Jakie klocki i tarcze hamulcowe
Napisany 14 lutego 2014 - 20:12
Inter cars strasznie drogi się zrobił...
ale Aros powiem Ci ze i szukalem na allegro to tam kilka zl tylko taniej a z przesylka to juz wychodzi o wiele drozej niz w IC zalezy kto tam ile znizek
Napisany 14 lutego 2014 - 22:25
+ klocki stainhof ~80zł
Napisany 14 lutego 2014 - 23:56
Napisany 15 lutego 2014 - 09:58
dużo ludzi narzeka na mikodę że już po pierwszym hamowaniu potrafią się krzywić a producent nie uznaje gwarancji, podobno.
Wystarczy przeczytać ten temat i nie powielać bredni. Potem idzie fama, że mikoda krzywi się. Już na kilku forach takie głupoty ludziska wypisują

- korekta lakieru (polerowanie mechaniczne, usuwanie rys)
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
- przygotowanie auta na specjalną okazję (sprzedaż, wesele)
Zapraszam! Info na PW
Odpicuj swoją omegę xd
Napisany 15 lutego 2014 - 13:30
Napisany 15 lutego 2014 - 13:48
Zimmermann Sport :tak:teraz jak się naczytałem i nasłuchałem to nie wiem jakie zestawy kupić...
Napisany 15 lutego 2014 - 19:29
Ale już nikt nie wspomina jak po właściciel auta traktował/docierał nowe tarcze po założeniu. Pewnie buractwo zakłada, jedzie na dłuższy odcinek rozpędza się i jeb hebel w podłogę. I tak kilka razy, żeby pokazać szwagrowi jak hamują nowe tarcze+klockiW dwóch sklepach dostałem nawet taką informację jak się zapytałem o mikodę. Nie chcą tego sprzedawać bo są takie efekty... Coś takiego usłyszałem od sprzedawcy

- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
Zapraszam! Info na PW
Odpicuj swoją omegę xd
Napisany 15 lutego 2014 - 20:00
ale przed montażem piasta wyczyszczona na błysk
Napisany 15 lutego 2014 - 21:54
Zimmermann Sport :tak:
nieeee, to tylko 2.0 wiec zimmermann to za drogi gips. wylądują mikody albo bosche tylko do tego klocki jakie? a jak docierać nowe zestawy?
Napisany 15 lutego 2014 - 22:08
zajeździłem 3x zestaw mikody i nigdy nie miałem z nimi problemu, nawet po przegrzaniu jak złapały fiolet
ale przed montażem piasta wyczyszczona na błysk
U mnie jakoś jak zlapały fiolet to już przy hamowaniu musiałem kiere puszczac bo wibracji nie znosze 3 komplety to samo w Polsce dobrych tarcz nie ma, ate też nic nie warte jeździełem same podrobki udalo mi się dorwac delphi mało używane z GB i powiem jeźdze i jestem mega zadowolony
Napisany 16 lutego 2014 - 13:28
Napisany 16 lutego 2014 - 15:31
Prosiłbym Was o podanie mi odpowiednich do tego modelu Omci klocków, tarcz i szczęk. Najlepiej byłoby gdyby w aukcjach były zawarte wszystkie wymienione komponenty
A może jeszcze za Ciebie kupić i zamontować??

- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
Zapraszam! Info na PW
Odpicuj swoją omegę xd
Napisany 16 lutego 2014 - 17:20
a jak docierać nowe zestawy?
Producent zaleca przez pierwszy 1000 km używać hamulców z rozwagą czyli nie 200 na blacie - hebel podłoga - kałuża co by ostygły

Przestrzegając tej prostej zasady można być z Mikody naprawdę zadowolonym. Ja osobiście już w drugiej Omedze stosuję wersję GT (nacinane i nawiercane) i złego słowa nie mogę o nich powiedzieć. Dodam, że spokojnie wytrzymują 2 komplety klocków.
"Jestem lordem, jeżdżę Fordem :)"
Napisany 16 lutego 2014 - 17:57
Napisany 16 lutego 2014 - 22:31
se61 ja swoje mikody w Zakrzewie też rozgrzałem do fioletowego koloru po KJSach i nic im się nie stało, drugi komplet klocków założyłem z 1000km przed zlotem
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
Zapraszam! Info na PW
Odpicuj swoją omegę xd
Napisany 16 lutego 2014 - 22:40
tc82 +1 :ok:
se61 ja swoje mikody w Zakrzewie też rozgrzałem do fioletowego koloru po KJSach i nic im się nie stało, drugi komplet klockĂłw założyłem z 1000km przed zlotem
Wiem bo widziałem jak dawales ostro .Widocznie ja mialem pecha na mikody
Wydalem kase na dwa komlety pekaly na otworach reklamowalem poźniej gość mi jakieś inne wymienil też nawiercane nacinane tylko grubiej moj szwagier też mial to samo bylo sorry ale nigdy więcej zakupow mam jeszcze moge foty wkleic jak pekaja na otworach
Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
Napisany 17 lutego 2014 - 23:29
Po 28 tyś. biją jak szalone.
Nie są dużo zużyte (jest leciutki rancik),ale przy hamowaniu w przedziale 90-80km/h strasznie trzęsie.
Zaczęły lekko bić tak po ok.15 tyś.
ZERO problemu było ostatnio przy -15 C - pewnie nie zdążyły się dobrze rozgrzać przy hamowaniu.
Zastanawiam się nad ZIMMERMANN SPORT COAT 430.1465.52
Tylko cena 590zł. mnie zniechęca.
Napisany 18 lutego 2014 - 01:24