówcie sie więc nad tym o co wlasciwie chodzi.
Arasov ma pretensje o warna - mimo, ze dostał jasne wytłumaczenie za co go dostał, a pisze na forum, ze za zdjęcia. Normalnie pusty śmiech. Wojtas w kilku postach komentuje decyzje administratora - ciekawe jakby admin z Twojego forum reagował na takie zachowanie forumowicza, w dodatku z innego klubu....
Cana piszesz, ze zdjęcia na forum nie są mile widziane - prosze o dowolny cytat potwierdzający te słowa.
Djlotus i Arasov spamują jak tylko idzie, każdy z nich kilka postów dalej ostrym językiem pisze, zeby inni nie spamowali.

Wg mnie po prostu macie za dużo czasu i gadacie co slina na język przyniesie, nie zastanawiając sie nad innymi. Nad tym, ze forum to nie galeria, ale nikt nikomu nie zabrania zamieścić kilku fotek (ale nie kilkudziesięciu). Administrator i moderator oraz Zarząd to osoby na forum, ktore są od pilnowania porządku - czy Wam sie to podoba czy nie.
Jak ktoś dalej będzie spamował w spotach, albo dalej będzie komentował decyzje admina - bedą dalesze warny i nie ze złośliwości, tylko zgodnie z tym co bylo zawsze, a jedynie od jakiegoś czasu, z resztą m.in. na wyraźne moja prośby do moderów, w spotach (nie tylko w wlkp) moderzy mieli przymykać oczy na spam.
Są jednak pewne granice.

Koniec kropka odnośnie zdjęć, spamu i warnów. Wszytsko wielokrotnie zostalo napisane, lepiej sie tego wytłumaczyć nie da.

#449 OFFLINE   Arasov

Arasov

Zbanowany

• 217 postów

Napisany 31 stycznia 2010 - 11:29

Oki panie Adminie zgadzam się z tobą 100% jestem spamerem
Szkoda ze Wielkopolska zaraz sie wycofa ze spotów no pewnie ze napiszesz o 3 autach itd... ale ok, rozmawiałem juz na ten temat z wiaruchną i ty robisz tu najwiekaszy zamęt a nie ja jako SPAMER .
Wiem ze musisz pilnować porządku wiadome to zgadzam się 100% tylko troche zbyt emocionalnie pisze nie tylko w swoim imieniu ale co nie których tez to nie pasuje ,wiem Admin to świeta postac na forum a my leszcze nic nie mozemy sie sprzeciwiac
Dobra znów zaraz bedzie referat ,prosze nie pisz juz o tym ok .
Uszanuj moja proźbe ok.

Życze miłego spota kolegom :p

#450 OFFLINE   cita

I'm back :P

• 4 748 postów

Napisany 31 stycznia 2010 - 11:34

Oki panie Adminie zgadzam się z tobą 100% jestem spamerem
Szkoda ze Wielkopolska zaraz sie wycofa ze spotów no pewnie ze napiszesz o 3 autach itd... ale ok, rozmawiałem juz na ten temat z wiaruchną i ty robisz tu najwiekaszy zamęt a nie ja jako SPAMER .
Wiem ze musisz pilnować porządku wiadome to zgadzam się 100% tylko troche zbyt emocionalnie pisze nie tylko w swoim imieniu ale co nie których tez to nie pasuje ,wiem Admin to świeta postac na forum a my leszcze nic nie mozemy sie sprzeciwiac
Dobra znów zaraz bedzie referat ,prosze nie pisz juz o tym ok .
Uszanuj moja proźbe ok.

nie rób z siebie adwokata. Jak ktoś ma coś do powiedzenia, to niech powie.
Skroo wiesz, ze moderzy pilnują porządku, to w czym rzecz?
Dlaczego nie ustosunkujesz sie do tego, ze wczesniej był problem z linkami do zdjęć, a teraz to jest super rozwiązanie. Dlaczego masz pretensje o warna skoro jasno bylo napisane, ze każdy post nie na temat będzie tak nagrodzony? Argumentów brak?
A jesli ktoś sie wycofa ze spotów, to już swiadczy tylko o tym kimś...

ps. tego zdania "Admin to świeta postac na forum a my leszcze nic nie mozemy sie sprzeciwiac " nie skomentuje w ogole, bo aż żal :pupa: ściska jak słysze coś takiego.

Życze miłego spota kolegom :p

a dziękuje :p

#451 OFFLINE   Arasov

Arasov

Zbanowany

• 217 postów

Napisany 31 stycznia 2010 - 11:43

WŁAŚNIE ŻAL :pupa: ŚCISKA

ok ostatnie słowo zawsze musi byc twoje , spoko ja juz się wyłaczam z tego tematu bo zaraz będę zbanowany z OKP i będzie klops pa pa

Życzę udanego SPOTA

#452 OFFLINE   getor

getor

na drugie mam Marcin:-)

• 418 postów

Napisany 31 stycznia 2010 - 12:25

Nie chciałem się w tym sporze wypowiadać ale niestety wydaje mi się że muszę..

Aras sorry ale ''wiaruchna'' z OKP to nie tylko wąska grupa osób z którymi spotykasz się non-stop nie tylko na spotach ale również osoby które na spot przyjeżdzają co jakiś czas.
Jakoś sobie nie przypominam żebyś ze mną o czymś rozmawiał.
Może i nie jestem wymienioną ''wiaruchną'' bo i na wszystkie spoty nie przyjeżdzam (bo i nie muszę).

Jak przyszedłem do OKP były spoty u nas 2 lub 3 razy w miesiącu,wszystkim chciało się na te spoty przyjeżdzać.
Nie było problemów ze zdjęciami bo każdy dodawał miniaturki albo linki do zdjęć.
Nie bylo problemu aby podziękować za udanego spota,
Teraz to idzie w złym kierunku....
Piszesz że Wielkopolska nie będzie jeździć na spoty.To przepraszam?Wielkopolska to tylko wąska grupa osób tzw ''wiaruchna'' czy szersza grupa ludzi związana z OKP..
Ja zapisałem się do OKP a nie do jakiejś podgrupy.
Więc jak możesz nie wypowiadaj się za wszystkich którzy w Twoim mniemaniu nie są ''wiaruchną''
Czy na prawdę zależy Wam na tym aby Wielkopolska sie podzieliła na ''wiaruchnę i niewiaruchnę''.Chcecie na znak protestu robić dwa spoty?Wiaruchny i nie wiaruchny.
O to tu chodzi?
Jeżeli tak to nie powinno tak być....Zawsze byliśmy jednością....
Był taki okres w moim życiu (nie którzy zapewne o tym wiedzą) ze miałem dość wszystkiego.Dość pracy,klubu i innych spraw.
Zastanawiałem się czy aby nie odejść z klubu bo wszystko i wszyscy mnie wk....li..
Przestałem jeździć na spoty,chciałem zerwać pewne kontakty.
Nic się w życiu nie układało tak jak powinno.
I co..I to że po pewnym czasie zaczęło brakować łysego łba Sołtysa (sorry Jacol:D:piwo:) i jego docinek na temat klekota,wiecznie zakręconego Romka,Dobolosa któy zmienił się w Dobolsa,Genasa i całej bandy ludków których nie będę wymieniał bo do wieczora by mi zeszło.
Zacząłem przyjeżdzać znów na spoty, poznałem Arasa,Lotusa i innych i okazało się że nadal wartościowe ludki przychodzą do OKP a Okp nie jest rzeczą niezbędną do życia ale jak najbardziej to życie ubarwiającą.
Teraz nie przyjeżdzam na każdy spot bo i praca a i dzieciaczki chcę mieć rodziców w domu.
W pewnym momencie odniosłem wrażenie jakby niedzielne spoty zrobiły się przymusowe.
Skąd moje wrażenie?A to z tąd iż pojawiłem się na jednym spocie sam a w następnym tygodniu już z Bunią i do Buni podleciała jedna osoba(celowo nie piszę która) z pytanie typu ''dlaczego nie byłaś tydzień temu na spocie''
Kufa tak to ma być że trzeba podpisać listę i ma się spota zaliczonego?
Przyjedzie taki moment że ludzie będą przyjeżdzać tylko na spoty aby odfajkować swoje i aby nikt po nich nie pojechał że nie byli.
Niech nadal spot OKP to będzie jakość a nie ilość i kufa nie popełniajcie błędu takiego jak ja chciałem zrobić,ale całe szczęście nie zrobiłem tego jednego kroku na przód i nie zrezygnowałem z OKP.

Nie wiem czy będzie się to komuś chciało to czytać i czy ktoś to zrozumie o co mi chodziło ale takie są moje przemyslenia..

Kufa już skończyłem...UFFFF:)
[CENTER]GETORIUS B.I.G

:DObcy są wśród nas.Dowodem na to są tabliczki z napisem ''OBCYM WSTĘP WZBRONIONY'':D

#453 OFFLINE   Arasov

Arasov

Zbanowany

• 217 postów

Napisany 31 stycznia 2010 - 12:49

Więc jak możesz nie wypowiadaj się za wszystkich którzy w Twoim mniemaniu nie są ''wiaruchną''

Getor przepraszam za nie konkretene okreslenie ludzi co opowiadaja sie o tym o czym wczesniej pisałem , nie chciałem urazić tych" nie winnych " włącznie z tobą Getor ale nie bede ujawniał osób o których to pisałem wiadomo
To co piszesz to świeta prwada były zgrzyty itp przeczytałem to i nie chce powtórki :(
Jeszcze raz przepraszam tych których mogłem urazić tym co przytoczył Getor o wiaruchnie i wielkopolsce :(

#454 OFFLINE   getor

getor

• 418 postów

Napisany 31 stycznia 2010 - 13:19

Nawet przez myśl mi nie przeszło abyś jakieś osoby ujawniał.Ja szanuję zdanie innych,nie zależnie czy z tym zdaniem się zgadzam czy nie .Ten post to tylko moje przemyslenia oraz obserwacje,moje i tylko moje i nawet nie mam zielonego pojęcia czy jest ktoś kto się z tym zgadza ....Nie takie moje zamierzenie.:D
Cieszę się że nie odebrałeś tego posta jako próbę ataku na Twoją osobę z mojej strony bo nie o to chodziło:piwo:
[CENTER]GETORIUS B.I.G

:DObcy są wśród nas.Dowodem na to są tabliczki z napisem ''OBCYM WSTĘP WZBRONIONY'':D

#455 OFFLINE   Arasov

Arasov

Zbanowany

• 217 postów

Napisany 31 stycznia 2010 - 13:36

Cieszę się że nie odebrałeś tego posta jako próbę ataku na Twoją osobę z mojej strony bo nie o to chodziło

Sopko Getor zrozumiałem co miałeś na myśli i cenie twą wypowiedz :)

#456 OFFLINE   DEV

DEV
  • 15 postów

Napisany 31 stycznia 2010 - 13:48

sorry za OT, ale czytam OKP Wlkp normalnie jakbym czytał babskie forum

nigdzie indziej nie widziałem takich długich postów, a już na pewno nie pisanych przez facetów :D

#457 OFFLINE   wicek

wicek
  • 4 076 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 31 stycznia 2010 - 14:15

Jak tak czytam, to się zastanawiam co się z Wami ludzie dzieje? Nagle Wam źle w ****ch, robicie jakieś bezsensowne kłótnie o nic, jakieś rozłamy, strzelacie fochy jak dzieciaki w przedszkolu. Ile razy w temacie było tłumaczone, żeby nie wrzucać fotek, tylko linki, bądź założyć album? Sam Wam podrzuciłem pomysł Picasy, to nikt pewnie nawet nie zwrócił na to uwagi, bo tak zapatrzeni jesteście w siebie. Zamiast tego były pytania o inne programy. Czego więcej potrzeba? Jesteście po spocie, zakładacie nowy album i wrzucacie tam zdjęcia, Picasa sama je pomniejsza, aby to szybko poszło, zdjęcia są ładnie ułożone i dostępne dla wszystkich za jednym kliknięciem. Program jest tak prosty, że 5 letnie dziecko potrafiłoby się nim obsłużyć. Robicie wielkie HALO, buntujecie się, że "władza" chce dla Was źle, że wszyscy przeciwko Wam. Sami jesteście sobie winni, bo nie potraficie się ustosunkować do pewnych kwestii. Była prośba odgórna, więc jako dorosłe osoby nie powinniście robić z tego WIELKIEGO problemu, tylko się do tego zastosować. Sam pisałem do City, że jeśli nie chce przeglądać fotek, to niech wyłączy sobie ładowanie obrazków jeśli ma wolnego neta. Ale przeszedłem się do znajomego, który korzysta z internetu bezprzewodowego i sam zobaczyłem jaką udrękę potrafią zrobić ładujące się bardzo długo zdjęcia. Więc nie będę już pokazywał swoich "mądrości", tylko zastosuje się do tego co mówi Cita. Tym co właśnie napisałem chcę Wam pokazać, że nie zawsze mamy rację, w tym co mówimy i robimy, że często lepiej posłuchać kogoś z "góry", bo sami nie chcieli byśmy być w sytuacji kogoś, kto rzeczywiście ma wolnego neta, a chce poczytać co się dzieje w temacie. Wchodzi, a tu co? A tu wielkie czekanie, aż załaduje się tysiąc zdjęć. Pozwólcie zadecydować innym, czy mają ochotę wejść i obejrzeć zdjęcia ze spota, czy mają taką możliwość. To tyle w kwestii sprawy ze zdjęciami.
Oddział regionalny OKP na Wielkopolskę tworzą naprawdę super wartościowi, dowcipni ludzie, ludzie, którzy potrafią się wzajemnie wspierać jeśli wystąpi taka potrzeba. Nie marnujcie tego przez jakieś sprzeczki bo to naprawdę nie ma sensu i nie prowadzi do niczego dobrego. Chcę za ten rok przyjechać wreszcie sam na spota, zobaczyć się z Wami, porozmawiać. Nie chcę, aby gdy przyjadę na spocie były dwie czy trzy osoby, które jakoś przetrwały w tej wspaniałej społeczności. Jesteście super ludźmi, ale okażcie trochę zrozumienia, nie róbcie takich rzeczy jak teraz.
Może jako młoda osoba mało wiem o życiu i w ogóle, ale potrafię docenić wartości jakie przekazujecie i nie chciałbym, aby to było zmarnowane.
Co miałem powiedzieć to powiedziałem i mam nadzieję, że chociaż trochę się ze mną zgadzacie. Do zobaczyska na spocie.

#458 OFFLINE   dobols

dobols

DobolsGarage dobols.pl

• 917 postów

Napisany 31 stycznia 2010 - 14:39

Ale przeszedłem się do znajomego, który korzysta z internetu bezprzewodowego i sam zobaczyłem jaką udrękę potrafią zrobić ładujące się bardzo długo zdjęcia.

Też ma radiówkę ale nic nie mówię:)

A tak na marginesie to polać mu :piwo: KUBUSIA :) bo dobrze gada

#459 OFFLINE   wicek

wicek
  • 4 076 postów

Napisany 31 stycznia 2010 - 18:48

Też ma radiówkę ale nic nie mówię

Ale radiówka bywa ok, tym bardziej, że mieszkasz w mieście, a takie coś jak iPlus itd to dopiero tragedia.

#460 OFFLINE   getor

getor

• 418 postów

Napisany 31 stycznia 2010 - 18:55

iPlus

No...Ja jak muszę gdzieś wyjechać to właśnie z takiego korzystam a raczej próbuję korzystać:mad:
[CENTER]GETORIUS B.I.G